un blog de Radu Dumitru

Uitați-vă și pe canalul meu de YouTube! Un subscribe ajută enorm.

Toyota Prius, si in Romania

24 Noi 2006  ·

AUTO  ·

Spune-ți părerea

Modelul de mare succes al firmei Toyota, Prius, un automobil hibrid, ce are un motor pe benzina si unul electric, este disponibil acum si in Romania. In strainatate, de ex in Japonia, s-a vandut in draci, lumea dorind sa contribuie la micsorarea consumului de carburant si a poluarii.

La noi costa 32.000 de euro. Foarte mult, pt o masina. Motorul electric functioneaza dupa ce acumulatorii se incarca de la motorul pe benzina. Amortizarea costului masinii cred ca se face in timp foarte lung, si nu se stie cat de fiabila e si daca nu apar alte costuri. La straini a fost un succes totusi, asa ca probabil ca e buna. Dar nu vad cine ar da atatia bani pe o masina care nu are cine stie ce performante, ci doar nu polueaza si consuma putin. Probabil ca vor fi cateva firme mari care vor lua cateva ca sa se laude cu comportamentul lor social si grija pt natura si oameni, ceea ce e o idee buna si face publicitate, dar pt persoane fizice e foarte scumpa.

Culmea, la noi nici nu ai cum sa reincarci o masina eletrica (ma rog, asta are motorul pe benzina pt asta). In strainatate de acum multi ani am vazut ca mai toate benzinariile au si o mufa la care iti pot conecta masina electrica pt a o incarca, ba chiar am vazut sistemul si prin unele parcari, lasi masina la incarcat si te duci sa-ti faci treaba… La noi ar trebui o masina care sa mearga pe baterii AA LR6, ca numai din alea gasesti cand e vorba de alimentat ceva.

  Alătură-te discuției, lasă un mesaj

  E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

  Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


  Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.  Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

  Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

  Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus