un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Laptop-urile Dell si Apple, interzise in avion

24 Sep 2006  ·

GÂNDURI, TEHNOLOGIE  ·

2 comentarii

Nu e vorba despre laptopuri in care s-ar putea afla explozibil, ci de faptul ca in ultima luna sau mai mult, citesc aproape zilnic despre laptopuri care au luat foc sau le-a explodat bateria. Se pare ca a fost un set de baterii care au avut defecte la fabricatie, si bateriile astea au ajuns in laptopuri Dell, Apple, ba chiar azi am auzit de un IBM care a ars. Si, cum lumea nu ia masuri sau nu aude stirile, si din cauza ca unele laptopuri au explodat in aeroporturi, facand panica, liniile aeriene (de ex Virgin Airlines) au inceput sa le interzica, dupa producator. Ai marca aia? Ii scoti bateria sau nu te urci cu el la bord. Cool!

Apropo cine si-a luat laptop de firma de curand, sa verifice sa nu aiba vreo surpriza. Toshiba a rechemat 340.000 de baterii, un laptop alimentat de baterii Sony a explodat pe LAX, Apple si Dell sunt lideri pe domeniul bombelor ambulante, etc… Daca incep sa explodeze si telefoane mobile sau mp3-playere sau alte dispozitive? Cine le plateste?

Exemplu de laptop distrus aici.

    2 comentarii

  1. Marius Muscalu

    24/09/2006 la 3:04 PM

    pai sa plateasca sony…si laptopurile stricate nu numai sa inlocuiasca bateriile…oricum, nu inteleg de ce atat de multi producatori de laptopuri folosesc baterii sony…chiar nu pot sa faca si ei niste baterii ? hp, dell…nu ma asteptam ca laptopurile dell sa aiba baterii sony…pt. ce ?

      (Citează)

  2. eronat :)
    Astazi si Lenovo a anuntat ca trebuie sa retraga de pe piata ceva baterii. Toti producatorii mai mari de laptop-uri au aceasta problema.
    Iata ca lucruri naspa se intampla si la case mai mari, descoperite din greseala.
    Efectul nu se manifesta decat in anumite conditii, si nu la toate laptop-urile echipate cu aceste modele de baterii.
    Marius, dupa cum bine sti nici un producator mare nu produce componentele, chiar daca unii detin patente pentru acele componente.
    Din cate stiu Dell deja a inceput “replacement”-ul pentru bateriile a fi suspecte de aceste defect.
    Nu sunt toate bateriile Sony, numai cateva, dintr-un lot anume :)

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus