un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Fake news cu șampania scumpă

4 May 2018  ·

GÂNDURI  ·

17 comentarii

Un articol din Ziarul Financiar zice că ANAF a plasat câte un om lângă casa de marcat a fiecărui club mai important din Mamaia, așa că încasările au fost record. Ca idee: 16 cluburi, bonuri fiscale de 17,3 milioane de lei.

Asta înseamnă că fiecare club a avut, în medie, încasări de aproximativ 1,08 milioane lei în weekendul prelungit. De fapt, articolul precizează și recordul: 1,29 milioane lei încasări în noaptea de duminică pentru un singur club.

Un alt paragraf este mai interesant pe acolo:

Conform surselor citate, cea mai scumpă sticlă de şampanie despre care mass-media a scris că s-ar fi vândut într-unul din cluburi cu 100.000 de euro ar fi fost de fapt o acţiune de marketing.

Cum ar fi, fake news. Dacă ați citit că cineva a luat o sticlă de șampanie de 100.000 de euro și ați crezut-o, de fapt v-a păcălit cineva. E atât de simplu! Nu știu cine a dat acea știre, dar ar fi interesant de aflat dacă știau că e acțiune de marketing și au participat voit la publicarea de știri false sau au luat țeapă și ei, caz în care iată cât de simplu este să păcălești și o publicație de știri.

    17 comentarii

  1. Stirea au dat-o patronii respectivului club pentru a atrage pustanii cu bani. PR cum se zice mai nou.

      (Citează)

  2. mult spus publicatie de stiri. Vorbim de tabloide aici, mizerii care publica fake news zi de zi, cu buna stiinta. O spui de parca ar fi fost pacaliti jurnalisti de investigatii.

      (Citează)

  3. Citisem un articol că opătarii aduceau șampania cu roaba, făceau șou și apoi le punea apă în pahare cu gheață, iar pe acolo “băutura” este cunoscută sub numele “San Robineto” :D

      (Citează)

  4. anul asta a fost primul in care am dat ignore total la stirile despre 1 mai. ce bine a fost…

      (Citează)

  5. Adevarul arate poze cu un : ARMAND DE BRIGNAC, la o cautare pe google ARMAND DE BRIGNAC BRUT GOLD CHAMPAGNE NV 6L RATED 94W&S are 6 litri si costa vreo 7000 euro, cea de 15 litri e la 16000 euro.

      (Citează)

  6. Traim intr-o tara gresita…la atat de multe niveluri.

    Stiu, multi o ard ca doar politicienii sunt nasoli, noi suntem minunati…dar daca te uiti doar la tirajele ziarelor tabloide realizezi ca nu sunt decat oglinda societatii. Ce poate fi mai romanesc decat mersul cu seria 7 fara itp? Stiu…sa il fi trecut si pe gpl…

      (Citează)

  7. 6-700000 de lei pe seara sunt incasari normale de weekend pt. un club din Cluj, fara pretentii sau fite (nu dau nume). 1 milion in tot weekendul mi se pare f. putin.

      (Citează)

  8. @alunelu 1,29 mil e pe data de 29 aprilie, o noapte adica.

      (Citează)

    • Mă întreb câți oameni intră într-un astfel de club. Să zicem 1000 de clienți, înseamnă o medie de 1290 de lei per persoană. 2000 de clienți cu 645 lei?

        (Citează)

  9. nwradu:
    Unde se pot găsi acești jurnaliști de investigație, ca să-i citesc și eu în viitor?

    Emilia Şercan, Ovidiu Vanghele, Rise Project, Tolontan (da stiu, el teoretic e cu sportul…)
    de exemplu

      (Citează)

  10. In cluj nu cred ca sunt mai mult de 2 locatii care trec de 1000 de persoane capacitate. Restul au 4-600. Pretentii n-au niciunul.

    Pentru 700K incasari pe seara, la 20 de lei pret mediu pe drink (bere, cocktail), in CEL MAI BUN CAZ ai 4 drink-uri pe noapte pe persoana, dar foarte multi nu trec de primul drink, ai avea nevoie de 8750 de oameni.

    La un club de 1K persoane, sa zicem ca 200 sunt “meseni”, impartit la 4 vin 50 de mese: o rezervare costa 1000 de lei (o sticla de tarie, si racoritoare pe linga), majoritatea nu consuma peste, avem incasari de 50K lei, hai 100K sa fiu generos.
    Restul 800 de oameni cumpara 4 drinks (repet, caz mega ideal): 800 x 80 = 64K lei. Total pe noape 164K.

    Ai gresit fix cu un zero tot calculul: 70K lei aproape incepe sa faca sens intr-un club de 400 de persoane din cluj.

    alunelu:
    6-700000 de lei pe seara sunt incasari normale de weekend pt. un club din Cluj, fara pretentii sau fite (nu dau nume). 1 milion in tot weekendul mi se pare f. putin.

      (Citează)

  11. tara nu e gresita boss, gresiti sunt miticii aia care merg sa isi reverse burtile la bagare in seama la mare.

    alex:
    Traim intr-o tara gresita…la atat de multe niveluri.

    Stiu, multi o ard ca doar politicienii sunt nasoli, noi suntem minunati…dar daca te uiti doar la tirajele ziarelor tabloide realizezi ca nu sunt decat oglinda societatii. Ce poate fi mai romanesc decat mersul cu seria 7 fara itp? Stiu…sa il fi trecut si pe gpl…

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus