un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Blogger Beta nu mai e Beta

20 Dec 2006  ·

Uncategorized  ·

2 comentarii

Se cheama The New Blogger si atat, si e bazat pe Google Accounts. Oricine are un blog vechi poate trece pe noul sistem, daca intra pe www.blogger.com si nu este logat, e acolo optiune de Switch. Pe IE apare, pe Firefox nu, coincidenta sau e speciala treaba?

Cred ca voi face si eu schimbarea in curand. Avantajele sunt mai multe, pornind de la etichete pt posturi, posting imediat (fara acel Publish), o arhiva mai buna, diversele casete din sidebar sunt mai usor de folosit si actualizat (chiar din blog, daca ai drept de admin), feed la comentarii. Blogul Jobbing Blog este facut tot de mine, pe Beta, folosind acest template ca sa vad daca il pot modifica. Puteti vedea acolo elementele noi in actiune. In general sunt satisfacut, dar va fi mai simplist.

Exista si dezavantaje: template-ul, codul sursa al blogului, nu mai e HTML ci un fel de XML foarte bizar. E complet altceva si trebuie invatat de la zero. Din pacate nu mai permite acelasi nivel de customizare ca acesta, sau poate nu i-am dat eu de cap insa, dar cred ca se va termina cu imagini random si diverse functii JavaScript, cum am acum. Nu ca ar fi rau, dar va arata mai simplu blogul. De exemplu inca nu am gasit un tweak bun de peek-a-boo comments, ca sa fie aratate ca aici, cu show/hide, si probabil vor aparea intr-un popup pe noul blog decat intr-o pagina separata. Sectiunea “Ultimele comentarii” va disparea, si va fi inlocuita de un feed de comentarii aratat si in sidebar, dar nu va fi actualizat chiar la minut. Probabil va fi ceva de munca, si intentionez sa fac asta saptamana viitoare cand am liber. Sa vad si cu FeedBurner cum fac, ca tb modificat feed-ul… Experimente, experimente.

Sper doar sa nu pierd totul. Am modificat atat de mult codul sursa al acestui blog incat sper sa poata fi portat cu bine pe noul beta, sa nu dispara posturile sau comentariile, etc.

    2 comentarii

  1. am trecut eu … nu ai cum sa pierzi posturi sau comentarii … ci doar template problems …. care oricum se vor rezolva o data ce incepi sa ii dai de cap xml-ului ala …

    asa informativ poti sa arunci o privire pe blogul meu ca am facut trecerea la noul blogger.

      (Citează)

  2. Am aruncat de atunci, si ma bucur sa vad ca ai reusit sa rulezi toate scripturile si add-on-urile de pe alte siteuri. Sper sa mearga si la mine toate astea pana la urma.

    Am facut cam multe modificari prin template, javascript, etc, si sper sa mearga. In plus am observat ca template-ul si posturile nu se mai accepta daca nu este perfect codul html din ele, sper sa nu strice niste posturi care nu sunt la fel de bine structurate acum. Voi face si eu trecerea zilele astea.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus