un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Formula 1 se schimba major

8 Dec 2006  ·

Uncategorized  ·

Spune-ți părerea

Cei implicati in conducerea Formulei 1 vor sa faca niste schimbari importante in urmatorii 5 ani prin modificarea regulilor. Nu despre cat tine un pneu si un motor, ci la alt nivel. Vor ca sportul sa fie un teren de cercetare pt industria auto, vor ca sportul sa promoveze economia de carburant, eficienta motoarelor, consumul redus si grija pt diminuarea poluarii (si asta e bine, cine a stat pe langa orice cursa stie ca miroase a cauciuc si a gaze de evacuare de lesini, plus ca o masina are consum cam de 100 de litri la suta daca am facut eu calculele bine).

Asa ca au facut un road-map si vor sa discute introducerea de noi elemente precum: refolosirea caldurii de la evacuare pt propulsia masinii, introducerea de bio-carburant, utilizarea energiei disipata prin franare, etc. Plus chestii precum modificari aerodinamice, reducerea fortei de apasare si alte chestii care ar mari dinamismul.

Cititi aici toate modificarile propuse.

  Alătură-te discuției, lasă un mesaj

  E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

  Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


  Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.  Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

  Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

  Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus