un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Piata neagra a lifturilor

4 Oct 2006  ·

GÂNDURI  ·

3 comentarii

Stiati ca exista o piata neagra si pt ascensoare? Nu in sensul ca se vinde un lift intreg pe sub mana (nu cred ca mai e mult pana acolo), dar pe aproape. Exemplu la mine in bloc: cineva a furat o piesa importanta de la lift. O bobina mare care e in exteriorul cabinei, si care controleaza tot ascensorul. Vreo 5 milioane costa piesa, ne-au spus cei de la reparatii, si parerea lor e ca a fost furata pt a fi vanduta pe “piata neagra” :| Am stat o saptamana fara lift pt ca a fost greu de adus alta bobina din aia… deh, asa e in Romania, se fura si lifturi.

Eu ii banuiesc pe astia de la lifturi ca le fura. Chiar ei. Cine altcineva ar sti sa demonteze piesa aia, mai ales ca nu e usor de ajuns la ea? Si cine ar sti unde sa o vanda, cui, cat valoreaza? Poate ne-au vandut-o chiar noua, dupa ce am facut sesizarea, ne-au adus tot piesa aia si au montat-o din nou si au mai luat banii inca o data. Sau o monteaza la alt bloc, iar aia furata de la acel bloc ne-o monteaza noua si tot asa. Ca nu cred ca sta cineva in targ in Vitan sa strige “piesa importanta pt ascensoare, cine vrea sa cumpere?!?“. Plus ca daca ii vede un vecin robotind la demontat liftul, cei de la reparatii pot zice ca au fost chemati ca nu mai mergea bine, i-ar si binecuvanta vreo 2 babe “uite maica ce oameni muncitori, nici n-am vazut ca se defectase liftul si in aceeasi zi au si venit la reparat“.

Tot la mine in bloc, acum vreo 2 ani s-a refacut cabina. Au imbracat-o in foita de tabla, argintie, de zici ca e din staniol si te simti ca o sardina in conserva acum. Au montat si o oglinda frumoasa, care dupa 2 zile a disparut, furata si aia. Cineva are acum in casa o oglinda foarte buna, dar in care sunt sapate pe toata lungimea sigla si textul Ascensorul SA (sau SRL, ce-o fi acum), pt ca era cu “watermark” oglinda. Pe respectivul nu cred ca-l deranjeaza, altfel nu o fura de la inceput, trebuie insa atentie sa nu o vada vreun vecin ca iese scandal. Culmea ca locuiesc in Tineretului, cartier considerat de lux prin prisma preturilor apartamentelor, pozitiei, serviciilor si a oamenilor care locuiesc pe aici, o masina din doua din parcare fiind de import.

    3 comentarii

  1. Marius Muscalu

    04/10/2006 la 7:02 AM

    Lucrurile care se fura si nu se pot folosi in oras sau nu pot fi vandute se duc la tara… :)

      (Citează)

  2. Se poate ca undeva “out there” sa fie un taran care foloseste un controller de ascensor pe post de opritor de poarta, sau striveste furnici cu el, sau l-a pus pe vreo sperietoare de ciori ceva…

      (Citează)

  3. E un complot =)). Man stii tu vorba , traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul

    In Ro se fura orice , de ex intr-un timp erau deficit de amplificatoare (stii tu unde) pentru ca le fura lumea din cutii sa faca radiouri puternice la tara . A fost prins 1 prin militari cu 5 amplificatare furate intr-o geanta :)).

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus