un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Cum conectez PC-ul la televizor prin wireless?

15 Jun 2015  ·

TEHNOLOGIE  ·

45 comentarii

Ajutați-mă cu un sfat: am instalat de câteva zile noul televizor luat la deschiderea Mega Mall și acum vreau să conectez calculatorul la el – prin wireless.

Televizorul este un Philips 40PUS6809/12 cu specificațiile complete în link. Aș putea trage un cablu HDMI între desktop și televizor, dar nu prea mai e loc prin plintă și caut întâi o soluție wireless.

Nu de alta, dar televizorul are wireless și l-am conectat deja la routerul casei și la Internet. Nu se vede clar din specificații, dar știe Miracast, care-i un protocol de conectare wireless a dispozitivelor mobile la un televizor, și are și o funcție numită Wi-Fi smart screen, cu care pot să văd imaginea de la televizor pe un telefon sau tabletă. Are chiar și DLNA.

Miracast ar fi exact ce-mi trebuie, că e făcut să vezi pe televizor ecranul unui alt dispozitiv. Din ce-am văzut rapid așa, nu merge – e gândit pentru mobile, nu pentru desktop-uri. Există vreun program cu care să emulez sau să folosesc Miracast pe PC pentru a transmite către televizor ecranul? Deși n-aș vrea să clonez ecranul, ci să am televizorul ca monitor secundar în sistem.

Dacă nu se poate asta, există adaptoare wireless HDMI bune? Mă gândesc la o comunicație directă între PC și televizor (sunt în aceeași cameră) cu dongle-uri HDMI transmițător și receptor, unele care practic elimină cablul, dar știe cineva unele bune? Funcționează fluent pentru filme, au bandă suficientă?

40PUS6809_12-_FP-global-001

    45 comentarii

  1. Salut, încearcă Intel WiDi, dacă calculatorul tău știe asta. E un softuleț de pe siteul Intel care face fix ce vrei tu. Succes!

      (Citează)

  2. Atentie ca Intel Widi presupune sa ai anumite procesoare Intel pe PC, care “stiu” de Widi, nu toate merg. Apoi si TV-ul trebuie sa “stie” de Widi – cauta in meniuri, pe unde e Miracast ar trebui sa ai si Widi.

      (Citează)

  3. folosesc de câteva luni chromcast, îți ia vreo 5 minute sa i-l setezi apoi am extensia instalată pe chrome, pe telefon si merge super bine , imagine sunet sincronizat, Netflix, YouTube si altele.
    Dacă îmi amintesc bine am plătit vreo 30$. Arată ca un USB stick dar are hdmi si apoi mai are un cablu de alimentare de care nu e nevoie dar depinde de televizor .
    HDMI e cea mai buna soluție audio/ video când m-a gândesc ca acum 10 ani trebuia sa tragi rgb la greu pentru fiecare aparat.

      (Citează)

  4. speedy.gonzales

    15/06/2015 la 7:29 AM

    vezi ca exista adaptoare WiDi.
    ptr mai multe informatii vezi pagina de wiki:
    https://en.wikipedia.org/wiki/WiDi

      (Citează)

  5. constantin ovidiu

    15/06/2015 la 7:55 AM

    Daca vrei pentru filme îți recomand cu căldură să instalezi pe calculator UNIVERSAL MEDIA SERVER, e gratis, practic îți transforma calculatorul intr-un media box, e o soluție mai bună decât Plex sau Kodi, din ce am testat e singurul soft care permite derularea filmelor inainte sau inapoi din televomanda

      (Citează)

  6. Daca ai DLNA poti sa folosesti Serviio (http://serviio.org/) eu il folosesc pe un samsung si e genial

      (Citează)

  7. Eu folosesc Serviio pe un TV samsung. Merge daca ai DLNA si e gratuit.

      (Citează)

  8. cartus:
    Atentie ca Intel Widi presupune sa ai anumite procesoare Intel pe PC, care “stiu” de Widi, nu toate merg. Apoi si TV-ul trebuie sa “stie” de Widi – cauta in meniuri, pe unde e Miracast ar trebui sa ai si Widi.

    Televizorul nu știe WiDi, din ce am văzut. Procesorul meu da, deși habar n-am cu ce utilitar ar urma să exploatez asta.

      (Citează)

  9. Aș putea prin DLNA, făcând calculatorul un media server și luând filmele cu televizorul. Dar speram să fac din televizor un second screen complet cu desktop, că uneori îl folosesc și pentru editarea foto sau când ne uităm la fotografii.

      (Citează)

  10. un singur lucru iti pot spune scapa de televizor , am si eu unul identic si e jalnic te-a prostit si pe tine faptul ca e 4 k …. si nu are hdmi 2 deci ….. chiar si cu cablu hdmi de la pc nu vei putea vizualiza continut 4 k , si pentru 1080 ai un delay de toata frumusetea !

      (Citează)

    • Salut! Am si eu acelasi TV si ma intrebam: Cum sa produci in televizor 4K si sa nu-l dotezi cu intrare HDMI pentru a viziona continut UHD? Am sunat la reprezentanta si ei s-au interesat la producator iar raspunsul pe care l-au primit a fost ca se poate viziona pe HDMI nr 4, (in cazul meu este produs in Polonia). In specificatii scrie ca se poate viziona pe oricare din cele 4 HDMI-uri.

        (Citează)

  11. Cred ca asa ceva iti trebuie (sau ceva similar)

    http://www.netgear.com/home/products/connected-entertainment/wireless-display-adapters/PTV3000.aspx

    Nu stiu de unde se poate cumpara in romania.
    Device-ul de pe care transmiti trebuie sa stie widi sau miracast. TV-ul trebuie sa aiba doar HDMI.

      (Citează)

  12. Daca nu tii mortis sa faci screen mirroring, pune pe un hard extern ce vrei sa vezi pe televizor si infige-l in usb-ul routerului (nu cred ca routerul tau n-are usb. Ruleaza astfel pe TV content din router, prin DLNA sau ce protocol stie televizorul. Si opreste naibii calculatorul ala, face si zgomot si consuma mult.

      (Citează)

  13. PLEX MEDIA SERVER

    Studiaza si vei fi socat…

      (Citează)

  14. Windows 8.1 are client de WiDi integrat; pentru Windows 8 si 7 trebuie sa instalezi un driver (http://www.intel.com/p/en_US/support/highlights/wireless/wireless-display)

      (Citează)

  15. e putin tricky cu DLNA-ul. Eu am incercat cam toate programele disponibile out there si cu unele ba nu mergeau filmele fluid (la Full HD sau 3d mai sacada) ba nu vedea programul toate filmele din playlist.

      (Citează)

  16. Cezar:
    Windows 8.1 are client de WiDi integrat; pentru Windows 8 si 7 trebuie sa instalezi un driver (http://www.intel.com/p/en_US/support/highlights/wireless/wireless-display)

    Pe WiDi nu merge, nu are televizorul asta, plus că Tool-ul Intel spune că nu detectează ce trebuie la procesorul meu. Probabil pentru că am oprit partea de grafică din BIOS, nu știu.

      (Citează)

  17. AdrianG:
    Cred ca asa ceva iti trebuie (sau ceva similar)

    http://www.netgear.com/home/products/connected-entertainment/wireless-display-adapters/PTV3000.aspx

    Nu stiu de unde se poate cumpara in romania.
    Device-ul de pe care transmiti trebuie sa stie widi sau miracast. TV-ul trebuie sa aiba doar HDMI.

    Nu cred, ăla e un adaptor pentru televizoarele care nu suportă Miracast. Al meu suportă, dar rămâne problema ca nu din telefon sau tabletă pun imagini, ci din desktop, care nu are funcție Miracast.

      (Citează)

  18. Thx:
    un singur lucru iti pot spune scapa de televizor , am si eu unul identic si e jalnic te-a prostit si pe tine faptul ca e 4 k …. si nu are hdmi 2 deci ….. chiar si cu cablu hdmi de la pc nu vei putea vizualiza continut 4 k , si pentru 1080ai un delay de toata frumusetea !

    Au făcut un televizor Ultra HD pe care nu poți pune conținut Ultra HD?

    Apoi au și mințit în specificații?

    Intrări pentru computer pe toate dispozitivele HDMI
    până la 4K Ultra HD 3840×2160
    Intrări video pe toate dispozitivele HDMI
    la 24,25,30 Hz
    până la 4K Ultra HD 3840x2160p

    Ce bulangii!

      (Citează)

    • Am intrebat la reprezentanta si mi-au spus ca pe HDMI 4 se poate viziona UHD. Dar cred ca pe toate….. In meniu cand dau pe sursa HDMI 3 apare cu alt nume

        (Citează)

  19. Cred ca cel mai aproape de ce vrei tu este AIRTAME ( https://airtame.com/ ), doar ca nu e chiar ce ai vrea tu adica sa faci TV-ul un al doilea monitor prin wi-fi in care sa vezi continut diferit de ce se vede in monitorul PC-ului, nici nu cred ca exista asa ceva.

      (Citează)

  20. Strict pt sharing, eu folosec Mezzmo DLNA spe 3 tv-uri, un LG, un Samsung si un Filips.

    Merge orice subtitrare, orice mkv, etc. In plus, Mezzmo are si app pt android si poate reda direct de pe telefon poze, filme, inclusiv streaming din Showbox sau Popcorn Time. Practic, te poti uita la filme prin Dlna fara sa pornesti PC

      (Citează)

  21. Îți dau eu un miracast gratis.

      (Citează)

  22. Wireless HDMI , dar costa cam 200 $ .

      (Citează)

  23. Mnoh, vestea buna e ca Gogu’ te pune pe prima pagina cand cauti “connect PC to Philips 40PUS… wireless”.

    Vestea proasta e ca nu prea cred ca vei putea sa il folosesti ca un al doilea monitor. In rest, din ce am timp sa caut pe interneți, cele mai apropiate solutii sunt WiDi (zici ca nu merge), Plex Media Server sau Samsung Link (formerly AllShare) (despre care nu gasesc totusi suficiente informatii).

    Oricum, m-ai facut curios, o sa incerc sa ma joc si eu cu un laptop si un MKB808 Plus, dar cand ajung la parinti, pen’ca… ahem… nu am televizor/monitor cu HDMI…

      (Citează)

  24. Nu am gasit o sulutie buna.
    Pana la urma am luat un cablu hdmi (flat sau plat) so acela l-am bagat totusi pe sub plinta.
    20 m de cablu hdmi2.0 a fost totusi vreo 50 de euro

      (Citează)

  25. Eu am avut experiente neplacute cu cam toate serverele de dlna testate (n-am mai incercat de 1 an niciunul nou dar din cele recomandate pe thread doar Mezzmo n-am testat). Unele formate nu erau suportate, mergea filmul pana la un punct si apoi se oprea si nu mai voia mai departe, …. In plus n-am gasit niciunul la care sa mearga subtitrarile ok. La calculator merge sa te uiti fara subtitrari ca pui castile dar la tv cateodata te mai uiti si cu sonorul mai jos.

      (Citează)

  26. Eu am un televizor Samsung care este conectat la router prin WiFi. Inițial am instalat Serviio pe PC pentru că aplicația de la Samsung nu mi-a plăcut.

    Ulterior am descoperit că dacă televizorul este pornit și conectat la rețea, pot da right-click pe un film și există o opțiune acolo numită “Play to” de unde pot selecta televizorul. Se deschide o fereastră de Media Player și filmul începe sa ruleze pe TV. Asta mi s-a părut cea mai elegantă soluție însă nu merge cu orice format. Nu cred că am instalat nimic special, cel mai probabil Media Player-ul funcționează ca un media server.

      (Citează)

  27. Doar pt filme e suficient sa le ai pe amandoua in retea. Cu mentiunea ca router-ul sa stie transfer de la 300mbs in sus.
    Intri pe TV si dai play.
    Ca sa-l folosesti ca al 2lea monitor – nu stiu nimic… dar ma indoiesc ca gasesti o solutie viabila wireless ( s-ar putea sa fie ceva latenta).

      (Citează)

  28. nwradu: Au făcut un televizor Ultra HD pe care nu poți pune conținut Ultra HD?

    Apoi au și mințit în specificații?

    Intrări pentru computer pe toate dispozitivele HDMI
    până la 4K Ultra HD 3840×2160
    Intrări video pe toate dispozitivele HDMI
    la 24,25,30 Hz
    până la 4K Ultra HD 3840x2160p

    Ce bulangii!

    deci daca tu faci sa mearga continut 4 k inafara de youtube ! esti tare ! eu m-am chinuit cateva luni si fara succes , citeste forumurile referitor la tv asta ! Repet il am si eu si e slow , e ce-a mai mare teapa luata de mine in materie de elctronice , au spus ca au si un serviciu de tv cloud ! si in ziua de azi scrie coming soon ! ( am simtit sa complectez deoarece am sesizat ceva sarcasm ) sa folosesti sanatos Philips …………… eu in viata mea nu mai cumpar nimic Philips

      (Citează)

  29. O solutie completa pentru ce vrei tu e doar asta http://www.amazon.com/gp/product/B009E6R89C/ref=as_li_tl?ie=UTF8&camp=1789&creative=390957&creativeASIN=B009E6R89C&linkCode=as2&tag=robo13-20&linkId=SQC77OASZNYLQG2I . Face exact ce face un cablu hdmi doar ca wireless .

    L-am vazut live si e foarte cool , un prieten il foloseste pentru jocuri ( Steam big pictures mode ) , are Pc-ul in birou iar TV este in sufragerie . Se joaca fara probleme si fara lag .

      (Citează)

  30. Eu am trecut de la wired la Chromecast intre PC si TV. Merge doar mirroring (nu si extend desktop) si uneori sunetul se trimite cu artefacte deranjante – restart conexiunea la chromecast si se rezolva. Cand merge, transporta sincronizat audio si video. Totusi, se opreste la 720p cu calitatea video. Aveam in plan, cum a mentionat si cineva mai sus, un HDMI wireless (parea cea mai stabila solutie wireless pentru video de calitate), dar intre timp am trecut la Mac & Apple TV.

    Offtopic: Are si solutia asta (ATV) partea ei de probleme minore, dar e ceva ce e fuarte usor de setat; setup-ul e asa: tv-ul sta tot timpul setat pe input HDMI 1 (nu ma uit la canale de televiziune) si in functie de ce vreau sa vad, ma leg cu laptop, ipad sau iphone. Tot din Apple TV am cablu optic spre sistemul Hi-Fi si ascult muzica tot prin stream de pe iChestii (TV-ul poate sta inchis cand se asculta muzica).

      (Citează)

  31. Daca vrei camasi recomand http://www.landsend.co.uk/Men/Formal_Shirts/ix-8897
    ( au si varianta de US cu mai multe modele ) .

    Au niste camasi geniale , recomand camasi stil Oxford non iron Supina poti sa le porti direct din masina de spalat , iar cu cat trece timpul cu atat devin mai moi .

      (Citează)

  32. Radule,alege cea mai simpla si mai buna solutie:cablu hdmi direct din PC in tv.Nu te mai complica inutil.

      (Citează)

  33. Thx: deci daca tu faci sa mearga continut 4 k inafara de youtube ! esti tare ! eu m-am chinuit cateva luni si fara succes , citeste forumurile referitor la tv asta ! Repet il am si eu si e slow , e ce-a mai mare teapa luata de mine in materie de elctronice , au spus ca au si un serviciu de tv cloud ! si in ziua de azi scrie coming soon ! ( am simtit sa complectez deoarece am sesizat ceva sarcasm ) sa folosesti sanatos Philips …………… eu in viata mea nu mai cumpar nimic Philips

    De ce nu l-ai returnat?in ziua de azi nu prea mai ai cum da iei teapa la electronice

      (Citează)

  34. Daca televizorul nu stie AC atunci nici nu are rost!

    Eu pe un samsung mai vechi conectez televozrul la router prin LAN si Router laptop prin Wireless.
    Pe N la filme mai mare de 15 GB deja face buffering si pe AC merge excelent!

    Iti recomand mai bine leagal prin lan

      (Citează)

  35. ionut: De ce nu l-ai returnat?in ziua de azi nu prea mai ai cum da iei teapa la electronice

    l-am cumparat cand nu eram in tara , l-am desfacut din cutie dupa 3 luni de la achizitionare !

      (Citează)

  36. Thx:
    un singur lucru iti pot spune scapa de televizor , am si eu unul identic si e jalnic te-a prostit si pe tine faptul ca e 4 k …. si nu are hdmi 2 deci ….. chiar si cu cablu hdmi de la pc nu vei putea vizualiza continut 4 k , si pentru 1080ai un delay de toata frumusetea !

    poti vizualiza 4k prin hdmi 1.4a doar ca l vezi la 8-bit color depth.
    prin hdmi 2 poti savura pana la 16bit… ;)

    @ radu : folosesc atat chromecast (dar ai nevoie de acel mic GC dongle + 1 port hdmi liber) …
    cat si plex media server + wd tv live = dormitor bun pentru seriale (tv ul nu era destul de destept sa mi decodeze sunetul uneori)

      (Citează)

  37. @Radu, când ai găsit varianta câștigătoare dai share, da?

      (Citează)

  38. eu am un Sony 42W650. si eu am cautat ceva sa conectez calculator wireless la el pt a ma uita la filme fara a sta sa copiez pe un stick sau sa leg cabluri intre ele. solutia gasita este universal media server: http://www.universalmediaserver.com/. e nevoie de dlna capability al tvului (ceea ce al tau are). se instaleaza pe calc si mapezi ce folders vrei pt a fi redate din aplicatia pt tvu. nu e chiar un secondary monitor dar pt mine e ceea ce imi trebuie (streaming wireless)

      (Citează)

  39. Dupa ultimul update mie nu mai imi merge aplicatia my remote ( de la philips ) doar ca telecomanda , inainte puteam sa afisez poze , video direct din telefon … as vrea sa stiu daca e din cauza softului sau sa stricat tv ? esti amabil sa-mi spui ?

      (Citează)

  40. @Radu Ai gasit o solutie fiabila? Ma intereseaza si pe mine acelasi lucru.

      (Citează)

  41. Cred că a mai spus cineva, dar linkul nu funcționează. Caută Microsoft v2 Wireless Display Adapter, nu văd nici un inconvenient și merge exact cum vrei, spre deosebire de chromecast unde trebuie artificii pentru a vedea desktopul pe tv. Soluția de la microsoft efectiv transforma tvul într-un alt monitor legat la pc și pe care îl folosești cum vrei – extend, duplicate etc.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus