un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Romanii sunt peste tot

16 Sep 2006  ·

GÂNDURI  ·

3 comentarii

Titlul nu prea are legatura cu subiectul, dar de la o vreme observ ca sunt romani peste tot in lume si ca la tragedii mereu auzi si de romani implicati. De ex la WTC pe 11 sept au fost romani, in Madrid au fost romani, in Egipt la toate bombele alea au fost si romani, in Israel in atentate… Acum cateva zile un canadian de 25 de ani a deschis focul in Dawson College din Montreal, omorand 1 sau 2 studenti si ranind o gramada de altii. Azi citesc in Adevarul ca 3 romani sunt printre studentii raniti, unul in stare critica (sanatate si recuperare rapida sa-i uram). Mai mult, o profesoara acolo era tot romanca.

Dar ce inseamna si accesul la arme si permisul de port arma eliberat mai lejer, in aceste tari. Lista de masacre in scoli e destul de mare. In timpurile moderne, intamplarile de la Columbine au trezit si altora nebunia dupa astfel de masacre. Cine se gandeste acum ca unii profesori o merita si ar fi cativa care ar merita sa moara, e un idiot care trebuie sa se maturizeze (oricum mai peste tot victime au fost studentii). Aia la Columbine plantasera explozibil intr-o cladire si vroiau sa o darame, facand pana la 500 de victime. Abia dupa ce nu s-au detonat bombele, au intrat cu armele si au omorat studenti la intamplare. Tot firul evenimentelor este povestit foarte bine pe Wikipedia. In Germania un student exmatriculat a intrat in scoala cu un pistol si o pusca (avea permis pt ambele) si a mers din clasa in clasa, a deschis usa, a impuscat profesorul de la catedra si tot asa, iar apoi s-a sinucis. Altul in America a omorat 10 oameni in total. In Japonia un ingrijitor cu probleme psihice a bagat cutitul la intamplare in copii. Asta din Montreal de zilele trecute a 4-a astfel de intamplare in acel oras. Multi nebuni si in lumea asta.

Acum se pune intrebarea daca filmele si toate publicitatea creata in jurul masacrului de la Columbine i-au determinat si pe altii sa-si impuste colegii. La 3 astfel de evenimente ulterioare, s-au gasit in calculatorul criminalului fisiere si informatii despre Columbine, sau le-a zis altora ca are de gand sa “pull a Columbine”. Noroc cu toate filmele si jocurile inspirate de acest subiect, iata ce mult bine au facut. Evident, se va spune ca cine e bolnav mintal intelege altceva din filmul ala, sau ca nu armele omoara oamenii, ci cei care le manuiesc… dar parca mai bine fara.

Oare in curand sa ne asteptam si la noi la astfel de evenimente nedorite?

    3 comentarii

  1. daca era in spania intr-o fabrica de capsuni probabil ca 99% din cei afectati erau romani =)) . E si normal sa fie multi romani afara , sunt estimati la 4-5 milioane care sunt emigranti deci se mai gaseste 1 care e la locul nepotrivit la momentul nepotrivit

      (Citează)

  2. la noi incidente violente asemanatoare celor din US sau Canada nu o sa fie dar o gramada de scoli sunt nesigure din cauza unor elevi cretini, tigani, derbedei de cartier care hartuiesc elevii si elevele tot timpul, se bat in fiecare zi.

    In fiecare liceu de cartier/scoala de cartier sunt astfel de incidente in fiecare zi. Aceste incidente sunt o raritate in liceele/scolile de renume insa se pot intampla chiar si acolo.

      (Citează)

  3. Batai, scandaluri sunt in toata lumea si in orice tara, la fel cu si coruptie e peste tot, nu doar la noi. Acum ceva vreme zicea Luftwaffe o vorba foarte desteapta: la noi la inundatii au stat taranii cu lunile in camp cu televizoare si ce aveau prin casa, si nu s-a produs nici un incident. La Americani cand a venit Katrina peste ei, timp de 2 zile s-au omorat intre ei si au furat fiecare ce-a putut. Unii pur si simplu sunt mai violenti decat altii.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus