un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Playstation 3, mai slab decat se astepta lumea

23 Nov 2006  ·

GÂNDURI, TEHNOLOGIE  ·

1 comentariu

Am urmarit in ultimele 2-3 saptamani o gramada de stiri cu noul PS3. Din pacate la noi nu prea am importanta, pt ca probabil peste un an va fi disponibila consola si pe aici, si oricum este la un pret imens (500 si 600 de dolari, pt vers de 20 GB si respectiv 60 GB). Au fost diverse scadaluri de-a lungul timpului: ca nu vine si cu cablurile pt a o conecta la televizoare HD, ca nu merge bine pe cele de 720p, ci doar pe 1080p, ca are un consum de putere imens, ca noul controller e greu de pronuntat (SIXAXIS) si nu e prea bun.

Cel mai mare scandal, de departe, a fost cel al productiei. Sony a amanat consola cu o jumatate de an, iar apoi tot nu puteau sa livreze decat cantitati mici de unitati. In Japonia, unde probabil s-ar vinde milioane, abia aveau cateva zeci de mii de bucati, in America la fel. Pre-orderurile s-au terminat in cateva minute la magazinele si site-urile mari, apoi Sony a anuntat ca nici macar cifrele initiale de aprovizionare nu le va putea respecta. Lumea a stat cu zilele la cozi la magazine gen Walmart, Best-Buy si din astea mari, pt a prinde o consola. Iar magazinele i-au jefuit de bani, refuzand sa vanda doar consola ci facand niste pachete prin care luai o consola, 12 jocuri, cabluri, de toate, la preturi ce depaseau mia de dolari. Nu numai magazinele au jefuit oamenii astfel, ci la cozile de asteptare unii au fost impuscati de hoti normali, “curtati” de pedofili, batuti de diversi, etc.

Dupa lansare, unii de la Smash my PS3 au cumparat o consola si au distrus-o cu un ciocan, in fata altora care asteptau la rand. Trist. Pretul pe eBay a ajuns la 3000 de dolari sau mai mult. Lumea a inceput sa se joace, dar n-au fost prea impresionati. Abia prin vara urmatoare se pare ca vor fi destule console pt fiecare doritor, si pana atunci se pare ca Sony merge in pierdere, parerea generala fiind ca vreo 800 de dolari ar fi costul de productie.

Un review foarte bune, pe care mi l-a aratat Popeye, scris de un tip in New York Times. Consola pare buna, dar nu exceptionala asa cum a fost PS2 in fata competitiei. Xbox 360 de la MS, este mai bine facuta, interfata mai bine gandita si mai distractiva (culmea, Xbox 360 e pt PS3 cam cum e iPod pt Zune, Microsoft a facut doua produse total diferite). Sony a facut consola foarte performanta, dar au uitat sa o faca si distractiva.

    1 comentariu

  1. PlayStation 3 e o consola buna din toate punctele de vedere. Dintre cele trei, ps3 merita banii:

    jocuri, tastatura si mouse, merg filme, muzica, poze orice format, internet, blu-ray player, cititor de carduri, conexiune wi-fi, se poate instala linux si alte sisteme de operare, se poate pune HDD mai mare, model clasic care-l iei din orice magazin.

    Acum (03.04.07) nu sunt multe jocuri disponibile, ca orice consola la inceput, dar o sa apara in curand multe titluri bune. Pretul este mai mare la inceput, ca la orice produs nou, bineinteles o sa scada pe parcurs.

    Dar merita chiar pretul de start, pt cei care vor o consola de viitor, cu aceasta se pot face multe aplicatii asemanatoare cu cele de pe pc.

    Cei care nu cunosc detalii despre aplicatiile, utilitatile si posibilitatile ps3 (deocamdata, o sa apara si mai multe), sa se informeze de acestea si o sa fie f multumiti ca sunt posesori de ps3.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus