un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Bucuresti in Google Earth

10 May 2006  ·

GÂNDURI  ·

8 comentarii

M-am mai uitat ieri in Google Earth si exista o imagine din satelit mult mai detaliata a Bucurestiului, decat cea veche pe care o stiam acum cateva luni. Chiar se pot identifica strazi, blocuri, se vad si masini dar prost totusi, nu la calitatea Parisului sau a altor orase americane. Oricum, e bun si asa, mai ales pt cei care aveau nevoie de astfel de imagini pt identificat terenuri, zone, etc… Bravo Google! Nu pot sa-mi dau seama cat de veche este poza din satelit, ma uit ca mallul Plaza Romania nu era construit (deci e mai veche de vara 2004), Cora Pantelimon este acolo (deschis in septembrie 2003) , turnul BRD din Piata Victoriei este in constructie (a fost terminat in 2004). Deci probabil e facuta poza prin toamna 2003, primavara 2004, pt ca nu e zapada dar nici multa verdeata. E ok zic eu.

Constanta (si litoralul) se vede binisor, si se pot folosi si imaginile disponibile pt Timisoara, Arad, pt Oradea se vede clar o zona de terenuri la nord de oras, dar nu si orasul :|, Craiova e acceptabila, Cluj la fel. Iasi nu e, Brasov nu e, la altele nu m-am uitat.

Mai jos o poza cu Bucuresti (Piata Universitatii, Piata Revolutiei), una cu Parisul (mormantul lui Napoleon, remarcati calitatea superioara desi e la o altitudine de 4 ori mai joasa), si una cu Google Mountain View, chiar sediul Google din California, care are cea mai mare rezolutie din tot programul, 1 inch pe pixel zic ei. Ala e chiar incredibil. Programul Google Earth este disponibil gratuit la adresa aceasta (11 MB).

  8 comentarii

 1. dap,hehe ce marpha. mi-am vazut spatele blocului si masina parcata :D
  poate mai imbunatatesc si astia calitataea pozelor.

    (Citează)

 2. eu am si uitat de programul acesta. nici nush dak`l mai am. in orice caz, zici k oradea nici acu nu se vede.. deci buu.. personal eu cred k s`a facut prea mult tam`tam pt acest progr.. eu unul am cam fost dezamagit de calitate. si nu cred k am fost singurul

    (Citează)

 3. Programul nu e facut ca sa ne vedem noi blocul din satelit. Gandeste-te la cei care vand terenuri, ca le pot arata acum pe aceste imagini. Cei care planifica un cartier rezidential, un complex, o sosea, orice. De asta versiunea Pro vine cu unelte pt GPS, pt adaugat de modele 3D in program, pt topografie, harti de relief, etc…

  In America exista companii private care au lansat sateliti doar pt a face fotografii la diverse zone, pt ca apoi sa scoata bani vanzand acele fotografii la cei care au nevoie de astfel de harti. Google le ofera gratis, sau la un pret micut, si oricum programul si baza de date sunt de laudat.

    (Citează)

 4. Calitate? Io acu 1-2 luni lam luat, shi din romania deabia se vedeau ceva orashe. Mie mi se pare o chestie extraordinara

    (Citează)

 5. Intr-adevar e super programul, personal mi se pare mult mai bun decat NASA World Wind… si cred ca e chiar cel mai bun.

  Dupa cum zicea blinder, Oradea inca nu este prea detaliata, dar probabil pe viitor va fi.

  Dar eu inca tot nush care e diferenta intre Google Earth simplu si PRO :-??

    (Citează)

 6. E scrisa la http://earth.google.com/earth_plus.html diferenta. Pe scurt pt noi nu e mare diferenta, se refera doar la GPS si printare si niste unelte de masura, deci pt ce ne intereseaza pe noi (cum se vede orasul de sus) e suficient si ala gratis. Calitatea si rezolutia imaginilor este aceeasi indiferent de versiune, s-ar putea ca cei cu bani sa aiba prioritate la streaming si celor fara sa le mearga mai incet netul, dar nu cred.

    (Citează)

 7. De aia intrebam pt ca am si simplu si PRO si in afara de interfata nu gasesc cam nici o diferenta :-?
  De incarcat se incarca la fel…

  Poate daca as fi din SUA as vedea ceva diferente :D

    (Citează)

 8. Initial la orice calculator ma asezam, era salvata “Bucuresti_din_satelit.jpg”, prima poza de acest gen. Am sa va mai dau eu niste detalii daca stati bine cu banii. Contra cost se poate fotografia orice colt de pamant cu o rezolutie de pana la… rahat, citesti titlurile mari din ziar. Pana acum agentiile de securitate si US Army beneficiaza de serviciu, devenit public de ceva vreme. Ceva de genul”Snake, ai metreata… si aia nu e masina ta, are alt numar!” Pentru cei ce au regrete ca Oradea nu e pe harta, fratilor astia nu stiu bine unde e Romania, cred ca Budapesta e capitala si singurii locuitori vi sau morti sunt: Brancusi, Hagi, Ceausescu, Dracula, Nadia si cativa copii perversi numai buni de infiat sau f***t, daca esti pedofil. Deci… wtf!

  Luft

    (Citează)

  Alătură-te discuției, lasă un mesaj

  E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

  Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


  Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.  Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

  Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

  Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus