un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Versiuni Vista

14 Nov 2006  ·

GÂNDURI, TEHNOLOGIE  ·

Spune-ți părerea

Scriam in postul in care anuntam ca a aparut Vista pe trackere ca din cate am observat, lumea se arunca la versiunea Ultimate. Pt ca “are de toate”. Mare greseala, are chestii in plus, dar total inutile unui user obisnuit, si in conditiile in care programul cere 1 GB de RAM si 15 GB de hard-disk, nu are rost sa te duci la versiunea care consuma cele mai multe resurse fara motive bune.

Microsoft a imbunatatit acum site-ul de prezentare Vista cu un tabel in care se arata clar versiunile si ce are fiecare in plus. Asa cum am zis mereu, cea mai buna mi se pare Vista Home Premium, care face si cuprinde tot ce-i trebuie unui utilizator normal sau avansat. Se vede clar acolo ca versiunea Ultimate are in plus fata de Home Premium doar protectie la caderi de hardware prin “advanced business backup features”, adica isi face toata ziua backup pe niste servere facute special pt asta intr-o companie (inutil acasa), Business Networking si Remote Desktop, din nou util doar retelelor de la firmele mari (ca sa nu intre in panica o secretara ca i-a disparut meniul de Start, ii intra unul priceput prin Remote si i-l dragheaza din nou in ecran) si mai are BitLocker Drive Encryption pt cei care vor sa-si cripteze hardurile (si sa astepte dupa criptare si decriptare toata ziua).

Nu pot decat sa zic: salvati timp, spatiu, efort si nervi! Instalati Home Premium, nu Ultimate! Apropo ma gandeam acum… cum se va mai folosi Norton Ghost? Ca de ex acum XP + Program Files si Documents ocupa cam 6 GB la mine, cu compresie cu tot imi scrie Ghost o imagine care incape bine pe un DVD, care e si bootabil si doar de ala am nevoie daca se intampla ceva. Cand doar Windows va ocupa 20 GB, ce backup sa mai fac? Cumpar alt hard si fac backup direct pe ala, si il tin in sertar?

Personal astept sa apara pe net sunetele din Vista, ca cica sunt marfa si facute cu multa munca, dar inca nu am gasit nici un pack care sa fie 100% ala final de sunete incluse.

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus