un blog de Radu Dumitru

Uitați-vă și pe canalul meu de YouTube! Un subscribe ajută enorm.

Ceva spart pe la Vista

30 Jan 2007  ·

GÂNDURI, TEHNOLOGIE  ·

Spune-ți părerea

Un roman dupa nume, Alex Ionescu, care din cate inteleg traieste in Montreal, a reusit sa treaca peste o metoda de protectie de tip DRM implementata in Vista. Nu prea am inteles exact la ce foloseste si nici ce a facut, dar am vazut stirea pe mai multe site-uri de “tech”, pe Digg si pe altele, asa ca romanii tin in continuare capul de afis in ce priveste crackingul. Bravo lui, nu neaparat pentru ca a spart un program, ci pt ca dovedeste inca o data ca romanii au talent si stapanesc bine tot ce tine de IT si soft.

Este vorba (cred) despre Protected Media Path (PMP), prin care Vista anunta playerele audio/video ca in sistem se afla si drivere nesemnate sau necunoscute. Intrucat astfel de drivere ar putea fi programe de tip hook, care sa intercepteze un stream decodat din protectia lui si sa-l poate inregistra intr-un format neprotejat. De ex, ar putea intercepta streamul HD DVD sau Blu-Ray la decodare si in loc sa-l trimita pe ecran, spre afisare, sa-l trimita intr-un fisier .avi (daca am zis vreo mare prostie, corectati-ma, n-am timp sa studiez problema…)

Cititi pe blogul lui daca va pasioneaza subiectul.

  Alătură-te discuției, lasă un mesaj

  E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

  Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


  Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.  Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

  Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

  Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus