un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Soft anti-tantari, o prostie

13 Jul 2006  ·

GÂNDURI, TEHNOLOGIE  ·

5 comentarii

O mare stire in Libertatea de azi lauda pe un tanar de 19 ani care cica ar fi realizat un program care alunga tantarii, pt ca da in boxe un sunet care ii enerveaza. Programul e micut dar foarte util, zic ei, si il lauda ca pe o reusita de exceptie. Ei bine:

 • am vazut un astfel de program acum mai bine de 5-6 ani, facut de un finlandez parca
 • sunt o gramada de programe de genul asta, ba chiar comentariile de la articol il acuza de plagiat
 • “exista o infrastructura a sistemului de operare Windows care permite crearea de sunete si redarea lor prin intermediul placii de sunet a computerului” – si in QBASIC se putea face asta, nu e nimic greu, era o functie de genul sound(frecventa, durata)
 • boxele de calculator din 99% din case nu pot reda frecventele necesare pt alungarea unui tantar, sau daca pot reda ceva, e un zgomot deranjant de la care te doare capul
 • acum 5-6 ani cand am avut programul ala, il rulam si tantarii zburau de placere in jurul meu, nici un efect nu are; dupa 10 minute l-am sters
 • Libertatea este evident, la inaltime cu acest articol bine documentat

  5 comentarii

 1. Marius Muscalu

  15/07/2006 la 6:11 AM

  eu as creea un soft pt. ademenirea femeilor… :) exista ?

    (Citează)

 2. E ala de scoate euro prin floppy drive, le ademeneste un pic…

    (Citează)

 3. 5 minute mi-au ajuns sa ma ia durerea de cap :|

    (Citează)

 4. auziti in primul rand alunga nu omoara in al doile rand pornesti sunetul, deschizi un geam sau ceva si parasesti incaperea. deoarece nu e bine sa asculti sunetul

    (Citează)

  • Stai linistit, n-are nici un efect. Daca-l auzi, tot nu face nimic. Daca nu-l auzi, atunci nici boxele nu-l pot genera, pentru ca nu are nimeni boxe de frecvente in afara domeniului uman.

     (Citează)

  Alătură-te discuției, lasă un mesaj

  E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

  Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


  Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.  Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

  Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

  Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus