un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

PC iese de la guvernare

3 Dec 2006  ·

Uncategorized  ·

Spune-ți părerea

Cui ii pasa? Desi acum, in direct pe Antena 3 si Realitatea, se lauda cu realizarile partidului in cei 2 ani de guvernare. Din moment ce Becali are mai multe voturi decat ei, as zice ca nu au avut cine stie ce realizari. Toti membrii PC din guvern isi vor da demisia. OK, iar o sa duduie stirile in zilele urmatoare cu interviuri, analize si editoriale.

Ce ma deranjeaza e ca pe Realitatea TV este scris mare “Breaking News – PC se retrage de la guvernare”. Breaking News ala, da urat. Oare limba romana este atat de slaba, de impotenta, incat nu putem gasi un termen mai bun pt stiri noi si importante? Antena 3 zice, de exemplu, “Ultima ora”, o expresie care exista la noi de mult, “stiri de ultima ora”. De ce trebuie sa imitam orice expresie straina si sa trecem acum Breaking News, de parca am fi pe CNN? Mai ales ca si cei care stiu engleza au probleme cu acesta expresie, deoarece exprimare “when the news break” sau “to break the news” suna urat si confuz in limba noastra, cand se face traducerea.

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus