un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Cele mai tari branduri de la noi

8 May 2007  ·

GÂNDURI  ·

3 comentarii

Azi în Compact, găsesc acest articol întitulat “Cei mai tari în brand de la noi“. Aflăm următorul fapt: “consumatorii din România au cea mai mare încredere în marca Leo Burnett & Target.” De unde până unde apreciază romanii Leo Burnett? Cred că dacă întreb acum 100 de oameni, 10 poate au auzit de LB şi doar vreo 2 dacă ştiu cu ce se ocupă exact. În afară de eventualii cititori care au legătură cu advertisingul, câţi de aici au auzit de Leo Burnett, pot să numească un contract la care au lucrat şi excelat, şi îi şi apreciază că brand?

Alte branduri foarte apreciate de romani sunt McDonald’s, Nokia, Vodafone, Mobexpert şi IKEA. Explicaţia acestor branduri scoase cam din burta pare a fi dată la sfârşitul articolului: “Programul Superbrands a început în lună martie a acestui an şi a presupus analiza celor 2.300 de branduri de către 24 de membri ai mediului de afaceri din România”. Sondaj şi clasament făcut pe baza a 24 de oameni? Asta da sondaj de opinie, profesionalism curat. Cred că nici măcar nu poţi aplica legile statisticii pe doar 24 de variante. Iar cei 24 de membri ai mediului de afaceri câte zile au petrecut ca să se uite prin 2300 de branduri şi să cugete asupra valorii fiecăruia? Câtă dedicaţie din partea oamenilor de afaceri…

    3 comentarii

  1. leo burnett sunt agentie de publicitate nu? parca i-am vazut si la ad’or. din cate stiu aveau reclame pentru jacobs printre altele.

      (Citează)

  2. Doamne, sunt dusi rau cu pluta aia de la Superbrands. Parerea mea e ca niciuna din marcile lor (BTW, ce o da toata lumea de gard cu brand, ce s-a intamplat cu marca? In romana, brand inseamna aruncator de mine) nu se afla in topul celor mai apreciate marci. Trebuiau sa-si incerce norocul cu Coca-Cola, Ursus, BMW, erau mai credibili. Tu spui ca numai 10% au auzit de Leo Burnett, eu cred ca procentul e mult mai mic. In plus, putini stiu de IKEA si cu exceptia bucurestenilor, foarte putini stiu ca exista un magazin IKEA in Romania.

      (Citează)

  3. Laur, cum sa zici “parca”? Doar este brandul in care ai cea mai mare incredere, nu vad de ce te indoiesti de activitatea lor…

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus