un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

7 pe saptamana #1

9 Dec 2006  ·

GÂNDURI  ·

4 comentarii

Citesc o gramada de stiri si articole interesante, dar multe din ele nu merita sa le fac un post special sau nu am timp. Asa ca m-am gandit sa pornesc rubrica asta, si din toate linkurile pe care le strang saptamanal sa aleg pe cele mai interesante 7 (aproximativ) si sa le prezint aici.

1. Cele mai inteligente si cele mai proaste 10 rase de caini. Nu va cumparati unul idiot :P

2. De unde a aparut virusul HIV? Un articol interesant cu o teorie a unei conspiratii care daca se dovedeste adevarata, e de rau. E chiar trist daca ar fi asa. Lumea in general stie cum se maninfesta HIV si SIDA, cum mori, cum te poti trata… dar cati stiu despre originea virusului? De unde a aparut, atunci in anii 60? Este probabil ca o greseala umana sa fi contribuit la raspandirea lui, dupa cum se arata in acest post.

3. Windows Vista: installerul de pe DVD este de fapt o imagine de disc care pur si simplu se decomprima in hardul utilizatorului. Cum se poate aceasta modifica si updata, gasiti in acest interesant interviu. “Piratii” au reusit sa sparga si serverul de Volume Licensing. O noua comparatie a versiunilor, aici.

4. Hakia, un nou search engine, de data asta sintactic. Cititi aici explicatie si un review, pare interesant cand cineva cauta date pt referate sau o curiozitate ceva.

5. O lanterna care porneste un foc in cateva secunde, tocmai buna pt gratarele la care nu are nimeni bricheta, pt situatiile cand ramai in pustiu si ti-e frig sau cand vrei sa dai foc la hainele cuiva pe strada.

6. BitTorrent (compania care a facut protocolul si care recent a semnat multe acorduri cu casele de film pt distribuirea legitima, pe bani, a acestor filme prin torrente) a cumparat uTorrent, un client mult mai bun decat BitComet cand e vorba de utilizat resurse si de viteza. Cititi aici anuntul si priviti comentariile ulterioare, cat entuziasm domle, cata bucurie pe utilizatori.

7. Microsoft a avut ideea unei modalitati geniale de marketing pt Zune: culoarea roz!!! Nu v-ati entuziasmat? Nu-i nimic, e si mai bine. Teoretic 100 de cumparatori norocosi, cand ajung acasa si desfac cutia cu noul lor Zune, descopera ca acesta nu este alb sau negru, asa cum l-au ales, ci roz! Si ar trebui sa fie fericiti pt asta, fiind un cadou de la Microsoft, o metoda de a-i felicita pt alegerea facuta. Nu ca e o idee geniala de promotie? Nu!. Probabil ca de asta Zune a ajuns deja pe locul 5 la vanzari de playere audio, fiind depasit de produse de la Creative, Samsung, Sony si evident Apple.

    4 comentarii

  1. Genial! Adica eu vreau sa imi cumpar un Zune negru, pentru ca asa imi place/pentru ca sunt roacar si vreau sa se asorteze cu hainele/pentru ca merge cu little black dress/etc si ei mi-l dau roz… si se asteapta sa ma bucur? LOL.

      (Citează)

  2. doamne ce tampiti la faza cu Zune. :))

      (Citează)

  3. Da, dar ai fi intre unicii 100 de rockeroase cu haine negre si Zune roz, tb sa fii mandra de asta si sa accepti onoarea facuta.

      (Citează)

  4. eu chiar stiu unul care a patit-o, mi-a povestit sambata seara, a dat omu’ comanda de negru si l-a gasit p’asta roz.. s-a dus si-a facut scandal si i-au dat comanda de altu :)) auzi la el, sa refuze o asemenea sansa! (yeah, right)

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus