un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Digi Mobil va folosi rețeaua Vodafone pentru acoperire națională, Digi Storage oferă stocare cloud pentru abonații RDS

11 Apr 2014  ·

TEHNOLOGIE  ·

51 comentarii

Tocmai am venit de la conferința de prezentare a noilor servicii RCS-RDS de telefonie mobilă Digi Mobil și stocare în cloud Digi Storage. Iată mai jos ce-au anunțat și o analiză personală.

DIGI MOBIL

Începând cu 7 aprilie, RCS-RDS poate utiliza și noul spectrul de 900 MHz pe care l-au cumpărat la licitație acum doi ani. Anterior ofereau servicii 3G doar în banda de 2100 MHz, iar acum vor oferi 3G și în banda de 900 MHz, care le va permite să mărească în mod considerabil acoperirea națională a rețelei lor mobile.

La întrebarea mea, am spus că momentan nu intenționează să ofere servicii 4G, considerând că un 3G la 21,6 Mbps este suficient pentru nevoile actuale ale clienților. Așa că lucrează doar la îmbunătățirea acoperirii.

Pentru următorii doi ani, au un acord de roaming național semnat cu Vodafone, adică acolo unde Digi Mobil nu are semnal telefonul va folosi automat rețeaua Vodafone România. În acest moment, doar apelurile de voce sunt posibile prin acest roaming național, dar din iulie 2014 și datele mobile vor fi oferite prin rețeaua Vodafone, dacă cea Digi Mobil nu este disponibilă în acea zonă.

Practic, zic eu, din iulie 2014 un abonat Digi Mobil va avea aceeași acoperire de voce și date mobile ca un abonat Vodafone în România, o veste excelentă și care ar trebui să le aducă mulți clienți noi. Digi Mobil are tarife foarte mici, de exemplu pachetul Optim 5 îți oferă 500 de minute naționale și 4 GB de trafic pentru doar 5 euro pe lună.

Repet, din iulie 2014 vei putea avea toate acestea ca abonat Digi Mobil oriunde are Vodafone România acoperire, pentru 5 euro pe lună, fără alte costuri suplimentare pentru a folosi acel roaming național. Puteți vedea toate prețurile lor pe rcs-rds.ro
pachete_digi_mobil_optim

Am întrebat dacă vor exista limitări de viteză în roaming național. Adică să spună Vodafone “ok, te las pe rețeaua mea, dar limitat la 2 Mbps” sau ceva așa. Nu vor exista nici limitări, nici prioritizări ale abonaților VDF în fața celor Digi Mobil conectați la aceeași stație.

Singurul lucru de văzut în viitor este dacă această extindere masiva prin acordul cu Vodafone va atrage noi clienți în rețeaua Digi Mobil. Au acoperire, au prețuri mult mai mici decât ceilalți operatori de telefonie, au diverse avantaje precum Digi Storage, lucrează și la o ofertă bună de telefoane. Sunt suficient pentru a atrage lumea sau clienții celorlalți operatori se vor dovedi reticenți să migreze?

De ce a acceptat Vodafone acest lucru?
Eu mi-am pus această întrebare și îmi vin în minte diverse ipoteze. Sigur, răspunsul oficial este “sunt obligați prin lege”, deoarece ANCOM forțează operatorii de telefonie să permită roamingul național între ei, pe baza unor acorduri și în anumite condiții. Iar RCS-ul, după niște negocieri cu toți operatorii, a încheiat acest acord cu Vodafone.

Totuși, diferența tarifelor este imensă. 5 euro pe lună pentru 500 de minute și 4 GB la Digi Mobil, vreo 30 de euro pe lună pentru același lucru la Vodafone; comparația nu-i deloc în favoarea lor. Iar cu roamingul național, eu pot forța telefonul meu Digi Mobil să folosească permanent rețeaua Vodafone, chiar și acolo unde Digi are acoperire.

Altă posibilă explicație ar fi faptul că Vodafone se apropie de RCS-RDS în vederea unei achiziții. Dacă urmăriți business-ul internațional din domeniu, Vodafone Group a achiziționat la finele anului 2013 un mare operator de cablu din Germania, Kabel Deutschland, iar luna trecută unul mare din Spania, Ono (parcă). Poate că sunt interesați să preia în România pe RCS-RDS, care a dezvoltat servicii frumoase de Internet, televiziune și telefonie, dar are nevoie de mulți bani pentru a le extinde în continuare.

Acordul este secret, așa că nu știm ce beneficii primește Vodafone în urma înțelegerii. La câtă infrastructură are RCS-RDS pe fibră, plus televiziuni proprii, înțelegerea poate fi mutual benefică pe diverse alte planuri.

DIGI STORAGE

Digi Storage este un serviciu de stocare în cloud (ca Dropbox) oferit abonaților RCS de orice alte servicii. Avantajul este că serverele utilizate sunt în datacenter-ul RCS-RDS și deci transferul de fișiere va fi foarte rapid, de ordinul MB/sec.

Clienții Fiberlink 500 și Fiberlink 1000 Mbps primesc gratuit 20 de GB spațiu de stocare. Cum se activează Digi Storage? Direct prin platforma Digicare de gestionare a serviciilor, de astăzi, iar accesarea se face la adresa storage.rcs-rds.ro

Ceilalți clienți RCS-RDS pot opta să plătească 3 lei/lună pentru 50 GB spațiu de stocare.

activare_digistorage

Cel puțin din prezentarea ei, platforma pare bine făcută. Există aplicații de iOS și Android pentru o integrare în telefon asemănătoare cu ce face Dropbox, exista aplicație pentru PC, se lucrează la cea de Windows Phone. Poți face sharing de fișiere cu alte persoane (se generează URL-uri speciale), se pot mapa directoare din hard-disk-ul tău în Storage fără a le transfera efectiv, poți integra Dropbox tot acolo și se lucrează la integrarea cu Google Drive și OneDrive, există API-uri pentru dezvoltarea unor aplicații suplimentare.

Ca să fie clar, întrucât am văzut întrebări pe Twitter în timpul conferinței, doar clienții RCS-RDS, indiferent de orice serviciu, pot beneficia și de Digi Storage, gratuit sau contra-cost, dar fișierele puse în cloud pot fi accesate de oriunde, din orice rețea, câtă vreme știi parolele sau ți-a fost dat accesul la ele.

În prezent utilizez Dropbox pentru a transfera fișiere între calculatoarele mele (de exemplu fotografiile cu care lucrez le export direct în Dropbox, am acolo și documente pe care vreau să le pot accesa de oriunde șamd). Cum Digi Storage promite viteze de mulți MB/secundă, în timp ce Dropbox merge mult mai greu, mă aștept să migrez totul în cei 20 GB de spațiu pe care-i primesc gratuit ca abonat Fiberlink 1000.

    51 comentarii

  1. Salut!

    Unde pot gasi un ToS sau echivalent?

    Au zis si ceva de clientii business? Vor avea/au oferta si pentru ei?

      (Citează)

  2. Comment-ul de mai sus facea referire la DigiStorage. Deh, graba…

      (Citează)

  3. Multumesc, asta vroiam sa (nu) citesc:

    RCS & RDS S.A. şi furnizorii săi nu garantează conţinutul de date pe care îl accesaţi sau stocaţi prin intermediul Serviciului împotriva coruperii, pierderii sau distrugerilor neintenţionate sau împotriva eliminării conţinutului în conformitate cu Termenii de Utilizare a Serviciului, RCS & RDS neasigurând redundanţa capacităţilor de stocare a Serviciului, redundanţa geografică putând fi asigurată contra cost într-o etapă ulterioară de dezvoltare a Serviciului.

    Utilizatorii Serviciului sunt singurii responsabili […] pentru păstrarea copiilor de siguranţă.

    Stiu, asa zice toata lumea (care ofera chestii similare).

      (Citează)

  4. Tovarashe, cu ce sorcova esti plecat? La 30 de euro ai Vodafone RED, nelimitat la minute nationale, fix UE si 500 mega de date (sau 750 cu o oferta a lor).

    Concluzia pe care trebuia sa o tragi, si pe care ai reusit sa nu o vezi desi este mare cat vaca pe camp, este ca Vodafone ne tzepuieshte grav la preturi daca isi permite sa subcontracteze cu RDS-ul si sa mai fie si pe profit si ei si RDS-ul.

      (Citează)

  5. @Gaelex:

    Compari si mere cu pere si mai esti si in eroare:

    https://www.vodafone.ro/personal/servicii-si-tarife/abonamente/toate-abonamentele/red/index.htm

    Nu, nu am RED si probabil nici tu, deci nu vad cum “ne tepuieste grav” Vodafone.

      (Citează)

  6. @nashu, comparatia lui Gaelex e cat se poate de valabila. La 5 euro la RDS ai mai mult net decat la Vodafone la 29 de euro. Si culmea, ca cica Vodafone-ul vrea sa aduca lumea pe internet si se lauda cu extinderea retelei de 4G. E ca si cum Romania ar fi intesata de autostrazi, am avea mii si mii de km de autostrazi, dar 1l de motorina ar fi 50 de lei.

      (Citează)

    • Nu doar Vodafone, toți au prețuri foarte mari față de Digi Mobil. E greu de comparat cu pachetele RED, alea sunt gândite pentru vorbitori, nu internauți, dar o extraopțiune de 1 GB este cam 8 euro, de unde se poate face un calcul.

        (Citează)

  7. @Gaelex: Din fericire alegerea furnizorului de telefonie mobila este (relativ) libera. Daca simti ca te “tepuieste” unul dintre acestia, esti liber sa-l schimbi cu un altul care nu apeleaza la aceste practici. Cred ca tu de fapt ai ceva personal impotriva Vodafone, ca altfel nu se explica…

      (Citează)

  8. Normal ca toti au preturile la fel, pentru ca sunt intelesi intre ei. Are Moise Guran un articol pe tema celor de la RDS in care spune ca intr-o discutie de acum cativa ani c-un mare director din telecom, acesta ii spunea ca problema RTC, UPC si acum VDF, Orange si Cosmote e faptul ca RDS s-a comportat ca un haiduc inca de pe la inceputuri, si acum c-a crescut se comporta exact la fel. Si rezultatele se vad. Avem printre cele mai mici preturi la internet fix din Europa, daca nu cele mai mici, si printre cele mai mari viteze.

      (Citează)

    • @coke: tocmai aceasta creștere masivă și prețurile mici pot fi semne că vor să fie cumpărați de cineva care are banii să le și susțină pe termen lung.

        (Citează)

  9. Cu alte cuvinte, Digi.Mobil o sa fie si MVNO :)

      (Citează)

  10. @radu, Ar fi o veste proasta pentru noi toti daca cei de la RDS ar fi cumparati. Iar semnul de care vorbesti tu, nu stiu daca e neaparat un semn, ci mai degraba o politica a companiei. Sa nu uitam ca-n timp ce Vodafone iti cere 8 euro pentru 1GB de net, RDS iti da 1gigabit nelimitat la 59 de lei. In timp ce eu platesc 29 de euro la VDF pentru nelimitat national voce + sms si 1gb de net, la RDS platesc 80-90 de lei pentru televiziune digitala cu smartcard ci+, 100mbps broadband nelimitat, cu modem in custodie, 2 abonamente mobile gratis cu 2 telefoane primite in custodie, un stick 3g primit in custodie si o linie de telefon fix. Asta e modul lor de operare. Servicii adaptate la piata pe care activeaza. Pe cand VDF au Red 29 si-n Romania si-n UK si parca si-n Spania, chit ca acolo veniturile sunt considerabil mai mari. Daca cei de la RDS ar ajunge pe mana celor de la Vodafone, sau pe mana unei alte multinationale, sunt convins ca-n maxim 2 ani, ca n-au cum sa creasca preturile rapid, as ajunge sa platesc pentru aceleasi servicii un pret dublu.

      (Citează)

  11. Ma amuza teribil cand vine unul sa se emita in eter despre ce am sau nu am eu. Fyi, Vodafone RED 29 si Xperia Z :P

    Yup, toti operatorii de telefonie mobila ne ard la bani, au infrastructura amortizata si sunt pe profit. De altfel era evident din anii trecut cand Vodafone si Orange faceau concurs care anunta primul profit 1 miliard de euro pe un an de activitate.

      (Citează)

  12. Pwahhahahaa! Deci ai un abonament care nu iti trebuie, desi erau altele mai adecvate, cu net mai mult, inclusiv la Vodafone? Pwahahahahaahahah! Iti dadusem beneficiul indoielii cum zice americanul.

      (Citează)

  13. Deci asta e trendul, toata lumea pe Digi. Acum cateva ore am incheiat si eu 4 abonamente Optim in Bucuresti, pentru toti membri familiei. Se conecteaza fara probleme la reteaua Vodafone, atat 2G cat si 3G. Datele nu merg, dar in Bucuresti cei de la RDS au acoperire buna din cate am testat azi, iar vitezele sunt mai mult decat decente. Iar la metrou stau mai bine ca Orange, aviz utilizatorilor portocalei, cu care eu voi rezilia abonamentele. :)

    E o miscare buna pentru utilizatori aceasta intrare agresiva pe piata de telefonie a celor de la Digi, pana acum lumea ii ocolea din cauza acoperirii deficitare. Cred ca cei mai afectati vor fi cei de la Orange si Vodafone, care vor pierde multi clienti daca nu isi regandesc strategia.

    RDS va face cu granzii Orange si Vodafone cam ceea ce a facut si cu Romtelecom pe telefonia fixa, adica va matura cu ei pe jos…

      (Citează)

  14. *membrii, typo nu analfabetism :)

      (Citează)

  15. Unu la mana: Vodafone, Orange, Cosmote sunt operatori de telefonie mobila. Digi a inceput cu internet si televiziune, apoi a pulsat cu telefonia.
    Sunt companii cu targeturi diferite, dar care activeaza pe aceasi piata . Crezi ca RCS-RDS vor sa puna monopol pe telefonia mobila? Ii doare in cot. Serviciile lor principale sunt de cablu si internet.
    Doi la mana: hai sa ne aducem aminte situatia de acum vreo 4-5 ani cand Cosmote se lansase pe piata oferind mii de minute. Ceilalti operatori ce ofereau? Doar cateva minute, firicele din ceea ce oferea Cosmote. Ce au facut? Au schimbat oferta. Au inceput si ei sa ofere mii de minute si sms-uri.
    “ne tepuieste grav” – tepuieste cum? Nu stiu cum sa-ti zic, dar infrastructura noastra e mult mai dezvoltata decat in multe alte tari europene. Pentru aceasi bani noi primim pe putin dublu plus beneficii de a avea o conexiune 3G aproape peste tot si in curand 4G. Scuza-ma, dar in Franta si Olanda daca ai o conexiune 3G in afara orasului esti norocos si te indrepti spre civilizatie.

      (Citează)

    • @Robert: eh, oamenii în general se simt țepuiți în diverse moduri și de diverse companii, dar nu înseamnă că au dreptate când o spun. După cum ai arătat și tu, lucrurile sunt mult mai complexe în astfel de afaceri și noi nu putem ști care-i strategia fiecăruia și de unde îi vine profitul.

      Oricum, e interesantă situația în care s-a ajuns acum. Va exista o presiune pe ceilalți operatori să scadă tarifele măcar pentru pachete 3G.

        (Citează)

  16. @Robert, e vorba de modul in care RDS face bussines. Acum multi ani lansau Cable Link, aveai o viteza de 128kbps si o limita de trafic de 500 de mb, da, ai citit bine, 500 de mb, cam cat consumi acum pe telefon in 2 saptamni, si abonamentul costa 9 euro. De atunci au investit constat in retea si in calitatea serviciilor, astfel incat azi am 100 mbps cam la aceiasi bani, 39 de lei. N-are sens sa mai insir aici cate echipamente am primit moca in custodie, sau sa amintesc de stick-ul 3g. Sau de faptul ca de cativa ofera principalele competitii sportive in format HD pe niste posturi TV care nu difuzeaza publicitate. Ce-am primit de la operatorii de telefonie mobila? Niste tarife exagerate, niste abonamente sensibil egale, pentru ca-n mod evident sunt intelesi intre ei, multa promovare pe tv si-n ziare, acum si pe online. Vodafone a ajuns acum pentru mine cam ce era RTC-ul pe la inceputul anilor 2000, cand aveau monopol si daca voiai sa te mai dai nitsel pe dial-up ori stateai ca si cucuveaua dupa ora 23, ori le plateai o caruta de bani. Si ca sa vezi cum e perceputa aceasta companie de concurenta, imi permit sa citez dintr-un articol al lui Moise Guran “Şi acum să intrăm puţin în spatele acestei televiziuni şi al businessului care o susţine, adică reţeaua RCS-RDS. În urmă cu vreo câţiva ani unul dintre oamenii de afaceri puternici din telecom mi-a spus “Moise, problema noastră cu RCS este că e un haiduc al pieţei. S-a comportat ca un haiduc cu tarife mici când era mic, dar a ajuns lider şi se poartă în continuare ca un haiduc. De aia şi Romtelecom şi UPC şi Orange îşi calculează cu atenţie paşii . Există o distorsiune în această piaţă pe care nimeni nu o înţelege şi aceasta este RCS” ” intregul articol poate fi citit aici http://www.biziday.ro/2014/02/13/reclama-gratuita-pentru-concurentii-mei/ . Asadar ezista un singur motiv pentru care internetul a explodat in Romania, el se numeste RDS. RDS fiind si motivul pentru care avem cele mai mici tarife si cele mai mari viteze.

    De ce nu mai e o joaca intrarea pe piata de telefonie mobila? Pentru ca piata de internet s-a cam saturat si cresterile, de aici incolo, vor fi mici. Iar piata de telefonie mobila e guvernata de 3 giganti care sunt toti intelesi intre ei. Exista vreun operator care sa-ti ofere la 15-30 de euro 4-5 GB de net? Nu. Cam toti ofera 1-1,5. Chiar nu e evident ca toate tarifele, toate abonamentele, in mare parte sunt aliniate? Tocmai de asta cei de la RDS au intrat pe piata, pentru ca pot s-o sparga. Daca mentin tarifele de acum, daca-si exting semnificativ acoperirea in urmatorii doi ani, in maxim 3-4 ani se va bate de la egal la egal cu VDF, Cosmote si Orange. Si parca e nitsel mai simplu sa instalezi un releu sa niste zeci de mii de clienti, decat sa-i tragi fiecaruia fibra-n casa si sa-i vizitezi ori de cate ori au un deranjament. Si pana la urma RDS-ul merita respect si pentru faptul ca e o firma romaneasca. In contextul in care noi ne-am RTC-ul firmei de telefonie de stat grecesti, la acea vreme, RDS-ul a crescut si s-a extins si prin alte tari, ceea ce putea sa faca si RTC-ul daca era condus in mod eficient si nu era capusat.

      (Citează)

  17. @coke:

    Da, exista. Incearca la Orange! Optiunea my smartphone era acum 2 ani 15 euro si includea un 1GB. Cand se termina acel 1GB mai dadeai 3 EUR pe GB suplimentar.

    Acum am oferta pentru mai mult la mai putini bani. 4G.

      (Citează)

  18. Prime Directive

    11/04/2014 la 11:36 PM

    Esti ardelean, este?

      (Citează)

  19. Prime Directive

    11/04/2014 la 11:37 PM

    @nashu_mare: Esti ardelean, este?

      (Citează)

  20. Strategia RCS&RDS ar trebui sa se focuseze de acum incolo pe imbunatatirea relatiei cu clientii, unde sunt un dezastru total! E singurul aspect care ma face sa nu ma ingramadesc sa trec la ei cu numarul mobil.

    Faptul ca nu se agita cu 4G mi se pare extrem de inteligent. Sincer, aceasta tehnologie este mult prea avansata pentru dispozitivele mobile care sunt acum pe piata (iar treaba cu descarcarea/incalzirea bateriei pe 4G este chiar extrem de suparatoare).

      (Citează)

    • @Dora Vulpescu: și a aplicațiilor. Cea de Digi Storage pentru PC este cam rudimentară, sper să-i mai scoată update-uri în timp.

        (Citează)

  21. @Prime Directive

    Esti oltean, nu?

    Altfel, de la Vodafone am primit saptamana asta oferta de optiune de 1 GB de date pe telefone la 6,45 EUR (3G), la abonament white start sau white plus

      (Citează)

  22. @Nashu, serios? La 7 euro am 1.000 de minute nationale, plus 1 cent pe minut national daca le depasesc pe cele 1.000 de minute, si 4GB de internet, si tu o spui de parca ar fi mare realizare ca ai primit 1GB de net de la VDF la aproape 7 euro. Sunt absolut jegosi si deloc rezonabili cu clientii, si pentru asta si-o vor lua in bot. Mie mi-au oferit, in calitate de client Platinum, RED 29 fix asa cum l-ar fi oferit unui nou client, cu 750MB de internet, nu 1GB. Evident c-am incercat sa negociez macar 1GB, tipul era de neclintit. Pentru ca-mi era greu sa ma incadrez in cei 750 de MB oferiti in abonament, am sunat la ei sa vad cat m-ar costa o extraoptiune pe care as putea sa mi-o activez atunci cand am nevoie de 1Gb. Raspunsul m-a socat, 8 euro. Sa ne intelegem, pana sa trec la RED 29 le-am platit si facturi de 1400-1600 de lei lunar. Deci mi-as fi permis acei 8 euro, dar pur si simplu mi se pare enorm pentru un nenorocit de giga de trafic. Evident ca n-am folosit niciodata acea extraoptiune. Daca era 2 euro 1 GB, cu siguranta mi-as fi activat-o permanent. Dar la 8 euro, niciodata. La cateva luni citeam pe forumuri ca-n unele zone, atentie, ofera la 15 euro fix ce aveam eu dar cu 1GB internet. Evident c-am pus mana pe telefon si i-am facut scandal primului operator iesit in cale, operator care mi-a marturisit ca daca ea in locul personei cu care am negocit n-ar fi avut nicio problema sa-mi ofere 1GB de net, avand in vedere istoricul platilor si vechimea in retea. Anyway, una peste alta mi-a mai oferit 750 MB de internet, avand acum 1,5GB. Pe de alta parte, tot de pe forumuri am aflat ca de fapt nelimitatul de la abonamentul meu, n-ar fi tocmai nelimitat. Cica daca as suna vreo 6.000 de minute prin alte retele, s-ar considera abuz si abonamentul mi-ar fi restrictionat, ceea ce-mi suna a inselatorie, avand in vedere ca nici macar odata tipul cu care am negociat nu mi-a spus asta. El mi-a vandit un abonament NELIMITAT. In conditiile astea acordul pe 2 ani incheiat intre mine si VDF devine cam nul.

      (Citează)

  23. Coke is the new Dojo

      (Citează)

    • Alți oameni au o poveste aproape identică despre fiecare alt operator.

      Eu nu înțeleg de ce unii încearcă să-i convingă pe alții că operatorul X este mai bun decât Y. Fiecare vrea altceva de la serviciile sale. Și în fond, de ce să te lupți cu altul ca să-i explici că tu ai dreptate?

        (Citează)

  24. Ai idee cand apare oferta de telefoane mobile pe langa abonamentele existente? ma gandesc sa trec la rds insa as vrea si un telefon la un pret bun.
    multumesc

      (Citează)

  25. @coke:

    Inteleg ca “i-ai facut scandal” si aluia care ti-a oferit mai putin. Nu inteleg de ce ai vrea sa te certi cu un eventual furnizor. Cu furnizorii negociezi, nu te certi. Si daca prima persoana din VDF, nu ti-a dat ce ai vrut, te duci la alta sau mergi in magazin. Practic, negociezi cu altcineva (ca sunt o groaza)

    Altfel, nici eu nu am abonament Vodafone (desi am numar cu 0722), pentru ca nu au reusit sa imi ofere o combinatie de abonament de minute + date care sa imi fie convenabil. Oricum, mi s-a oferit o solutie mult mai buna decat vad ca se plang unii “pe forumuri” si pe aici. As fi paranoic daca as afirma ca “au incercat sa imi traga teapa”.

    Am ales o solutie de la Orange care nu s-au aruncat la “nelimitat minute nationale si internationale” (pentru ca nu imi trebuia asa ceva) si mi-au oferit “cos comun” si pentru abonamentele de date. Propunerile de abonamente VDF aveau avantaje fata de cele ale Orange si invers. Mie nu mi-au trebuit.

    Celelalte retele le-am taiat din start. Am nevoie de o calitate minima a retelei. Nu ma intereseaza ca Cosmote merge cu nelimitat voce + date la 15EUR, daca exista locatii in Bucuresti in care nu pot beneficia de oferta. Nu zic ca mai si umblu prin tara. Digi nici macar acum nu poate fi luat in considerare, roamingul este numai la voce.

      (Citează)

  26. Altfel, sa vedem cu ce tarife va intra roamingul de date RDS in VDF – si cu ce conditii. Comunicatul Digi spune ca tarifele de voce si sms sunt aceleasi ca in cadrul retelei proprii, nespecificand nimic de ce se va intampla cu cele de date.

      (Citează)

  27. Prime Directive

    13/04/2014 la 2:47 PM

    Nimeni nu pomeneste de singurul serviciu Voip care permite terminarea legala a apelurilor intr-o retea mobila de la Zapp incoace, numit Digi Oriunde….

    O economie majora in roaming, o desfatare cand este folosit pe un echipament ATA.

    Doua bile negre pt. ultimele “imbunatatiri”, ma forteaza sa fiu ala mai cu mot in relatia cu hardware manufacturers, sa-i atentionez de ce nevoi speciale are D.O…. Singurul lucru de care-mi pare rau este de atatea licente pt. codecuri cumparate si la care ma uit cu detasare ….

    Poate citeste cineva care intelege ce-nseamna investitii in hard si licente…

    P.S. Nu tu, nashu_mare….

      (Citează)

  28. Deci esti oltean, am avut dreptate.

      (Citează)

  29. Prime Directive

    13/04/2014 la 4:53 PM

    nashu_mare: Pe tine te suporta cineva? In familie, cercul tau de prieteni, la munca…. Apropo, cat de bine scorezi la evaluarile periodice?
    Pari sa ai niste probleme, sa le zicem momentan frustrari,care-ti afecteaza capacitatea de concentrare… Esti bine?

      (Citează)

  30. @Prime Directive

    Nu stiu …. ce sa iti raspund puncte puncte…ar trebui sa marturisesc…ca am,,o.. problema… cu interesantii care descopera….gaura de la covrig puncte puncte…si care dupa aia… se impauneaza ca gaina care a ouat margica….colorata.

    Cat despre….evaluari….nu eu le primesc … eu le ….dau.

      (Citează)

  31. Altfel, tu cu cine scorezi?

      (Citează)

  32. Voi spuneti ca nu vor fi limitari de viteza la net intre digi si varzafone ,eu as zice ca vor exista .Am citit pe un forum ca cica mai sunt colaborari dintr-astea si in alte state ale ue ,unde viteza la net pentru firma gazda este de 376kbps si asta viteza maxima.Vom trai si vom vedea ,nu mai este prea mult pana in iulie chiar daca va fi la sfarsitul lunii Am asteptat noi 5 ani pana sa ne bucuram de semnal voce la DIgi.mobil vom mai rezista 3 luni .Da doamne sa fie bine si pentru noi clientii Digi.Mobil.Mie imi place de ei ca ofera servicii si pentru oamenii de rand la preturi simtite .

      (Citează)

  33. Vor putea folosi si 2G de la vodafone, sau doar 3G? Pt ca am fost ieri cu al meu digi mobil intr-o zona in care digi avea semnal 0 iar voda avea doar 2G si eu nu puteam folosi nimic, am dat manual pe voda 2G si nu mi-a dat voie.

      (Citează)

  34. Daca doresti cloud intra pe mega.co.nz! eu pe asta il folosesc am 50Gb GRATUIT!
    Fata de cei 20 care nici gratuit nu ii primesti.

      (Citează)

  35. A aparut Telekom fost comsote si romtelecom cu preturi de Germania in Romania …cum e posibil ca rds-ul sa aiba semnal la Balea Lac si Cosmote nu… Telekom baga penalizari la factura 12 euro pt 2.5 gb net ? Rds ii da 5 gb la 4 euro si nelimitat national ca sa numai vorbim ca vorbesti aproape gratis in italia spania etc… sms nationa ?? Hai frateee 1 eurocent ? :)) INTERNETUL este baza whatsapp etc.. RDS hadicul din vremurile noastre bafta ..ma portez la ei 4 euro la “Telekom” sunt de 7 ani si ce primesc ? O scumpire la reanoire.. :)))

      (Citează)

  36. !!!!ATENTIE!!!!! Eu am alta problema am facut 4 abonamente cu 4 euro fiecare dar problema e ca nu ai voi sa vb mai mult de 3.000 min /nationale si internationale pe la vreo 2.675 aprox.am primit sms de la ECHIPA RDS&RCS FRAUDA precum ca am traficul prea mare de minute si daca nu recunosc acele minute vorbite sa sun la ei si sa dec;ar ca nu le-am vb eu in fine dupa sms primit la vreo 2-3 zile primesc un apel de la ei de la FRAUDE precum mi se cere sa NU MAI VORBESC sau sa ma POTOLOESC cu vorbitul pana la sfarsitul luni ca daca nu o sa mi se suspenda de TOT abonamentul, eu am zis bine doamnita dar problema este ca a inceput sa zica ca exista CLAUZE in contract unde specifica acest lucru si eu i-am zis da este in Art.7 unde spune alb pe negru sa nu deteriorezi cartela sa nu faci ABUZ de ea ( adica ) si am intrebat-o pentru cultura mea ce inseamna cuvantul “NELIMITAT“ a zis ca e nelimitat dar sa nu faci ABUZ bine si atunci abuzul de la cate minute fac abuz pai iti trimitem noi SMS cand ai dapasit deci va sa zica ca la 3.000 minute,dupa toate chestia asta i-am spus destul de clar ca ma simt FLATAT de ei si sunt OBLIGAT sa fac ce zic ei adica sa nu vb mai mult de 100 min pe zii asta va sa zica sa nu vorebesti mai mult de 1 ora : 40 min eu am zis destul de clar nu am cum sa nu dapasesc pentru ca am multi prieteni prin ITALIA,ANGLIA,GERMANIA,AUSTRIA si eu norbal cand te pui la vb prin casa hand-free sa vb mai mult + ca se aduna si multe neamuri pariti etc…si dupa toate intamplate am vazut ca nu avea nici o grata aia de la telefon inca pe la sfarsitul convorbirii am auzit ca sa c-am plictisit si mi-a inchis telefonul mai direct…..

    DECI AVETI GRIJA CE ATI SEMNAT SI CARE SUNT CLAUZELE ca abonamentul e ““`LIMITAT““

      (Citează)

  37. Cea mai mare teapa …..nu ai semnal peste tot …..ce sa mai zic ca netul unde ai semnal ba mere ba nu mere …….daca faci plangere la rds de semnal dau din umeri ca nu ei sunt devina ……de vina is eu ca am contract cu ei.

      (Citează)

  38. Iar in curand pierd si roamingul national cu Vodafone ;)

      (Citează)

  39. ovidiu:
    !!!!ATENTIE!!!!! Eu am alta problema am facut 4 abonamente cu 4 euro fiecare dar problema e ca nu ai voi sa vb mai mult de 3.000 min /nationale si internationale pe la vreo 2.675 aprox.am primit sms de la ECHIPA RDS&RCS FRAUDA precum ca am traficul prea mare de minute si daca nu recunosc acele minute vorbite sa sun la ei si sa dec;ar ca nu le-am vb eu in fine dupa sms primit la vreo 2-3 zile primesc un apel de la ei de la FRAUDE precum mi se cere sa NU MAI VORBESC sau sa ma POTOLOESC cu vorbitul pana la sfarsitul luni ca daca nu o sa mi se suspenda de TOT abonamentul, eu am zis bine doamnita dar problema este ca a inceput sa zica ca exista CLAUZE in contract unde specifica acest lucru si eu i-am zis da este in Art.7 unde spune alb pe negru sa nu deteriorezi cartela sa nu faci ABUZ de ea ( adica ) si am intrebat-o pentru cultura mea ce inseamna cuvantul “NELIMITAT“ a zis ca e nelimitat dar sa nu faci ABUZ bine si atunci abuzul de la cate minute fac abuz pai iti trimitem noi SMS cand ai dapasit deci va sa zica ca la 3.000 minute,dupa toate chestia asta i-am spus destul de clar ca ma simt FLATAT de ei si sunt OBLIGAT sa fac ce zic ei adica sa nu vb mai mult de 100 min pe zii asta va sa zica sa nu vorebesti mai mult de 1 ora : 40 min eu am zis destul de clar nu am cum sa nu dapasesc pentru ca am multi prieteni prin ITALIA,ANGLIA,GERMANIA,AUSTRIA si eu norbal cand te pui la vb prin casa hand-free sa vb mai mult + ca se aduna si multe neamuri pariti etc…si dupa toate intamplate am vazut ca nu avea nici o grata aia de la telefon inca pe la sfarsitul convorbirii am auzit ca sa c-am plictisit si mi-a inchis telefonul mai direct…..

    DECI AVETI GRIJA CE ATI SEMNAT SI CARE SUNT CLAUZELE ca abonamentul e ““`LIMITAT““

      (Citează)

  40. Extract din oferta RCS-RDS pentru abolanemtele Optim Nelimitat:

    NELIMITAT convorbiri in ORICE retea nationala, fixa sau mobila
    NELIMITAT convorbiri internationale in principalele retele fixe din UE, SUA, Canada si China si 3000 de minute convorbiri internationale in principalele retele mobile din SUA, Canada, China si UE*
    NELIMITAT internet mobil (viteze de pana la 21,6 Mbps pentru traficul pana la 5 GB)

    Deci daca vorbest pe mobil in strainatate, intr-adevar, ai doar 3000 de minute.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus