un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

1,5 milioane euro despagubire pt un caz asemanator cu al Ralucai Stroescu

26 Apr 2007  ·

GÂNDURI  ·

6 comentarii

Când am citit ieri, după ce m-am întors în ţară, ce s-a mai scris pe bloguri în ultimele zile, am văzut că mulţi au scris despre acest caz al Ralucăi Stroescu, manager de audit la Ernst & Young, care a murit din cauza oboselii cauzate de prea multe ore suplimentare. Articolul din EVZ e foarte bun.

Întâmplător în aceeaşi zi am citit un articol în Daily Mail, un mare cotidian englezesc (88 de pagini), care este foarte asemănător cu ce s-a întâmplat aici. Un şofer de camion a rămas paralizat după ce a adormit la volan, după ce în ultimele 19 ore nu dormise deloc. Şeful său era pe scaunul din dreapta, aţipit, iar când Michael Eyres i-a spus că se simte obosit şi nu vrea să mai conducă, răspunsul şefului a fost “o să dormi destul când eşti mort”, şi că dacă vrea să lucreze în continuare în acea firmă, să conducă şi să nu mai comenteze. A aţipit, a făcut accident, a rămas paralizat pe viaţă după ce şi-a rupt coloana. Un tribunal i-a acordat despăgubiri de 1 milion de lire sterline.

În Piaţa Revoluţiei se pregăteşte un mare târg de joburi acum la sfârşitul săptămânii. Ernst & Young e între sponsorii mari. Mă întreb cum se mai prezintă acolo, să recruteze candidaţi, după treaba asta?

    6 comentarii

  1. sincer, nu cred ca a fost vina celor de la Ernst& Young in totalitate. Daca fata avea putin respect fata de sine nu ii lasa pe aia sa isi bata joc de ea. Este trist ce s-a intamplat dar sper ca din intamplarea asta sa invete toti cei care isi lasa sanatatea la servici pt …NIMIC.

      (Citează)

  2. Ba cam este vina alora, pt ca stiu cum lucreaza. Toata lumea face ore suplimentare, deplasari dese, munca multa. Si cand muncesti un an sau doi, si stii ca poate ai sansa la o avansare, o marire de salariu, nu-ti vine sa lasi balta totul pt ca te obosesti prea tare… strangi din dinti si bei mai multa cafea. Unii sunt facuti pt astfel de munca, altii nu, important e sa iti dai seama in ce categorie esti ca sa nu te duci unde nu trebuie.

      (Citează)

  3. Nu prea cred ca e vina firmei, adica ea putea sa-si impuna si pct de vedere, daca ii cereau sa faca ceva si ii dadeau un deadline, nimic nu o impiedica pe ea sa spuna ca nu poate termina in atata timp, are nevoie de inca o saptamana.

    E drept ca e destul de greu sa lucrezi, deplasari, ore sup, cerinte mari, responsabilitati, dar totusi tipa avea un post destul de ok, chiar sus in ierarhie. Toata lumea are de-aface cu aceleasi conditii si nu clacheaza toti. Sigur a ajuns acolo muncind dar daca apoi a vrut prea mult…Pacat de ea.

      (Citează)

  4. firma se prezinta si inca foarte bine..cam 100 si ceva au trimis cv-uri dupa ce s-a intamplat acolo..probabil concureaza chiar pe postul fetei:| e pacat ca unii oameni pierd sensul vietii printre hartiile firmei.ce inseamna sa te lasi condus de ambitie..cred ca asta a fost cauza,voia sa devina partener. totul e sa-ti cunosti limitele.daca tu nu,atunci cine?

      (Citează)

  5. chiar nu vad asemanarea …

      (Citează)

  6. Pai, si englezul era sa moara din cauza oboselii si a firmei care ii dadea prea mult de lucru si a sefilor care nu iau masuri pt limitarea efortului angajatilor. Asta a supravietuit, paralizat, dar tribunalul i-a dat o gramada de bani cand a dat in judecata firma. E un precedent bun, poate rudele romancei decedate ar tb sa dea in judecata Ernst & Die Young.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus