un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Udrea 6 ani, dar avem nevoie de Curtea Super Supremă pentru decizia finală

28 Mar 2017  ·

GÂNDURI  ·

33 comentarii

Elena Udrea a fost condamnată la 6 ani de închisoare, cu executare, de către Curtea Supremă. Sentința nu este definitivă, ci poate fi contestată.

Dacă nici Curtea Supremă nu dă sentințe definitive, de ce se mai numește așa? Oare există, ca la Pizza Hut, o Curte Super Supremă?

Cât despre Udrea, acum va plăti pentru o hoție oarecum apropiată de metodele pe care le ziceam aici. Gala Bute, sport, aplauze, frumos, ce contează niște luare de mită și sifonare de bani europeni?

Să ne aducem aminte de vremurile bune:

Haideți să facem un sondaj de opinie în comentarii: văd că, orice s-ar întâmpla, de Băsescu nu se lipește nici un dosar. Alte dosare, apropiați sau chiar familie condamnată la închisoare, toate orbitează în jurul său precum planetele în jurul Soarelui, dar nu-l atinge nimic. E un talent special acesta.

Ce credeți, prin urmare? Omul e nevinovat, n-a pus mâna pe nimic, n-a furat, n-a făcut sau pur și simplu s-a acoperit foarte bine și n-au ce să-i găsească?

Sentința de astăzi poate fi atacată prin apel la Înalta Curte de Casație și Justiție, unde va fi analizată de un complet de 5 judecători. Rămân la părerea că sună mai bine Curtea Super Supremă.

    33 comentarii

  1. pai cum sa nu-i gaseasca? au gasit la Udrea.

      (Citează)

    • Pe Udrea o investighează de ani de zile pentru sentința de astăzi. La Băsescu e foarte slabă treaba.

        (Citează)

    • Pai si canotoru unde mai trage la vasle?

        (Citează)

    • Gresit. Pe Udrea au inceput ca sa o ancheteze fix de cand nu a mai fost Basescu presedinte. Inante de asta au avut procurorii grija ca sa o evite. Basescu a faptuit si el penal la greu, insa inca este evitat de procurori pentru ca e are multe inregistrari compromitatoare. Ne-a aratat Ghita ce a putut face cu doua bilete de avion. Basescu are mult mai multe.

      nwradu:
      Pe Udrea o investighează de ani de zile pentru sentința de astăzi. La Băsescu e foarte slabă treaba.

        (Citează)

    • un vechi proverb zicea ca vii se ingroapa cu hartii iar mortii cu pamant, pe Basescu doar Instanta Suprema Divina il poate judeca si sa-i de sentinta cu executare, dar am un feeling ca are un dosarel pregatit pentru Sf. Petru si uite asa ii are la mana pe tonti, a se citi toti cei care au bagat mana in borcanul cu miere sau au pus botul la savarina elenei din troia… ori poate joaca la bluf cu jokeri in loc de asi

        (Citează)

  2. Orice om are dreptul sa fie judecat in prima instanta, spoi in apel si recurs. In functie de niste factori, prima instanta poate fi judecatoria, tribunalul sau curtea de apel. Deci prima instanta = curte de apel inseamna apel la Curtea Suprema – completul de 3 judecatori, apoi recurs tot la CS, completul de 5 judecatori. Dupa recurs sentinta e definitiva.
    Bineinteles, apelul si recursul sunt optionale, poate ramane definitiva si sentinta primei instante daca nu o contesta nimeni in termenul legal.

      (Citează)

    • Altu cu dreptu facut din citit ziare. Nu mai exista recurs in dreptul penal.

        (Citează)

    • Bine, ba alex, ca esti tu destept :)
      N-am facut din ziare, l-am facut acu’ 20 de ani, nu l-am practicat niciodata. Imi placea civilul si uram procedura, de orice fel. Deci e posibil sa mai fi uitat chestii pe care nu le-am stiut niciodata prea bine si sa vorbesc din amintiri. Dar hai si lamureste-i tu atunci.

        (Citează)

  3. nwradu:
    Pe Udrea o investighează de ani de zile pentru sentința de astăzi. La Băsescu e foarte slabă treaba.

    da, dar unde sunt banii lui Basescu?

      (Citează)

  4. Pai cum vine asta ? O tinem sus si tare cu democratia si dupa aia ne plamgem ca cei condamnati au dreptul la apel sau recurs ? Si judecatorii din prima instanta tot oameni sunt, chiar daca sunt la Curtea Suprema si, deci, pot gresi.
    Si eu mi-as fi dorit sa o vad condamnata definitiv, dar asta e.

      (Citează)

  5. Normal ca Basescu n-a furat. Toata averea e din salariu.
    Toata viata salariu de bugetar si nevasta-sa casnica. Dar n-a fumat si n-a baut (he he) asa ca s-au strans niste bani.
    Si mantogaria cu terenurile cu Casuneanu e doar o inventie a oamenilor rai.

      (Citează)

  6. CatalinTanase

    28/03/2017 la 6:35 PM

    E, eu cred că Băsescu “are la mână” pe cine trebuie. Plus că, trebuie să recunosc că e un bun strateg. A știut mereu ce să facă și ce să zică ca să nu se ajungă la el ;)

      (Citează)

  7. intrebarea corecta ar fi fost “la cine sunt banii lui Basescu”.

      (Citează)

  8. Procesele dureaza si sentintele sunt hilare. Cat este prejudiciul? x milioane de lei.
    Cat este salariul minim pe economie? y sute de lei. Cat sa fie pedeapsa? Pai numarul de luni necesare pentru a fi acoperit prejudiciul, platind lunar un salariu minim pe economie.

      (Citează)

    • Păi de ce minim? Și ce faci dacă respectivul vreau să plătească prejudiciul?

        (Citează)

    • Cred ca mai corect ar fi ca pedeapsa sa fie conditionata de recuperarea prejudiciului.

      Ai platit prejudiciul, iei intre 1-5 ani pentru reeducare in functie de gravitatea faptei.
      Nu s-a recuperat prejudiciul, intre 10-15 ani, cu confiscarea averii si cautarea prejudiciului si la a-7a ruda sau apropiati.
      Si asta doar pentru faptele de coruptie, capusarea banului public, fonduri europene…etc.

        (Citează)

  9. mac gregor:
    intrebarea corecta ar fi fost “la cine sunt banii lui Basescu”.

    Asta e întrebarea :D

      (Citează)

  10. Giovani:
    Si eu, daca am bani…cu ce m-am ales in viata? Un Rolls, o vila uriasa…tampenii…

    Si cu o parnaie mica!
    Poate te muta in camera cu Udrea sa va tineti de urat unul la altul!

      (Citează)

  11. nwradu:
    Adică pe cine are la mână?

    Că majoritatea oamenilor săi au fost de mult înlocuiți, s-au schimbat trei guverne de atunci.

    Pe kovesi și pe coldea, de exemplu. Pe ei el i-a numit, la începuturi.

      (Citează)

  12. Va dati seama ce implicatii ar avea ca un presedinte al unei tari membra UE sa intre la puscarie pentru furaciuni? Cam cat ar afecta asta imaginea tarii, daca pana si presedintele ales a fost prins ca a facut ganarii?

      (Citează)

  13. Sunt convins ca stie multe despre persoane importante si are si dovezi pe masura. De aceea nu l-a atins nimeni pana acum. O sa ii vina si lui randul ;)

      (Citează)

  14. Intrebarea este: de ce ar avea Basescu nevoie de bani? Nu a trait niciodata in cine stie ce lux, nu s-a expus cu masini scumpe. Nu e vreun Putin. Casă i se asigura conform legislatiei de la stat, cu paza etc.

    La nivelul asta, nu ai nevoie sa iei spaga. E suficient capitalul de imagine ca sa obtii diverse avantaje. Ca sunt meritate sau nu, asta tine de subiectivism. Obtinerea unui credit cu o dobanda mai buna este un exemplu bun.

      (Citează)

    • Pa bune? Sau trolezi? Adica odraslele lui au fost atat de competente ca aveau seria 7 si Range Rover si case de 400 de metri patrati, de la 20 de ani? Famelie de genii…

        (Citează)

    • Genii, nu, dar cu cunostinte, da. Si cu nume, capital de imagine, dupa cum ziceam. Cel putin pentru un notar da bine sa fii cunoscut, concurenta fiind mai mult la nivel subiectiv. Tu cum ti-ai ales notarii pana acum? :)

      Chestii dubioase ar fi din timpul cand era primar, gen Luxten, dar cam vechi, acum mai bine de 10 ani, probabil prescrise si relativ off-topic, ca discutam de activitatea lui cat timp a fost in postul de presedinte.

        (Citează)

    • Nume, cunostinte…vrajeala…spaga cu mantinela.

        (Citează)

  15. CatalinTanase

    29/03/2017 la 4:18 PM

    nwradu:
    Adică pe cine are la mână?

    Că majoritatea oamenilor săi au fost de mult înlocuiți, s-au schimbat trei guverne de atunci.

    Habar n-am, e doar o părere

      (Citează)

  16. Sa-ti aprinda tigara, Giovani? Asa se spune mai nou? Si cam de cate ori pe zi ti-o “aprindea”?

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus