un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Video-articol: cum ai putea salva viața cuiva fără să miști un deget pentru asta

29 Mar 2016  ·

GÂNDURI  ·

44 comentarii

La propriu, fără să miști un deget, vei vedea în film de ce zic asta. După cum spuneam ieri, iată primul meu video-articol. Nu-i tocmai cel mai optimist subiect pentru a începe, dar era în plan de multă vreme un articol despre acest lucru, iar acum doar l-am transformat în video-articol.

Țineam spre 3 minute, dar a fost imposibil pentru acest subiect. Lăsați-l pe fundal să meargă și ascultați sunetul, dacă nu-l puteți privi atâta vreme. Puteți să vă abonați și la canal pentru a fi anunțați de YouTube când public ceva nou – uneori fac câte o rețetă apetisantă.

Știu, sunt multe de îmbunătățit. Lumini mai bune, un microfon mai bun (dacă poți recomanda unul care să înregistreze bine direct pe PC, te ascult – al meu, un Audio-technica, abia se aude), ritm mai rapid șamd. Astfel de lucruri se învață în timp și numai făcând și văzând pe rând fiecare problemă. Trebuie să caut și niște subiecte ce se pretează mai bine pe video decât pe text, dar asta e altă treabă.

Aș prefera deci să păstrăm discuția la subiectul videoarticolului, nu al realizării acestuia. Acolo sunt conștient deja de probleme.

    44 comentarii

  1. ar fi trebuit sa alegi un subiect mai light, ca oricum toata lumea e interesata exact de realizare. nu e rau pt prima oara, eventual un decor ceva mai trendy fancy ;)
    ON: aia doi de pe tricoul tau vor sa-si preleve reciproc organele?

      (Citează)

  2. a ieșit foarte bine.

      (Citează)

  3. Se aude relativ bine insa daca vrei si mai bine, incearca un microfon unidirectional ( nu stiu ce ai acum) pune ceva pe peretele din spate sa nu mai reflecteze sunetul ( sau schimba locul ) si incearca ulterior sa compresezi canalul audio ( nu mult – atat ca sa fie putin mai inteligibil).

      (Citează)

  4. Puteai sa zici la final un “asta a fost, va multumesc, ne vedem la urmatoru”. s-a terminat cam din topor

      (Citează)

  5. Îmi place. Singurul aspect negativ ar fi : sa nu te mai scarpini :))
    La mai multe!

      (Citează)

  6. Arată foarte bine, aș sugera doar un background mai plăcut spre colorat. Și evident să fie mai scurt. Prefer să mă uit la 2 video-uri (partea I și partea II) de 3 minute decât la un video întreg de 7 minute.

    Și bonus pentru cei cu OCD – scapă de colțul ăla din stânga.

      (Citează)

  7. Acuma, daca tu esti donator, esti critic la reanimare si Arsinel are nevoie de un rinichi, isi mai dau aia silinta sa te salveze?

      (Citează)

    • Eu cred că da. Doctorii fac ce pot ei mai bun pentru omul din fața lor, că nu stă cel de la urgențe să facă planuri de transplant șamd. Îl interesează, în primul rând, ca o investigație să nu arate că n-a făcut tot ce se putea.

        (Citează)

  8. Nu e rău – subiect cam greu, dar e bun. Așteptăm următoarele. :)

      (Citează)

  9. Salut.

    Iti spunea un comentator de mic omnidirectional. Iti recomand Blue Snowball

    http://www.amazon.co.uk/Blue-Microphones-Snowball-Omnidirectional-Microphone/dp/B002OO18NS?ie=UTF8&keywords=blue%20snowball&qid=1459234479&ref_=sr_1_2&sr=8-2

    Eu am varianta ICE (non-omnidirectional) si dupa review-urile vazute, cica e bun pentru Youtube.

    Varianta Blue Snowball ICE (asta il am eu)

    http://www.amazon.co.uk/Blue-Microphones-Snowball-iCE-Microphone/dp/B006DIA77E?ie=UTF8&keywords=blue%20snowball&qid=1459234479&ref_=sr_1_1&sr=8-1

      (Citează)

  10. La Colectiv a fost mână criminală.

      (Citează)

  11. Tu vorbeai de donarea de organe si eu ma uitam cum scriai ca mai faci si retete apetisante. :P

    In legatura cu tema si postarea, mi se pare o abordare prea stufoasa. Cred ca se putea spune tot ce trebuie in 3 minute. Stii si tu ca lumea nu are rabdare. Asta e…

      (Citează)

    • Am scris articolul ca pentru blog. Am adaptat mici părți pentru a se potrivi stilului oral, în rest nu-i vreo diferență. Nu aș fi putut spune totul în 3 minute, nu-i stilul meu :P

        (Citează)

  12. Eu sunt donatoare de sânge și mi-aș dona și organele fără probleme. Mă bucur că ai vorbit despre asta. Este un subiect trist, dar ideea trebuie promovată.
    Nu de alta, dar pe undeva și lipsa de informare este vinovată de scepticismul nostru față de donare.

      (Citează)

  13. miscand cateva degete, se poate merge la donarea de sange si inscrierea in registrul national al donatorilor voluntari de celule stem; cu organele cred ca i suficient sa ti anunti familia (eu sunt mai conspirationista de fel)

    clipu cam lunguuut; zici ca esti in cabinet la doctor;
    :)

      (Citează)

  14. eu as schimba scaunul :P;

      (Citează)

  15. no offence, la cati burgheri ai “testat” pana acum credeam ca esti mai grasut ;o)
    succes si la mai multe vloguri !

      (Citează)

  16. Cand am activat cardul de sanatate a trebuit sa bifez 3 casute pe un formular in legatura cu informatiile care vor fi afisate pe urmatorul card de sanatate (?) – asa mi`a spus asistenta doctoritei de familie. In fine. Era vorba despre afisarea grupei de sange, a alergiilor/bolilor cronice si daca sunt sau nu de acord sa`mi donez organele. Am spus ca da. Imi place ideea ca atunci cand mor sa ma dezmembreze si sa ma foloseasca in alti oameni care ar avea o sansa la viata. Practic un corp uman valoreaza o gramada de bani, e o mare risipa sa`l lasi sa putrezeasca.

      (Citează)

    • Eu am scos toti banii de pe cardul de sanatate si acum nu-l mai pot activa, ce sa fac?

        (Citează)

    • Tinand cont ca in zona asta a transplantelor de organe se invart zeci de mii de euro, ma gandesc ca odata ce ai bifat ca esti de acord cu hacuirea, nu existe mari sanse, ca in cazul unui accident mai grav, sa fii transferat direct la prelevare si nu la terapie intensiva?

        (Citează)

    • gigi: Tinand cont ca in zona asta a transplantelor de organe se invart zeci de mii de euro, ma gandesc ca odata ce ai bifat ca esti de acord cu hacuirea, nu existe mari sanse, ca in cazul unui accident mai grav, sa fii transferat direct la prelevare si nu la terapie intensiva?

      Nu. Costă mult operația. Probabil că statul n-are nici un chef să facă transplanturi, ar prefera să-l salveze pe donator, costă mai puțin. Nu-i nici o piață neagră sau mafie a organelor, alea sunt filme și probleme din China sau India.

        (Citează)

    • nu stiu de ce te a mintit asistenta, dar in momentul asta singurele date trecute pe card sunt numele, CNP si poate separat data nasterii; pt a mentiona grupa de sange si alte bazzaconii se va face sigur o alta licitatie, soft nou, traiasca UTI…….

        (Citează)

  17. Eu sunt donator si atasat numarului meu ca asigurat (NHS)de sanatate e si o mentiune ca imi donez totul in caz ca. Bineinteles nevasta-mea cand a auzit trilulilu crocodilu discutii cu ea majoritatea finalizate in lacrimi. Dar intr-un final a acceptat decizia mea. E un subiect bun si real. Din nefericire pentru Romania cum ziceai si tu sistemul de sanatate e sub pamant. Totul merge rau si ma bucur ca am plecat. Mie dor de Tara mea doar din perspectiva muntilor a reliefului variat.

      (Citează)

  18. e lung Radu. Pentru chestii de genul as vedea un 3-4 minute max. 7-10 minute pentru un vlog.

      (Citează)

  19. Am dat play, am auzit ca eu sint Radu si ca azi va propun un subiect nu foarte vesel, am inchis.
    Si cam atit. Dar a iesit bine pentru cele 3 secunde urmarite :)

    @Matilda fa-i un makeup ceva data viitoare :)

    ps: @nwradu promit sa-l urmaresc mai tirziu :)

      (Citează)

    • Nu-i obligatoriu. Cum spunea, unii oameni nu consumă video. Eu l-aș lăsa pe fundal și aș asculta doar sunetul, în acest clip nu-i ceva obligatoriu de văzut.

        (Citează)

  20. Motivatia principala a romanilor cred ca e o scuza religioasa. Mai poate fi si o boala de a aduna a romanilor care bineinteles ca se rasfrange asupra propriilor organe. Biserica Ortodoxa Romana invoca ceva motive ca nu ar trebui facut transplantul. Biserica Catolica incurajeaza transplantul de organe.

    Tehnic sunt semi-varza, dar stiu ca peste hotare e tare recomandat microfonul Yeti. (http://www.bluemic.com/yeti/)

      (Citează)

  21. no cats? you fail

      (Citează)

  22. Am auzit ca e subiect tare si am zis ca mai bine il las pentru mai tirziu. Am o zi cel putin dubioasa azi asa ca de aia am ales sa inchid imediat :)

      (Citează)

  23. nwradu:
    Nu-i obligatoriu. Cum spunea, unii oameni nu consumă video. Eu l-aș lăsa pe fundal și aș asculta doar sun.

    Am inteles, nu vrei sa se uite oamenii la tine. Fa un podcast audio și investesti doar intr-un microfon bun. Vocea e ok, in podcast poti sa vorbesti chiar mai lent.

      (Citează)

  24. Eu urmaresc postarile noi cu Bloglovin’. Poza din postarea ta de azi e cu o bucata de carne langa care scrie “Muschiulet de vita facut mediu”.
    Altfel, eu imi mentin votul pentru varianta scrisa. Sper sa pastrezi textul scris chiar daca vei continua cu video.

      (Citează)

  25. Felicitări! Keep going!

      (Citează)

  26. Mă bucur să aud că există oameni care au acceptat direct să fie donatori.

    Prin prisma jobului meu la angajare mi-am completat chiar si last wishes in caz ca dau coltu’ Un fel de mini testament.

      (Citează)

  27. alexa:
    nu stiu de ce te a mintit asistenta, dar in momentul asta singurele date trecute pe card sunt numele, CNP si poate separat data nasterii; pt a mentiona grupa de sange si alte bazzaconii se va face sigur o alta licitatie, soft nou, traiasca UTI…….

    stiu, am vazut si eu cardul meu de sanatate si informatiile inscrise pe el si mi s`a parut ciudata explicatia ei. de ce s`ar mai scoate o noua serie de carduri cand de abia s`a implementat sistemul asta?
    deci nimeni nu a avut de bifat chestiile alea pe un formular cand si`a activat cardul?

      (Citează)

    • nu, am mentionat acea declaratie si mi s a raspuns ca singurele date pe care softu le poate inscrie pe card sunt cele de mai sus, eu as fi vrut sa scrie grupa sanguina; dar stai linistita sigur vom mai avea parte de o licitatie pe subiectul asta; ca spaga aia nu tine o viata;

        (Citează)

  28. ceea ce ai tu nevoie este un mic USB pt podcasting (daca doresti sa devina un obicei). acestea includ atat capsula, cat si ADC-ul, deci nu au legatura cu placa de sunet. evident, cele de la Blue sau AKG sunt scumpe, dar vei gasi cu siguranta ceva mai ieftin, gen Behringer C1U (un tanc solid) sau de la Shure.
    un exemplu super-ieftin (nu il recomand ca nu l-am testat, C1U am avut si e OK): http://www.pcgarage.ro/microfoane/samson/go-mic-direct/
    si mai multe pareri: http://thewirecutter.com/reviews/the-best-usb-microphone/
    succes!

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus