un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

De unde beau pisicile apa pe caldura asta?

21 Aug 2006  ·

GÂNDURI  ·

7 comentarii

De caini nu-mi pasa. Aia vagabonzi ma enerveaza, cu toate babele si fetele care ii mangaie pe strada si “vai ce dragut e” si le dau mancare si apa. Sa-i ia in casa daca ii plac asa mult, nu doar 2 ore cand vin hingherii, iar in rest cainii musca jumate de cartier. Am fost prin toata Europa si n-am vazut nici un caine, si ati vazut in filme si la americani cum e regula cu aia vagabonzi. Anyway… back to cats!

Caldura mare afara. Nici o balta, nici o tasnitoare. Ce beau pisicile vagaboande? (si cainii teoretic, dar cum ziceam, cui ii pasa de ei?) Mancare le mai da lumea, le mai arunca o felie de parizer pe geam, mai vaneaza o pasare, un soricel. Dar apa? Nici macar o balta cu apa clocita n-am mai vazut de cateva saptamani. Ce beau saracele animale? In concluzie cine vrea sa faca o fapta buna, sa duca intr-un loc pe unde stau pisicile nu doar mancare, ci mai ales apa, ca acum au nevoie de apa.

Si, ca si Holden Caulfield, ma intreb ce se intampla iarna cu ratustele de pe lacuri. Ca apa ingheta, sau e scoasa cu totul. Ratele ce fac? Vine un om si le prinde si le duce la un adapost de rate? Le tine la el in cada pana primavara? Le mananca? Sunt rate de “unica folosinta”, primavara urmatoare altele noi?

    7 comentarii

  1. Dragul meu Radu , dupa cum stii pisicile bagaboante :) de f multe ori isi au culcusele prin subsolurile blocurilor si iti spun eu ca acolo gasesc f multa apa deoarece sunt multe tevi sparte si de obicei la subsoluri e balta , cel putin la unele blocuri :). In ce priveste ratele , daca le gasesti pe lac inseamna ca sunt rate salbatitice si implicit calatoare ,deci mai mult ca sigur zboara spre tarile calde:) .

      (Citează)

  2. Niet! La subsoluri nu sunt chiar asa tevi sparte, pt ca multi isi rezolva rapid aceste probleme. Plus ca apa de acolo e naspa rau, nu beau nici pisicile chiar orice. Au nevoie de apa normala, nu statuta si cu bacterii in ea.

    Iar ratele nu sunt salbatice, le mai pun aia de la Parcuri pe acolo, asa cum pun si pesti, dar oare ce fac iarna cu ele? Ratele alea abia stiu sa inoate, ce sa mai zic de zburat. Oare alea ce mananca?

      (Citează)

  3. Asta este intr-adevar o intrebare buna … .Eu iti inteleg ingrijorarea, dar din pacate suntem prea rudimentari pentru a ne gandi si la bunastarea celorlalti( fie ele si pisici vagaboande, chiar si atunci cand aceasta “bunastare” vizeaza nevoi primare) :( M-am tot gandit , insa nu am gasit un raspuns satisfacator. Prefer sa gadesc intr-o maniera optimista si sa imi spun ca exista probabil oameni binevoitori care le pun pe langa usa blocului sau tomberaon si o cutiuta ca alea de margarina sau pate cu niste apa …

      (Citează)

  4. Livia, nu trebuie doar sa te multumesti cu gandul ca probabil exista oameni binevoitori care le pun apa de baut. Trebuie sa fii sigura ca au ce bea si sa le pui chiar tu.

      (Citează)

  5. Tu la tine in cartier le-ai asigurat o oaza cu abonamet lunar ? :) .

      (Citează)

  6. Hmm, nu, dar la mine in cartier sunt multe pisici si multi iubitori. La cateva blocuri in jur e mereu cineva care le da mancare si bautura si sunt ditamai matzele, de sperie si cainii.

    De obicei cand mai merg la Mega Image aici sau la cumparaturi, mai iau cateva felii de mezel pt pisici, ca e un loc in drum unde sunt vreo 2-3, si de obicei le gasesc acolo si le arunc mancarea. Cu apa abia anul asta am descoperit ca e o problema…

      (Citează)

  7. Omg nu-i dati idei. Don’t encourage him! Abia a descoperit ca e “o problema cu apa”, in curand o sa faca azil ptr pisici sub balcon. O sa devina o baba cu zece matze….

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus