un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

… si am terminat si facultatea

26 Jun 2006  ·

GÂNDURI  ·

8 comentarii

As putea vorbi o ora despre subiectul asta, dar nu vreau sa plictisesc lumea. In concluzie, am terminat Electronica, dupa 5 ani de scoala. N-as zice ca au fost ani de chin, ca nu m-am spetit cu invatatul, decat in sesiune cateva ore pe zi, si am avut mereu note mari. 1730 de zile am fost student, dupa socoteala mea, iar acum ma laud ca sunt inginer. Pe 3 iulie e si o ceremonie cu robe, in care printre altele se mentioneaza si “depunerea juramantului profesiei de inginer”, probabil o chestie in care juri sa nu strici intentionat aparate electronice, ca sunt scumpe. Eh… de acum incepe ce-i mai greu, teoretic munca, viata reala.

A fost frumoasa si facultatea, fara nici o grija, fara nici un efort decat sa mergi la cursuri. In principal din facultate acum imi aduc aminte cursurile la care stateam cu prietenii si ne jucam pe un Palm, sau pe telefon, sau notam OZN-urile predate fara sa intelegem nimic, si laboratoarele alea care nu se mai terminau odata, de muream acolo cu ele in brate. Sa stai pe scaun 6 ore si sa asculti sau sa notezi ceva din care nu prea intelegi ce se vrea, e mai greu decat crede lumea. Imi voi aminti cum plecam sa mancam in Carrefour sau la Plaza Mall, sau examenele la care am copiat prin diverse metode si nu s-a prins nici un prof, desi era chiar sub nasul lor tot (examenele la care n-am copiat deloc cred ca sunt vreo 2-3). Profesorii, unii ciudati si bulangii, unii haiosi sau aiuriti, colegii, majoritatea normali, dar unii bizari rau de tot de te speriai, secretarele, la care trebuie sa te duci cu un cadou ca sa-ti dea o simpla adeverinta, in alea 30 de minute cat dureaza programul zilnic, terasa noastra (pe care toata lumea o stie sub numele Jeg) unde mai mancam cate un snitzburger full option sau beam o cafeluta dimineata…

Culmea e ca oricate chestii rele ar fi avut si facultatea (nu asa multe sau importante), tot mai bine e ca student. Nu aveam alte grija decat sa ma duc maine la cursuri si sa fac referatul pt un laborator. Nu trebuia sa fac nimic altceva, si nici nu faceam. E mai ciudat acum, pt ca nu ma sunt nimic. Pt prima oara dupa 17 ani, stiu ca nu va mai urma niciodata scoala, nu saptamana viitoare, nu dupa vacanta mare, niciodata (ma rog, poate un masterat). Acum ca am terminat facultatea, nu mai sunt student, nu ma mai intitulez nicicum. Decat inginer. Dar nu ma simt nici mai special, nici mai bucuros, nici mai lipsit de griji acum ca am scapat de studii.

Voi ce va amintiti din facultate? Primul lucru care va trece prin minte, cand auziti cuvantul…

    8 comentarii

  1. felicitari :)
    noah, acum urmeaza CV-ul, joburile online, joburile prin prieteni, rude, amici, viata se impute…
    hai ca iti mentinem moralu, hihihiii…

      (Citează)

  2. life’s tough.
    mult succes in continuare.

      (Citează)

  3. primu lucru care imi vine in minte la auzirea cuvantului “facultate” e BAC … care parea atat de departe in iarna si acu parca ar fi maine dar bine ca e peste un an \:D/ .

      (Citează)

  4. Facultate la mine: anul 4, cel mai frumos, un grup de 5 fete nebune care faceau “legea” la distractie si la cursuri; petreceri, viata de camin; juramantul la terminatea facultatii :D.

      (Citează)

  5. Am uitat sa mentionez injuraturile. Vai cat ne injuram, daca ar sti mamele noastre cat au fost pomenite, ora de ora… ne-ar da afara din casa.

      (Citează)

  6. mai Radule,eu imi amintesc de tine si calmul tau cand venea cate un examen, de Jecu cand injura de mama pe toata lumea si cand intra cu capul pe usa la examene si striga dupa Marculescu cat il tinea gura,de iesiri prin Berarie,de grupul vostru(tu,Jecu,Rusu,Draghici Popa si Chirea…) cand umbalti in turma…Acum insa imi amintesc si de ziua de 3 iulie cand s-a terminat totul…ideea ar fi ca sa extragem lucrurile cele mai frumoase si sa facem inca o facultate pe seama lor…Cine sunt,te las sa descoperi(:D)

      (Citează)

  7. Primul lucru care-mi vine in minte e barul facultatii (cred ca am petrecut mai mult timp acolo decat la cursuri) in care ma intalneam cu colegii la o cafea dimineata.

      (Citează)

  8. Jeg Rulzzz cel mai tare bar, eu sunt deabia anul 3 sper ca trec( am 8 bucati de dat acum in toamna).

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus