un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Prezentare Philips Beard Trimmer 9290 – ghidaj cu laser pentru modelare precisă a bărbii

18 Aug 2014  ·

TEHNOLOGIE  ·

10 comentarii

feat_philips_beard_trimmer_9000
Știi că tehnologia avansează în momentul în care un aparat de tuns barba include ghidare prin laser. Este nou lansat, este fabricat de la Philips și se numește Beard Trimmer 9290 (seria 9000).

Nu-l confundați cu un aparat electric de ras, care are complet altfel lamele, mult mai fine și cu diverse mecanisme de mulare pe contururile feței. Acesta doar tunde și, după cum îi spune și numele, este gândit pentru bărboși care vor să aibă un aspect de om îngrijit, nu de Robinson Crusoe.

Ce face mai exact laserul? Te ajută să “ochești” unde trebuie, proiectând pe față ta o dungă roșie care-ți arată exact unde vor pica lamele care tund. În acest fel, îți poți aranja barba în forme foarte precise, în tot felul de unghiuri sau linii drepte pe care nu trebuie să le mai ghicești din ochi, ci ți le indică aparatul. Dacă vrei să-ți faci un fulger pe față, cu acest aparat îți iese ca la carte.

Specificații Philips Beard Trimmer 9290:

  • lamă de 32 mm și 15 mm
  • rezistent la apă
  • autonomie o oră
  • reîncărcare într-o oră
  • laser pentru poziționarea lamelor exact la punctul dorit
  • 17 setări de lungime, între 0,4 mm și 7 mm

Mai multe informații găsiți pe micro-site-ul Philips BT 9000, unde până la 23 septembrie puteți și câștiga astfel de aparate. În plus, au o întreagă gamă de aparate de tuns barba.

Preț: 449 lei la eMAG.

AMBALARE

BT 9290 vine într-o cutie mărișoară de carton din care am scos un număr interminabil de ghiduri și certificate. Ca accesorii utile am găsit o husă pentru transport ulterior, două distanțiere clasice de plastic, o mică perie de curățare a lamelor și desigur aparatul în sine, montat în alt ambalaj de plastic.

philips_beard_trimmer_9000_03philips_beard_trimmer_9000_04
philips_beard_trimmer_9000_05

Încărcătorul are un cablu cam de un metru. După cum vă spuneam mai sus, BT 9290 se încarcă într-o oră de la priză (are și LED-uri indicatoare) și ține tot cam o oră de utilizare.

CONSTRUCȚIE ȘI FUNCȚIONARE

Aparatul este tare frumos și are un aspect premium. Partea din față, de plastic, pare îngrijită, iar materialul rezistent și plăcut ochiului. Partea din spate este cauciucată și oferă o priză excelentă în mână. Întreaga carcasă este bine sigilată și poate fi utilizat în duș, în apă.
philips_beard_trimmer_9000_21philips_beard_trimmer_9000_22philips_beard_trimmer_9000_23

philips_beard_trimmer_9000_10
philips_beard_trimmer_9000_11
philips_beard_trimmer_9000_09

În față, în partea de jos în zona neagră, ai vreo 4 “solzi” care de fapt sunt LED-uri elegante, cu lumină albă, care arată starea de încărcare a acumulatorului intern. Deasupra lor este butonul mare On/Off.

philips_beard_trimmer_9000_28

Vedeți zona argintie circulară de deasupra butonului On/Off? Este un inel mare, cu aspect metalic, cu care reglezi distanța lamelor în distanțierele de plastic. Îl poți regla în mai mulți pași între 0,4 și 7 mm. Un mic ecran deasupra acestuia îți spune setarea curentă.

philips_beard_trimmer_9000_20
philips_beard_trimmer_9000_24philips_beard_trimmer_9000_25
philips_beard_trimmer_9000_26philips_beard_trimmer_9000_27

Lamele se pot roti la 180 de grade, așa că poți schimba rapid între trimmerul de 32 mm și cel de 15 mm.

philips_beard_trimmer_9000_16philips_beard_trimmer_9000_17
philips_beard_trimmer_9000_13philips_beard_trimmer_9000_14

Acest cap cu cele două lamele se poate detașa și poate fi curățat și spălat atunci când e nevoie.

În spatele lor, acea zonă aurie, este laserul pe care apeși pentru a-l scoate din carcasă. Odată ieșit “la lumină”, acesta proiectează o lumină peste lame, calibrată pentru a-ți indica unde vor apăsa acestea pe fața ta. Lamele nu pică exact unde vezi dunga roșie, ci cam un milimetru sub ea, dar te adaptezi rapid.

philips_beard_trimmer_9000_15
philips_beard_trimmer_9000_18
philips_beard_trimmer_9000_19

barba_1barba_2

Nu-i nimic mai mult de spus. De tuns tunde bine, iar calitatea materialelor este foarte bună. În plus, mașina este grea exact cât trebuie pentru a-ți oferi precizie atunci când o apropii de fața ta. Eu am un Remington care tunde, fără laser evident, iar diferența de calitate a materialelor și a construcției este imensă în favoarea Philips-ului. În plus, butonul On/Off este ușor de apăsat cu mâna udă, în timp ce la mașina mea abia pot să mișc butonul culisant în aceleași condiții. La fel și reglajul distanței cu inelul mare argintiu, este bine gândit așa mare și foarte ușor de rotit datorită materialului cu asperități mari.

Am rămas uimit de autonomia bună (o oră de utilizare cumulată) și de încărcarea foarte rapidă, tot o oră. În manual scrie că poți pune aparatul la încărcat pentru 5 minute și deja ai suficientă baterie pentru un tuns, un alt bonus.

De fapt, singurul lucru pe care i-l pot reproșa este lipsa unei lame și mai mici, de 2-5 mm lățime, utilizată de obicei pentru mici retușuri sau pentru părul din nas. Știu, BT 9290 este doar pentru tuns barba, așa cum îi spune și numele, dar dacă tot are lamele detașabile mă gândesc că ar fi putut fi inclusă și o altă lamă precum cea descrisă de mine, ca să rezolvi tot ce ține de zona feței cu un singur aparat.

CE E BINE

  • Calitate foarte bună.
  • Ghidaj precis cu laser.
  • Husă de transport.
  • Încărcare rapidă.
  • Rezistent la apă.

CE E RĂU

  • Trebuie să ai grijă să nu-ți bagi laserul în ochi.
  • Ar fi putut include și o lamă suplimentară, mult mai îngustă

CONCLUZIE

Philips nu este degeaba un nume mare în domeniul îngrijirii personale; acest Beard Trimmer 9290 o dovedește din plin, având o calitate fără reproș și multe idei bune integrate în această mașină. Dacă aveți nevoie de un aparat pentru o aranjare precisă a bărbii și a contururilor ei, acesta este modelul pe care-l căutați.

Mai multe informații găsiți pe micro-site-ul Philips BT 9000, unde până la 23 septembrie puteți și câștiga astfel de aparate, și pe pagina BT 9000.

Preț: 449 lei la eMAG.

    10 comentarii

  1. Poza cu tine cu fulger pe față (sau cu păianjen) sau declar trimmerul useless.

      (Citează)

  2. Eu mă gândesc că laserul ăsta ar fi mai bun pe Bodygroom, if you know what I mean.

      (Citează)

  3. Am avut un philips si l-am folosit o singura zi..si s-a bulit..si l-am schimbat acum am un Braun..care nu ciupeste cum a facut philips-ul si nici nu ma irita ! Numai bun.

      (Citează)

  4. Cum naiba sa te ciupească un trimmer? Poate era aparat electric de bărbierit ca alea mai ciupesc. Eu am aparat de tuns Philips și merge ca în prima zi, folosit lunar de 3 ani.

      (Citează)

  5. Imi pare rau, dar trebuie sa fii cam timpitel sa dai banii astia pe un asemenea aparat special pentru hipsteri…

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus