un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Ceasul Vector a fost lansat, chiar are baterie de 30 de zile

15 Oct 2015  ·

TEHNOLOGIE  ·

14 comentarii

A fost lansat oficial Vector Watch, ceasul făcut de români cu o promisiune foarte interesantă: bateria ține 30 de zile.

L-am văzut ieri și pot spune că am fost impresionat, ceasul este mai bun decât mă așteptam. În primul rând, arată foarte bine, are aspectul elegant al unui ceas luxury, nu cel de “jucărie” pe care multe smartwatch-uri l-au adoptat. Este un ceas electronic cu conectare la telefon (Android, iPhone și Windows Phone), nu un “gadget”.

Sunt două variante, Luna și Meridian, adică rotund și pătrat. În funcție de tipul curelei, se mai împart în Performance (curea de cauciuc, stil sportiv), Contemporary (curea de piele sau metalică) și Classic (cureaua e din piele de crocodil, dar carcasa e aurită). Carcasa, unde nu-i aur, este din inox argintiu sau negru, așa că în total acum există 12 modele, iar alte două vor fi adăugate în curând.

Cel rotund are 44 mm diametru, cel dreptunghiular are 40,5 mm. Ambele sunt groase și grele ca un ceas normal, v-am spus că nu se simt ca jucăriile. Curelele sunt foarte bine făcute.

vector_watch_2vector_watch_3

vector_watch_4vector_watch_5

vector_watch_classic_1vector_watch_classic_2

Bateria chiar ține 30 de zile, mi-au spus toți cei ce folosesc ceasul. Cu diverse concesii (nu afișezi secundarul, mai puține notificări de la telefon) ține chiar și mai mult. Asta în condițiile în care Vector este un ceas always-on, ecranul fiind permanent aprins.

Partea de smart watch este reprezentată de conectivitatea la telefon indiferent de platforma folosită, Android, iOS sau Windows Phone, prin bluetooth. Cu un program de telefon poți instala noi fețe de ceasuri și poți particulariza două elemente de afișare de pe ecran, având de ales între dată, pași parcurși, calorii arse șamd.

Ca un ceas inteligent, îți măsoară pașii și calculează ce distanță ai parcurs pe zi, îți monitorizează somnul și cât timp ai dormit adânc sau agitat. În plus, toate notificările ce-ți apar pe telefon sunt transmise și spre ceas.


vector_watch_1

Vector a fost bine gândit, de exemplu notificările nu-ți apar direct pe ecran, ca să le vadă cei din jur, ci ești anunțat că ceasul îți solicită atenția. Poți vedea notificările cu o simplă apăsare de buton.

Cum au obținut bateria de 30 de zile? Nu știu, probabil programare bună și eficientizare la maxim. Ecranul este monocrom, dar asta nu te încurcă prin nimic, ba chiar dă un aer suplimentar de eleganță ceasului. De asemenea, ecranul nu e tactil, ci totul se face din cele trei butoane laterale. Eu am mers acolo cu gândul că și dacă ține 10 zile, tot e extraordinar față de restul ceasurilor ce oferă baterie de 2 zile; aflând că cele 30 chiar sunt reale m-am bucurat și mai mult.

Pe scurt, este elegant, arată bine, este gândit ca un ceas cu aspecte de smartwatch, nu o jucărie ce încearcă să-ți înlocuiască telefonul. Personal m-am simțit mândru că un asemenea produs este dezvoltat de români.

Surpriza de la lansare: ceasul va fi disponibil în exclusivitate prin Orange. A fost un secret bine păstrat, ne-a surprins pe toți. Vestea e bună, Orange are canalele de distribuție necesare pentru a-l propune unor persoane interesate de astfel de ceasuri și în plus va putea fi văzut în magazinele lor din țară, plus că au un magazin online funcțional.

Este disponibil la vânzare începând de astăzi, în magazinele Orange, la prețuri între 300 și 500 de euro, în funcție de model, adică între 1400 și 2200 de lei. Găsiți mai multe informații pe site-ul oficial Vector și pe site-ul Orange.

(v-am arătat întâi imagini oficiale pentru că ale mele n-au ieșit așa bine în lumina din sala lansării)

    14 comentarii

  1. Vezi ca ai scris “telefon” in loc de “ceas” de vreo 2-3 ori in articol :)
    In alta ordine de idei, ceasul arata foarte bine si daca bateria tine 30 de zile, nu prea mai vad motive de a nu-l cumpara.

      (Citează)

  2. So it’s a pebbble.

      (Citează)

  3. asa că în total există 12 modele, iar în total vor fi 14.

    vezi ca asta nu suna prea bine

      (Citează)

  4. review-urile de pana acum, dupa lansarea din UK nu sunt grozave. Din cate am inteles , daca pe partea de watch sta bine, are probleme pe partea smart. Am vazut enumerate probleme de conectivitate, si a trackerului de activitate, + nu are GPS.

      (Citează)

  5. alxzen:
    review-urile de pana acum, dupa lansarea din UK nu sunt grozave. Din cate am inteles , daca pe partea de watch sta bine, are probleme pe partea smart. Am vazut enumerate probleme de conectivitate, si a trackerului de activitate, + nu are GPS.

    Daca vrei baterie, nu pui GPS.
    Ok, era interesant sa aiba GPS pe care sa-l poti turn-on/off cind vrei. La banii astia cam trebuia.
    Cit despre durata de viata a bateriei, comunicarea BT nu e permanenta probabil. Sint ceasuri la care tine bateria 10 zile fara probleme doar pentru ca stiu cum sa umble cu comunicarea BT.

      (Citează)

    • Nu-mi închipui multe situații când ai nevoie de GPS în ceas pentru că nu ai în telefonul din buzunar. Inclusiv la alergare probabil că ai telefonul în buzunar și asculți muzică.

      Preferam barometru pentru a detecta diferența de nivel, nu GPS.

      Dacă ai notificări push, probabil comunică permanent. Autonomia mare e dată de ecranul monocrom și de o optimizare a codului.

        (Citează)

  6. muuuuuuuuult prea scump !

      (Citează)

  7. Mult prea scump pentru un ceas fara android wear….

      (Citează)

  8. În curând sosește și al meu :) De două luni îl aștept.

      (Citează)

  9. m-ai prins, pana la pret eram gata sa il comand…

      (Citează)

  10. I’ve got a new item on my wishlist.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus