un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Apa pe Marte

7 Dec 2006  ·

Uncategorized  ·

2 comentarii

Intr-o conferinta de presa recenta, NASA a anuntat cu mult entuziasm ca au dovezi care spun, cu o mare probabilitate, ca apa pe Marte exista acum, nu doar in trecut (lucru deja dovedit de robotii aia) si nu doar sub forma de gheata, la poli.

Analizand niste imagini trimise de o sonda ce orbiteaza planeta rosie, s-au observat defilee recente, care nu se puteau forma decat de la curgerea apei prin acea zona. Candva in intervalul 2000-2006, pt ca in pozele mai vechi nu apar. Asa ca se banuieste ca exista zone in care, in anumite situatii, apa izvoraste dintr-o data, si curge pe acolo formand santuri si canale si defilee. Yey! Unde e apa lichida e si viata, asa ca e mult mai probabil sa gasim acolo bacterii si organisme micute si poate le aducem aici si luam un virus mortal si disparem cu totii.

Pentru cine nu a vazut cum arata Marte, mai jos o imagine facuta de rover-ul Spirit anul trecut. E o imagine panoramica, asamblata din 300 de cadre luate individual din varful unui mic deal. Click pe imagine pt varianta intreaga de 3,5 MB care e de 360 de grade si permite un zoom bun.

  2 comentarii

 1. Ce interesant! :)

    (Citează)

 2. misto.. acum stiu sigur k profa de drept e de pe alta planeta:))

    (Citează)

  Alătură-te discuției, lasă un mesaj

  E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

  Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


  Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.  Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

  Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

  Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus