un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Știri din zona crepusculară #3

26 Oct 2014  ·

GÂNDURI  ·

6 comentarii

Iași
Cinci indicatoare rutiere mari montate în centrul Iașiului trimit șoferii în direcții greșite. Foarte greșite, adică două te trimit pe drumuri care nu există, iar altul pe un drum care nu leagă Iașiul de Vaslui, ci de fapt Piatra Neamț de Vaslui.

Partea amuzantă nu este aici, că poate se mai fac greșeli. Partea amuzantă este în declarațiile pe care le vedeți în acel clip. Pe scurt, Primăria Iași declară cu nonșalanță că nu este responsabilitatea lor ce s-a scris pe panou, ci ei doar au comandat panouri și au spus unde trebuie să fie fie montate.

Păi bine măi, dar nu voi le-ați plătit? Nu v-ați asigurat că sunt bine executate? Nu vorbim de o navă spațială, ci de un panoul de metal cu cinci orașe scrise pe ele și direcțiile în care trebuie să o iei în respectiva intersecție. Nu e așa complicat!

Este, în schimb, stilul românesc pur al bugetarilor de a spune întâi că nu e vina lor, nu răspund ei pentru greșeală. Firma care a executat panourile este, însă, deja în faliment. Primăria le-a trimis tot lor o notificare că panourile trebuie corectate, însă mesajul nu mai are la cine să ajungă!


Ortelec, județul Sălaj
Un bătrân de 81 de ani a fost omorât de hoți după ce în ziarul local apăruse un articol în care se spunea că acesta are o întreagă comoară acasă. Hoții n-au fost atenți că în continuare scria că este vorba de 20.000 de cărți vechi, o comoară mai degrabă culturală și greu de convertit în bani. L-au bătut până a murit ca să le spună unde are ascunsă comoara.

Vorba lui Arhi, hai înapoi cu pedeapsa capitală.


Irlanda
Un medic din Iași ajuns în Irlanda a fost dat afară din spital după 10 zile: pleca înainte de terminarea programului, nu știa engleza, nu știa să se echipeze, nu știa proceduri medicale noi.

În 2005 în România fusese acuzat de malpraxis după o operație ce s-a terminat prost.

Misterul adevărat este cum fac irlandezii recrutarea. Cumpăraseră un medic așa cum ai cumpăra o mireasă din Filipine și nu știi ce-ți vine prin poștă?

    6 comentarii

  1. Imi fac probleme ca stii cum se cumpara mirese din Filipine.

      (Citează)

  2. O poveste asemanatoare a fost cu indicatoarele pe E85, pe drum vedeau un panou pe care scria ca mai ai 200km pana la suceava, mergeai inainte, dadeai de un panou care scria 220 km …

      (Citează)

  3. mircea(primul)

    26/10/2014 la 11:19 AM

    La bulgari cand m-am dus in grecia am mers de 2 ori pe indicator de sofia, in conditiile in care eu aveam sofia in spate. Lumea e plina de prosti.

      (Citează)

  4. pai nu stii ca la bulgari NU e de fapt DA si ca se merge cu spatele?

      (Citează)

  5. “Cumpăraseră un medic așa cum ai cumpăra o mireasă din Filipine și nu știi ce-ți vine prin poștă?”

    nu au un astarastoaie, infipt in sistem, care sa zica ca mortul e de vina. si s-au bazat pe recomandarile avute (de la diploma, la scrisoarea trimisa de spital) ca au zis ca sunt pe bune.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus