un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

A gresit Yahoo?

10 Dec 2006  ·

Uncategorized  ·

3 comentarii

Cei care ati deschis vineri Yahoo Messenger probabil ati observat un mesaj de la id-ul “yahoomessengerteam” in care se anunta un downtime de vreo 2 ore pt lucrari efectuate de cei de la Yahoo. Eu l-am vazut doar deasupra systray-ului, n-am reusit sa-l deschid intr-o fereastra, dar ma rog… in Romania perioada aia a fost candva spre dimineata si n-a fost prea important.


(e din alta parte poza, eu mai degraba m-as auto-sinucide decat sa folosesc skinul asta oribil)

Dar ma intreb daca nu cumva Yahoo a dat o idee celor rau intentionati. Mesajul de la acest ID a ajuns la toti utilizatorii, si asta pt ca in trecut Yahoo au fost acuzati ca nu anunta sub nici o forma cand urmeaza sa efectueze service, ca sa stie lumea dinainte. Acum au anuntat.

Dar oare nu vor aparea o gramada de virusi care sa simuleze aceste mesaje oficiale? Mesaje care te invita sa dai click pe un anume link, si care par mult mai convingatoare cand vin de la “yahoomesengerteam” sau “yah00messengerteam” sau “yaho0messengerteam” sau orice alta variatie cat de mica a id-ului real folosit de Yahoo? Cati vor da click, crezand ca e ceva oficial? Cati vor pica victime phishingului? Ma gandesc numai la prostia aia de mass pe care o mai primesc, cu “sunt X, presedintele Yahoo si peste o luna inchidem de tot messengerul; vor ramane doar acele conturi care sunt active si folosite, asa ca trimite mesajul asta la toata lumea ca sa dovedesti ca ai un cont activ si nu te stergem” (cum sa fii atat de idiot sa trimiti asa un mesaj mai departe? de ce ar inchide Yahoo unul din cele mai de succes servicii ale lor, din care scot gramada de bani din publicitate? si cum sa crezi ca te-ar anunta prin metoda asta de mass-message? i see idiot people). Cat de convingator va parea acum acest mesaj, cand va fi trimis de o astfel de adresa?

Un post interesant si pe blogul lui Stefan, despre noile metode antispam de la Yahoo. Am mai auzit de ele, dar n-am vazut, nici inainte si nici acum, ceva concret care sa confirme aceste erori. Ca veni vorba de acest blog, este interesant si amuzant si il mai citesc din cand in cand, dar cred ca este al 4-lea blog numit “Parerea mea” pe care il vad in blogosfera romaneasca. E o lipsa acuta de inspiratie probabil.

    3 comentarii

  1. Parerea mea e ca 99% dintre cei care fac click pe link’uri aiurea (fara sa se gandeasca prea mult) isi merita soarta.
    Sunt tot aia care ne infesteaza cu mesajele mass-messages amintite mai sus. Fuck them!

      (Citează)

  2. auto-sinucide ?

      (Citează)

  3. Boyarul, problema e ca aia fac click si isi merita soarta, dar ne trimit noua mesaje fie de la virusi, fie mass-urile alea, si noi nu ne meritam soarta asta.

    Alex: e o metoda moderna de sinucidere prin care intai te impusi in cap de 3 ori si apoi te arunci de pe bloc, ca sa fii sigur.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus