un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Germania, scoala, ostateci, Counter-Strike

22 Nov 2006  ·

Uncategorized  ·

1 comentariu

De fapt vroiam sa pun titlul “tanarul din Germania care a intrat armat intr-o scoala zilele trecute si a luat ostateci, apoi s-a sinucis, era jucator impatimit de Counter-Strike”, dar nu incapea in caseta de titlu. Oricum, se pare ca respectivul, care a intrat in scoala sa inarmat pana in dinti si cu o centura de explozibili in jurul sau, era un tanar singuratic si un jucator avid de Counter-Strike. A ranit 32 de oameni, unii grav, si apoi s-a sinucis.

Evident ca acum toata lumea da vina pe jocul video. Mai ales pt ca e Germania, unde legea e foarte stricta in ce priveste jocurile. Din cate tin minte, in Germania jocuri precum Quake, Wolfenstein si din astea au fost interzise, fiind prea violente/naziste. Pt germani Carmageddon (ah, ce vremuri) a fost modificat puternic, nu mai calcai oameni, ci zombie cu sange verde, in versiunea germana a jocului. Si ma rog, multe jocuri au fost interzise sau modificate, incat nemtii au ajuns sa fie tari doar la FIFA si din astea. Acum si acest nou eveniment doar duce la rediscutarea legilor privind jocurile, protectia tinerilor, violenta la tv si in jocuri, etc. Pt ca in momentul cand te imbraci in negru ca un ninja, intri in cladire, tragi in stanga si dreapta, arunci cateva grenade fumigene si mai ai si explozibil cu tine, nu poti sa nu remarci asemanarea cu jocul CS.

Parerea mea e ca cine e psihopat si dereglat la mansarda, pana la urma gaseste ceva rau sa faca, nu trebuie sa-l impinga un joc la asta. Astia se gandesc ca “s-a inspirat din joc, e vina CS-ului”, dar de ce nu se intreaba nimeni cum un tanar de 18 ani avea cateva pistoale si pusti, grenade, explozibil si stia si sa le foloseasca.

  1 comentariu

 1. “Counter-Terorist Win ” . Anyway revenind la postul tau pot sa zic ca e absurd sa dai vina pe un joc , este vorba de cat de labil psihic e individul acela , nu e primul si nici ultimul caz de genul acesta , au mai fost si altii inaintea lui care au luat ostateci au tras in stanga si in dreapta si ma indoiesc ca toti atentatorii si semi-teroristii astia jucau CS. Auzi la stiri din 2 in 2 saptamani ca la nush ce liceu din SUA s-a deschis focul , nush cati morti , etc… . Este posibil ca o parte a acestor atacatori sa se indetifice cu acest joc , da poate au vazut prea multe filme de actiune , eu tind sa cred ca a 2-a varianta e mai credibila.

    (Citează)

  Alătură-te discuției, lasă un mesaj

  E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

  Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


  Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.  Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

  Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

  Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus