un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Image Spam

24 Jan 2007  ·

Uncategorized  ·

Spune-ți părerea

Ma miram zilele trecute de ce de la o vreme primesc foarte multe mailuri aiurea, cu un text total aleator si care nu zice nimic, si cu o imagine inclusa care de fapt e spam-ul, anuntandu-ma de tot felul de oferte, vanzari, prostii. Ieri am aflat ca de fapt aceasta este cea mai noua tehnologie de spam aparuta. Filtrele de la Yahoo si Gmail si alte companii s-au dezvoltat suficient incat sa detecteze alte metode, de ex linkuri incluse, etc (la Gmail pot sa numar pe degete mailurile de spam traditionale care au ajuns in Inbox). Astea cu imagini incluse, trec de filtre.

Un articol din SC Magazine spune ca image spam-ul s-a dezvoltat rapid in ultima vreme, cu 175% fata de anul trecut, si este acum metoda predominanta de spamming. Cel traditional, cu linkuri incluse si reclame direct in text, scade si probabil dispare in timp.

Cineva a gasit si o metoda de rezolvare pt Gmail, care inseamna stergerea tuturor mesajelor care au imagini in ele. Doar ca se vor sterge si cele cu imagini trimise de prieteni (sau mailurile de la tot felul de servicii, care inclus si logo-uri sub forma de imagini, etc), in caz ca primiti. Teoretic se poate ocoli acest inconvenient punandu-le adresa intr-o lista de Trusted sau verificand periodic folderul Trash pt a vedea daca nu e si un mesaj util pe acolo.

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus