un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Noutățile Samsung, Asus și Sony de la IFA

4 Sep 2014  ·

TEHNOLOGIE  ·

13 comentarii

Târgul IFA de la Berlin aduce anul acesta mai mult noutăți decât ediția precedentă, începând puternic încă de ieri. Iată părerea mea despre ce noutăți am văzut anunțate acolo.

SAMSUNG NOTE 4
Gama aceasta are o evoluția frumoasă de la o generație la alta. Note 4 vine cu o structură de aluminiu a carcasei (adică lateralul este metalic, în timp ce spatele rămâne un policarbonat care imită pielea), chiar dacă eu consider că Samsung n-ar trebui să se laude prea mult cu acest aspect; era cazul de mulți ani să introducă elemente metalice în design-ul telefoanelor premium, așa că eu n-aș prezenta această noutate ca pe un mare feature, ci mai degrabă la modul “da, ne-am deșteptat și noi, am pus aluminiu”.

Ecranul de 5,7 inchi urcă la 2560 x 1440 pixeli, ceea ce doar LG G3 mai are în acest moment, iar pentru un model super-premium-business precum Note 4 pare alegerea perfectă. În rest nu-s multe de zis, telefonul este așa cum mă așteptam: hardware foarte performant, 3 GB memorie RAM (ca și generația anterioară), stylus, aceleași funcții și inclusiv senzor de puls cardiac ca și SGS 5. Va fi un hit pe piață.

Mai multe detalii și fotografii foarte bune găsiți pe The Verge.

Galaxy Note 4_1Galaxy Note 4_2

SAMSUNG NOTE EDGE
Edge nu mă atrage. Da, este inovator prin design-ul său, având un ecran curbat care ocupă partea frontală și o laterală. Da, au creat un software mișto care-ți poate arăta notificări pe acea laterală.

Dar cam atât. Nu mi se pare ceva ce m-ar convinge sa cumpăr Note Edge în locul altui telefon, iar ecranul acela curbat înseamnă că vei folosi telefonul doar cu mâna stângă.

Mai multe detalii: Engadget.

Galaxy Note Edge_1Galaxy Note Edge_2

SAMSUNG GEAR S
Încă un ceas inteligent, acesta având cartelă SIM și conectivitate 3G proprie. Este ultimul lucru pe care-l vrea la un ceas, oricât de cool ar suna asta în teorie. Cu un ecran de 2 inchi. Gear S este și destul de mărișor la încheietură, iar Samsung i-a dat tot acel design “cool”, dar nu foarte elegant.

Mai multe detalii: Engadget.

Despre Gear VR, casca lor de realitate virtuală, nici măcar nu zic nimic.

ASUS ZENWATCH
Mi-a plăcut ceasul celor de la Asus. Arată bine, are curea de piele naturală, pare ceva ce ai putea purta la încheietură în orice situație și împreună cu orice haine. Felicitările mele taiwanezilor care au nimerit din prima, cel puțin din ce văd pe net, ceea ce caută oamenii de la un ceas inteligent.

Ecranul are 1,63 inchi, este Super AMOLED, necesită sincronizare cu un telefon pentru a funcționa, are procesor mai rapid decât multe telefoane de pe piață, 512 MB memorie RAM și 4 GB stocare internă. Carcasa este din inox și sticla este Gorilla Glass 3.

ZenWatch-ul nu se știe când va apărea pe piața românească (să nu uităm că Zenfone-urile, telefoanele lor ieftine și bune, au fost prezentate în februarie la Barcelona și în iunie au intrat la vânzare, iar în România poate că le vom vedea în octombrie), dar eu abia aștept să-l văd cu încheietura mea, ca să zic așa.

Mai multe detalii: Engadget.

asus_zenwatch_1

Asus a arătat și o nouă tabletă Memopad de 7 inchi și încă un Zenbook de 13,3 inchi, modelul UX305 cu rezoluție 3200 x 1800 pixeli și o grosime de doar 12 mm și o greutate de 1,2 kg. Bateria ține 10 ore, se spune.

SONY Z3
Z3 este un Z2 cu un alt design, un pic mai subțire, mai elegant și cu un rating mai bun la protecția mecanică la apă și praf, adică IP65/68. În rest pare același telefon.

SONY Z3 COMPACT
Așa da! După ce Z1 Compact a fost un telefon excelent, având ecran de 4,3 inchi și cel mai performant hardware posibil într-o vreme în care concurență utilizează același hardware doar pe telefoane de peste 5 inchi, Z3 Compact păstrează aceeași idee, chiar dacă ecranul urcă la 4,6 inchi.

Snapdragon 801, cameră de 20 megapixeli, certificare IP68, baterie 2600 mAh. Sună extraordinar!

Mai multe detalii: Engadget

sony_z3_compact

Sony a prezentat și tableta Z3 Tablet Compact, cu ecran de 8 inchi Full HD și doar 6,4 mm grosime, hardware-ul fiind foarte performant. Bun model, mi-a plăcut ce-am citit.

Am ratat ceva interesant? Vouă ce v-a plăcut din ce s-a scris despre IFA?

    13 comentarii

  1. Gear VR a fost cea mai interesantă apariție de la IFA. Au lucrat împreuna cu Oculus, am văzut că a vorbit și Carmack și vor folosi magazinul Oculus VR pentru filme, tururi virtuale și probabil jocuri.

    Îmi place că a apărut ceva de genul ăsta, dar am impresia că Samsung încearcă să-și bage nasul în prea multe domenii și s-ar putea să dea chix la un moment dat.

      (Citează)

  2. Io nu inteleg care e rolul smartwatch-urilor. Adica, ce aduc in plus fata de telefon, pe care il am deja la mine ? Plus ca eu personal prefer sa am un ceas traditional la mana.

      (Citează)

    • @mihai: ca un ceas normal sunt și acestea, doar că în loc de limbi tradiționale au un ecran pe care afișează un cadran frumos, iar în cazuri speciale vezi acolo notificări. Pe termen lung sunt sigur că vom vedea o creștere a ceasurile inteligente.

        (Citează)

  3. e incredibil cum samsung la al 6-lea [cred] ceas nu a inteles nimic din idee. si asus sau moto au inteles la primul sau chiar mai devreme

      (Citează)

  4. Ce te obliga sa folosesti telefonul doar cu mana stanga? Vrei sa nu lasi pete pe ecran sau ce?

      (Citează)

  5. Il astup si cand il pun in buzunar, dar chestia asta nu inseamna ca nu il pot pune in buzunar.

      (Citează)

  6. era buna o piscotareala la Berlin acuma. cum de nu te-ai orientat?

      (Citează)

  7. @nashu: vrea sa sèuna ca il astupi in timp ce il folosesti.

      (Citează)

  8. @deplictis

    Mie mi se pare ca exact momentul cand tii telefonul clasic in mana nu este si momentul in care o astfel de portiune de display sa devina utila. Cand tii telefonul in mana si il folosesti ca un smartphone clasic, ai toate atentionarile pe ecranul telefonului, ca la orice Android. Asa ai putea spune ca atunci nu poti folosi nici stylusul integrat.

    Dar de ce sa folosesti acea portiune de ecran cand ai telefonul in pozitia clasica? Nu este nici macar ergonomic. Ai un text afisat pe o latura a telefonului care nu este orientata spre utilizator. In plus, orice text afisat acolo este scris pe verticala.

    Cat despre folosit “doar cu mana stanga”, sunt convins ca se poate rasuci displayul si sa il poti folosi si in mana dreapta. Oricum, la cata paleta de ping-pong e, tot vei avea nevoie de 2 maini.

      (Citează)

  9. Nu ai spus nimic de tableta, care mi se pare marea lor lovitura. Z2 nu e atat de diferit de Z2, restul nu ma intereseaza pe mine personal. Smartwatch-urile sunt inca la inceput si extrem de scumpe, nu port nici unul clasic. Daca tableta asta va costa 200-250 EUR/USD, o sa fie un adevarat monstru si eu o voi cumpara, dar Sony pune preturi mari pe tot ce vinde.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus