un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Un magazin cunoscut pentru țepe se pregătește să revină sub nume nou

19 Oct 2015  ·

TEHNOLOGIE  ·

24 comentarii

Homeycomb a fost unul dintre magazinele online ce-au făcut multe probleme clienților și partenerilor de afaceri. Vorbim de lucruri grele, precum faptul că se spune că nu plăteau furnizorii sau curierii, iar clienții nu primeau produsele, primeau altceva sau nu li se dădeau banii înapoi după retur. Magazinul a dispărut într-o zi, iar firma care-l opera a fost lăsată să moară.

De ce să dai o țeapă, când poți da mai multe? Magazinul a revenit sub o societate comercială nouă și pe un alt domeniu, storepedia.ro

ISTORIC

Homeycomb se recomanda ca fiind “clubul privat de shopping online care ofera membrilor sai mobilier, decoratiuni, accesorii si fashion cu reduceri de pana la 70%”, adică un site pe care te înregistrezi înainte de a putea vedea È™i achiziÈ›iona produse.

Despre soarta magazinului puteți citi în diverse locuri pe internet. B365 scrie despre zeci de plângeri pentru comenzi neonorate și bani nereturnați.

Oamenii se plâng că produsele pe care le-au comandat și achitat cu cardul, online, nu au ajuns niciodată la destinație. Mai mult, dacă produsele ajungeau la destinație, păgubiții spun că erau de foarte proastă calitate sau că, deși comandaseră un anumit produs, primeau un altul. În aceste condiții, oamenii au returnat respectivele produse, dar ori nu și-au primit banii înapoi, ori s-a amânat foarte mult restituirea banilor.

Puteți citi o astfel de întâmplare și pe forumul Computer Games:

Am plasat comanda #100053270 in valoare de 254,60 de lei pe 5 iunie si am primit mesaj peste cateva saptamani ca nu se ma poate livra din cauza ca produsele nu mai exista in stoc la furnizor. De atunci ma tot lupt sa inteleg de ce nu-mi trimit banii retur.

Personal am auzit de problemele Homeycomb atunci când n-au plătit afiliații prin 2Parale. Rețeaua 2Parale i-a dat în judecată pentru suma de 87.158,65 lei și a câștigat printr-o decizie din septembrie 2015 în dosarul 4378/94/2015 de la Judecătoria Buftea. Firmdecor SRL este numele societății comerciale ce opera magazinul Homeycomb.

În paralel, 2Parale le-a cerut și insolvența și falimentul și încă se judecă.

Cei de la Homeycomb m-au contactat și pe mine în trecut. Prima oară acum fix doi ani, printr-o agenție de PR cu care, ulterior, s-au judecat la Judecătoria Buftea pentru niște plăți, bănuiesc. Apoi, în iunie 2014 direct cineva de la Homeycomb mi-a propus să le vând adresele voastre de email pentru ca ei să le trimită un newsletter personalizat. Răspunsul meu a fost, citez:

Îmi pare rău, dar eu le-am promis tuturor celor care comentează că emailul respectiv nu va fi comunicat niciodată altora și intenționez să respect această promisiunea.
Referitor la alte colaborări, umblă vorba în piață că sunteți rău-platnici, mai nou am văzut că și 2Parale vă solicită insolvența, deci o colaborare nu cred că ar fi oportună.

Mulțumesc,
Radu Dumitru

Societatea Firmdecor SRL a fost dată în judecată de mai multe alte firme, printre care:

  • Prodam C.O. – furnizori de cutii È™i ambalaje de carton
  • Gibrom Express DistribuÈ›ie – transportatori pe grupaje È™i camioane întregi
  • Boutique Travel – agenÈ›ie de turism
  • DirecÈ›ia Generală a FinanÈ›elor Publice – AgenÈ›ia judeÈ›eană Ilfov
  • Dynamic Parcel Distribution – numele oficial al curierului DPD
  • Silver Queens SRL – o firmă sub care acÈ›ionează un magazin de bijuterii
  • White Imagine Grup SRL – firmă de email marketing
  • Expert Business & Co – firmă de ambalaje de carton
  • Carlberson Romania – numele oficial al firmei Geodis, un transportator de marfă
  • Konkret Cargo – alÈ›i transportatori de marfă
  • Mobilanobila 2011 – producător sau distribuitor de mobilier
  • Unideco Design  – distribuitorul suedezilor
  • IB Cargo – alt transportator de marfă

Aici vorbim de Firmdecor SRL. Anterior Homeycomb a operat și prin firma Effecta Merchandise Exchange SRL. Cu Effecta s-au judecat Total Soft, TNT România, Schenker Romtrans, o companie de hosting web, Deloitte Tax, Ernst & Young și vreo două firme de comunicare și PR.

Cam toate procesele sunt pentru recuperarea banilor probabil de pe facturi neplătite.

PREZENT

Vă spuneam că Homeycomb revine sub numele Storepedia. Asta este o supoziție de-a mea și a altora din piață, motivată de următoarele:

  • IP-ul celor două site-uri este acelaÈ™i
  • abonaÈ›ii la newsletterul Homeycomb au început sa primească emailuri de la Storepedia fără să solicite asta
  • în codul sursă al site-ului Storepedia se regăsesc referinÈ›e la Homeycomb, de exemplu fiÈ™ierele temei web sunt în folderul http://www.storepedia.ro/skin/frontend/homeycomb/default/css/, iar unele fiÈ™iere sunt È›inute direct pe homeycomb.ro, de exemplu http://homeycomb.ro/media/wysiwyg/floater_homepage.png
  • profilul este acelaÈ™i, adică mobilier, decoraÈ›iuni, obiecte bune prin casă.
  • pe Elance, un site de muncă pentru freelanceri, firma Next Media SRL din ChiÈ™inău se laudă că a făcut site-ul Storepedia arătând un screenshot în care scrie Homeycomb.

storepedia

Judecați voi ce rezultă de aici. Poate că oamenii au schimbat nu doar blana, ci și năravul. Chiar și așa, eu n-aș cumpăra de pe Storepedia decât cu plata la livrare și după deschiderea coletului, ca să verific calitatea produselor primite.

Asta apropo și de faptul că nu recomand orice magazin online, ci sunt destul de atent cu locurile de unde eu cumpăr produse și de unde vă propun să cumpărați și voi, chit că sunt cu 20 de lei mai scumpe. Sau ați uitat deja de Fabrica de discounturi?

    24 comentarii

  1. Două lucruri sunt nemărginite: mila lui D-zeu și prostia omenească. Deci, avem în față un nou proiect de succes!

      (Citează)

  2. “ÃŽmi pare rău, dar eu le-am promis tuturor celor care comentează că emailul respectiv nu va fi comunicat niciodată altora È™i intenÈ›ionez să respect această promisiunea.
    Referitor la alte colaborări, umblă vorba în piață că sunteți rău-platnici, mai nou am văzut că și 2Parale vă solicită insolvența, deci o colaborare nu cred că ar fi oportună.
    Mulțumesc,
    Radu Dumitru”

    Laudabil gestul tau, dar ai gresit inceputul. Trebuia sa zici “imi pare bine, dar…”

      (Citează)

  3. Aparuse la ei pe sait la un moement dat fix scaunul asta http://jysk.ro/birou/scaune-de-birou/plus/scaun-de-birou-dalmose-negru la un pret de vreo 3 ori mai mare. Bineinteles, la mega-reducere.

      (Citează)

  4. Trebuia sa zici ca le vinzi adresele de mail. Era evident ca nu ar fi plătit nimic. Tot la fel de evident le dădeai adrese fake.

    Daca totusi ar fi virat ceva bani, ii virai înapoi in cont si aveai si documentare pt subiect nou.

    Cred ca îi trollai mai cu stil.

      (Citează)

    • Well, vânzările È™i tranzacÈ›iile de bani se fac de obicei cu facturi È™i contracte, sau cel puÈ›in eu aÈ™a am procedat mereu, aÈ™a că e cam greu un trolling precum cel propus de tine. Practic, ar fi trebuit să le dau adresele :D

        (Citează)

  5. Haha, ce bine. Am fost la un interviu la acesti Homeycomb acum vreo doi ani sau ceva. E o premiera sa aflu ca sunt tepari insa de pe atunci mi se parea foarte dubioasa structura lor, marketingul lor, etc.

      (Citează)

  6. Eu i-am promovat in campanii de afiliere pe Home & Deco. Din pacate am ramas cu cateva comisioane neplatite de ei.

      (Citează)

  7. Celebrele smecherii care ne-au facut cunoscuti prin Europa. Probabil v-a merge in continuare si Storepedia, ca vor avea preturi bune, iar oamenii nu se intreaba “de ce e mai ieftin aici” ci mereu isi pun problema “de ce e mai scump aici”…

      (Citează)

  8. Chiar ma gandeam cine mai is si astia..ca primesc mail zilnic de la ei fara sa ma fi abonat…

      (Citează)

  9. Dar de FashionUp ce ziceti?

    Cum au schimbat firma, lasand pe cea veche datoriile:

    http://portal.just.ro/SitePages/cautare.aspx?k=fashionup

    si continuand pe cea noua (FUP) cu situl?

    Cu antreprenori “de marca” in spate:

    http://www.business24.ro/idei-afaceri/afaceri-online/alin-stanciu-fashionup-despre-business-online-de-milioane-de-euro-in-plina-expansiune-1527508

      (Citează)

    • La FashionUp a venit recent o nouă echipă È™i sper să schimbe acest renume nasol. Știu că au È™i datorii către afiliaÈ›i, sper că se vor rezolva.

        (Citează)

  10. Nici cu bebestore nu ti-e frica, am luat un babyphone de la ei acum doi ani, inainte sa nasc si nici in ziua de azi nu am vazut banii pe retur. Ba nu raspundeau la mail, ba spuneau ca au pus banii si nu era asa, am sunat si a raspuns cica proprietarul ca s-au reorganizat si imi pune personal banii, apoi ca a ars sediul si nu mai are acces la documente, dupa care nu a mai raspuns deloc. Intre timp a venit copilul si nu m-am mai putut ocupa de asta si acum mai am doar arhiva de mail.

      (Citează)

  11. Conceptul nu e rau dar nici in alte tari n-a prins foarte tare. Cei mai ok sunt cei de la https://www.massdrop.com/

      (Citează)

  12. De ce e lumea asa de naiva sa creada ca cineva le da un produs bun aproape moca ?

      (Citează)

  13. Bine de știut, să nu dăm bani aiurea pe chestii care nu merită.

      (Citează)

  14. Wow. Puteau macar sa incerce sa se ascunda mai bine…

      (Citează)

  15. Em am facut ceva comisione de la ei cu 1 leu/lead, dar în momentul când au urcat la 2 lei nu i-am mai promovat însă toate comisioanele mi-au fost plătite.

      (Citează)

  16. Bun acuma daca ai facut ceva munca de research si i-ai prins, de ce nu spui de fapt esentialul? CINE anume e in spatele firmelor, si eventual ce firme mai are sau va mai avea. Cred ca este informatia cu adevarat relevanta cata vreme o sa tot schimbe blana.

      (Citează)

  17. Si eu din 2 noiembrie primesc spam zilnic de la Storepedia. CHiar ma miram cine naiba mai sunt si astia…
    Sper sa recupereze 2parale datoria…

      (Citează)

  18. Si eu din 2 noiembrie primesc spam zilnic de la Storepedia. CHiar ma miram cine naiba mai sunt si astia…
    Sper sa recupereze 2parale datoria…

      (Citează)

  19. nu stiu ce s-a intamplat cu cei de la Homeycomb ,dar eu chiar am cumparat produse de la ei de cateva ori,chiar am prins reduceri de 70% la ustensile /forme de patiserie/cofetarie …pacat ca au sfarsit rau si si-au pus clientii in cap !

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus