un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Multe alte telefoane văzute la MWC 2017

5 Mar 2017  ·

TEHNOLOGIE  ·

7 comentarii

Observați un lucru la majoritatea telefoanelor făcute de diverse companii chinezești de mâna a doua sau a treia: arată toate la fel, mai exact ca un iPhone 6. Partea frontală este integral din sticlă, muchiile au cam aceeași rază de rotunjire, lateralele sunt de obicei în alte culori decât fața sau spatele, perforațiile sunt masive, bine definite.

Probabil singurul lucru diferit de aspectul introdus de iPhone este camere foto, care la Apple este foarte discretă, dar la alte telefoane este masiv definită de tot felul de elemente de design.

Meizu MX6. Știu că-i un telefon preferat de mulți cei ce-l comandă prin poștă din străinătate, dar pe mine m-a dezamăgit ecranul. Un pic în înclini și pierde 80% din luminozitate.

Meizu M5.

Le Eco Le Pro 3. Snapdragon 821, chiar și 6 GB memorie RAM pe anumite versiuni, finisaje un pic îndoielnice. Modelul de la stand deja se tocise.

Vivo X9 Plus. 6 GB RAM, 5,9 inchi diagonală, două camere frontale, dar numai un Snapdragon 653 sub capotă. Vivo este pe locul 5 în lume la vânzarea de telefoane, după Apple, Samsung, Huawei și Oppo.

ZTE Axon 7 și Axon 7 Mini. Cu bucurie am remarcat că ZTE s-a îndepărtat de design-ul kitchos din alți ani, dominat de auriu și alte finisaje ciudate, noile lor telefoane arătând chiar normal. Axon 7 are chiar rezoluție 1440 x 2560 pixeli pe un ecran de 5,5 inchi și Snapdragon 820, iar Axon 7 Mini două difuzoare pentru a alcătui un sistem audio mai bun.

Ulefone este un alt brand de care mai auzi pe ici, pe colo. Telefonul de mai jos, Armor II, nu-i real, ci o machetă, dar mă gândeam că poate este emblematică pentru întreg brandul. Scrie 16 PM în loc de 16 MP și, mai jos, compuant în loc de compliant. Pe fișă scrie că bateria va avea 6000 mAh. Reprezentantul de la stand îmi spune “ah, nu, versiunea finală va avea 4000 mAh”.

LG Xpower 2 are baterie de 4500 mAh. LG Stylus 3 este un telefon ușor, cu hardware nu foarte performant, dar cu stylus pentru cei ce au nevoie de așa ceva.

Moto G5 și Moto G5 Plus nu mi-au plăcut ca aspect. Par venite din alte vremuri. G5 Plus, însă, are Snapdragon 625, probabil cel mai performant chipset din gama medie, și cameră cu F/1.7.

Huawei Honor 8, Mate 9 și Mate 9 Pro acoperă, între ele, toată gama de diagonale de peste 5 inchi. Mate 9 și 9 Pro au același sistem foto ca pe noul Huawei P10, dar diagonale mai mari pentru ecran.

Gionee A1 Plus are ecran de 6 inchi și baterie de 4500 mAh. Pe A1 standard vi l-am arătat sub formă de Allview X4 Soul Style.

Gionee M2017 are 6 GB memorie RAM pe un Snapdragon 653, ecran de 5,7 inchi la rezoluție 1440 x 2560 pixeli și baterie de 7000 mAh. Ecranul este curbat, dar s-a exagerat la restul carcasei.

Telefoanele Nubia sunt tot ale ZTE, dacă nu mă înșel. Sunt destul de populare aici în Spania, le-am văzut prin multe magazine. Avem gama Z11 standard, Z11 Max și Z11 Mini:

Ulterior a apărut și un Z11 Mini S, care-i probabil cea mai bună afacere dintre toate.

Și la final Hisense E76, E76 mini și C30:

    7 comentarii

  1. *în “COMPLIANT”, dacă stai mai slab cu vederea (sau OCR-ul), poți crede că literele LI, alăturate, sunt de fapt U.

      (Citează)

  2. Fiecare este bun in felul lui. Depinde ce vrei sa faci cu el. Pentru vorbit, merge si Nokia 3310 :)

      (Citează)

  3. Sunt unele telefoane de 200-300-400 de euro excelente! Fac exact ce ai nevoie zi de zi. Cred ca trebuie sa fii nebun sa dai azi 800 pe Iphone! Doar ca e fitza! Eu am un Oppo de un an de zile. Impecabil! Si va spune asta unul care a avut…6 modele de Iphone! Inclusiv Iphone 1. Mare idiot am fost!Ce masina buna imi luam!

      (Citează)

  4. 16 PuieM

      (Citează)

  5. In ciuda performantelor deosebite ale acestor branduri mai mult sau mai putin cunoscute in Romania, prefer sa ma limitez la cele populare care nu-si permit sa aduca pe piata telefoane(sau electronice, in general) despre care sa n-ai habar daca vor functiona si peste 1 an la fel de bine, parerea mea.
    Si despre Huawei aveam mici dubii, dar mi le-am corectat ca posesor al unui device de-al lor.

      (Citează)

  6. Am văzut un ZTE Axon 7 argintiu într-un magazin și mi s-a părut hidos de-a dreptul și n-aș lua așa ceva în ciuda specificațiilor foarte bune și a existenței unui firmware alternativ de la Lineage OS. Nu știu cum arată pe negru. Poate mai bine.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus