un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Am castigat un iPod la CERF

11 May 2007  ·

TEHNOLOGIE  ·

7 comentarii

Am dat şi eu o tură scurtă astăzi prin CERF, însoţit de Linux. M-a cam dezamăgit târgul, sau doar nu mai sunt eu interesat de plăci de diverse tipuri şi calculatoare. Nici măcar plasmele şi mobilele nu m-au mai impresionat ca altă dată, poate şi din cauză că acum lucrez cu sau am la îndemână zilnic tot felul de dispozitive drăguţe.

Anyway, la standul Dolce din Romtelecom erau diverse concursuri. La cel de la 11:30 se câştigau iPod-uri Shuffle (din alea micuţe rău, fără ecran, cu 1 GB spaţiu). Erau vreo 30 de oameni, din care prezentatorul alegea pe cine vroia el şi îl întreba “ce firmă oferă serviciul Dolce?”, “ce site are Dolce?”, “pe ce direcţie e satelitul nostru?”, “cât costă abonamentul cutare” şi alte din astea aflabile din pliantul pe care ţi-l dădeau acolo. S-au câştigat 10 iPod-uri, nici unul de către posesorul acestui blog. La 16:30 însă am fost anunţaţi că se mai dau alte iPod-uri. Am venit pregătit. La început s-au dat cartele Romtelecom. Nu m-am băgat să răspund. Apoi iPod-uri. Când mai erau vreo 2-3, m-am împins şi eu pe acolo, am aruncat în lături copilaşii, am călcat nişte băbuţe în picioare şi l-am impresionat astfel pe prezentator încât să mă cheme la el. M-a întrebat până când e valabilă actuala oferă Dolce cu ceva gratuităţi incluse… n-am ştiut. Noroc cu publicul, care fie din simpatie fie din speranţă că dacă răspund ei corect, iau ei premiul, mai şoptea răspunsul. Aşa am aflat că e 31 mai şi am zis şi eu această dată şi am plecat cu un iPod Shuffle argintiu. Acum l-am desfăcut din cutia lui. M-a impresionat în primul rând ambalarea, atenţia la detalii şi utilizarea fiecărui spaţiu disponibil din carcasă. Este atât de mic încât abia îl pot ţine în două degete. Are un dock drăguţ pe USB şi căşti incluse. O să-l testez şi eu câteva zile, să văd cum e, dar în principiu aş vrea să-l vând. Prefer un player cu ecran inclus şi cu baterii pe care să le pot schimba eu, nu să îl încarc mereu de la un calculator. Plus că nu-mi place ca necesită iTunes pt sincronizarea cântecelor (care evident s-a instalat şi cu QuickTime şi s-a băgat automat şi în startup şi în quick launch, iar eu l-am băgat în mă-sa), iar portul nu e mini-USB la dispozitiv, ci un fel de conector audio jack, deci tb să ai şi cablul la tine ca să-l încarci la alt calculator.

Am făcut şi câteva fotografii cu diverse domnişoare de pe la CERF. Mai slab la capitolul ăsta decât în alţi ani, erau câteva drăguţe, dar nu foarte dezbrăcate. Era şi o maşină McLaren de Formula 1 la standul Vodafone. Cel mai marfă, am luat un autograf de la Gheorghe Hagi, prezent şi el acolo. Scrie “Pentru Radu” şi e semnat… şi acolo m-am cam băgat în faţă cu tupeu în faţă altor tineri care stăteau la coadă pt autografe, şi fiind la costum alta a fost situaţia. Aia e, sunt un bulangiu. Vodafone aveau şi un mare bar, de pe care am mâncat un fursec şi repede a venit barmanul să-mi spună că dacă nu sunt de la presă sau de la ei, să nu iau nimic. I-auzi… atunci de ce sunt întinse acolo? Măcar noi în Expo Security avem bar de la care poate bea toată lumea.

La Orange am văzut o chestie mişto, Flashcode. Aşa cum codurile de bare de pe produse sunt scanate la o casă de marcat, aşa există tot nişte coduri aşezate într-un pătrat, care se pot printa în reviste de exemplu. Cel de la Orange era afişat pe un ecran, avea cam 3×3 cm. Cu telefonul mobil, având un soft special instalat, făceai o poză acelui pătrăţel, softul îl recunoştea şi erai automat redirecţionat la un site anume, în acest caz Orange şi Bob Sinclair. Pe viitor se vor putea pune astfel de patratele-cod în reclame, reviste, afişe, şi cine e interesat poate să pună camera pe ele şi să acceseze direct site-ul. În rest standurile arătau bine, dar nu foarte diferite de ce a fost anul trecut. Măcar am plecat cu un iPod, mulţumesc Dolce şi Romtelecom pt cadou. Voi pune mai târziu şi nişte fotografii.

    7 comentarii

  1. da cam aiurea ca daca vrei itunes baga quicktime. e bine ca totusi exista varianta inversa. e cam aiurea fara display un ipod intr-adevar. il vinzi la pretul pietei?:))

      (Citează)

  2. cat vrei pe el? mail me.

      (Citează)

  3. Si eu care ma pregateam sa zic ca te-ai facut “moca” de un “empetrei pleier”.

    @laur”: da ce vrei “tata”, iPod Video de 80 de gigi, ca sa te uiti la videclipuri din videoteca? :)) E misto rau de tot asta Shuffle.. E si zuper,uber, mega cool.

      (Citează)

  4. P.S. Pretul lui in magazin e 310RON. Eu zic sa nu ceri pe el mai putin de 270-280. :D

      (Citează)

  5. iPod-ul e bun, cum bun e tot ce e moca. CERF-ul nu ti-a placut ca ai mers cu Linux. Alegere gresita din start, trebuia sa iesi si tu cu cineva mai placut fizic, de ex: Haxor, atunci toti barbatii ar fi intors capul dupa voi, si va simteati mai in centru atentiei. Sa nu spun ce de lucruri ati fi castigat…

      (Citează)

  6. BRavoooo! Felicitari

    Kati- o cititoare fidela:)

      (Citează)

  7. Marius Muscalu

    14/05/2007 la 12:19 PM

    fain, felicitari pt. ipod…de autograf…ce faci cu el ? :)

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus