un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Un semestru de masterat mai tarziu…

24 Jan 2007  ·

Uncategorized  ·

1 comentariu

Am terminat primul semestru de masterat la “Baze de date – suport pt afaceri”, din Cibernetica. Pot sa spun ca e inutil. Toate cursurile sunt introductive, introducere in baze de date, in java, in teoria contractelor, in statistica… nu se face nimic la un nivel mai avansat, mai de “masterat”. In fond atunci cand un modul dureaza doar 2 saptamani, ce sa-ti predea in 4 cursuri si 2 seminarii? Nu zic ca as vrea sa-mi predea mai mult si mai greu, doar ca as vrea sa nu ma fi bagat deloc la masterat. Pana la urma ma intreb… daca vrei sa stii foarte bine Oracle, sau Java, sau ceva asa, nu exista alta solutie decat sa cumperi o carte si sa inveti singur de la inceput pana la chestiile cele mai avansate? Pt ca e clar ca in tot sistemul de invatamant romanesc nu se poate face asa ceva intr-un cadru organizat, daca nici la un masterat dedicat acestor sisteme nu se face mai mult din baze de date decat cam ce reprezinta adunarea si inmultirea pt matematica.

La ultimul curs de exemplu nici nu l-am vazut pe proful titular de curs. A venit doar asistentul mereu, inclusiv la examene. Examenele in general sunt usoare, la unele e voie cu orice material pe banca, la cele la care nu a fost, am copiat. Nu pot zice ca am invatat ceva util sau ce nu puteam afla de pe Wikipedia, nu mai zic de site-uri de tutoriale. Dar e bine ca am dat 12 milioane pe semestru si am imbogatit ASE-ul, si mai am inca 2 semestre. Totul pentru o hartie la sfarsit. Mai bine ma bagam la master online, aceeasi materie, aceeasi diploma, dar imi veneau pe mail cursurile si dadeam toate examenele in vara, fara sa fie nevoie sa trec pe la scoala. Ziceam ca in Poli n-are nimeni chef si tragere de inima sa faca scoala cum trebuie, nici profesorii si nici studentii, dar nici ASE-ul nu e cu nimic mai breaz. E facut totul ca sa-ti ia banii si pe hartie pare ok masteratul, dar in realitate nu e asa roz situatia.

Si cel mai rau curs a fost engleza. Ar fi trebuit sa fie optional. Din cauza metodei de predare nu am reusit sa retin nimic. Scriu toata ziua la servici scrisori “de afaceri” si nu am respectat niciodata rigorile pe care ni le spune la engleza, si nici strainii nu ne scriu noua astfel, nici macar la primul mail. Am facut putina gramatica si am iesit si mai confuz decat eram pe unele subiecte. Inutil.

    1 comentariu

  1. Salut, am facut si eu acest master.Mi-aduc aminte ca dupa fiecare 2 saptamani terminam cursul si dadeam examen, care in mare parte era grila.Iti dai seama ca dupa examen uitam ce am invatat.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus