un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Cel.ro face reclame AdWords discutabile

19 Apr 2013  ·

GÂNDURI  ·

11 comentarii

Căutam pe net ceva articole privind emailurile CEL.ro în care își compară prețurile cu Altex și am găsit una și mai tare: reclame AdWords în care cel.ro folosește numele Altex.

Emailul cu comparația de prețuri era o formă de publicitate mai greu de sancționat în lipsa unor legi privind corespondența electronică, dar lipsa de fair-play continuă în reclame pe Google. “Altex” este o marcă înregistrată și nu o poți folosi pe unde vrei tu, iar apoi se mai face referire și la sloganul lor “cel mai mic preț”.
cel_adwords_altex

Observați că reclama folosește cuvântul Altex în acel link simulat, ceea ce este la limita termenelor AdWords. Google nu te forțează să folosești acolo un link real, ci doar unul care să-i sugereze cititorului unde va ajunge pe site-ul tău. Acel cel.ro/altex.altex nu există în realitate.

Reclama te duce pe homepage-ul cel.ro, unde nu găsești nimic despre Altex, așa că eu consider că-i făcută doar ca să agațe căutări legitime de produse pe cuvântul cheie “altex” (adică de la oameni care chiar vor să ajungă pe site-ul Altex.ro) și să te păcălească să dai click rapid, până să observi că nu vei ajunge unde trebuie.

De mult timp ne plângem că tot felul de agregatoare de prețuri sau spam-site-uri strică rezultatele Google, atrăgând o parte din cei ce caută “site-ul oficial” pe alte site-uri mai dubioase. Iar acum chiar magazinele au ajuns să-și facă asta între ele?

Sunt curios ce părere au experții în strategii și reclame AdWords de toată treaba asta. În opiniea mea, Cel.ro riscă mult și inutil: plătesc clickurile celor ce ajung pe site-ul lor prin acea reclamă, dar mulți își vor da seama că nu-i magazinul pe care-l căutau și vor pleca imediat, iar apoi riscă să li se închidă contul AdWords pentru nerespectarea politicii și să se certe cu Google.

Nu în ultimul rând, eu nu i-aș stresa atât de mult pe cei de la Altex cu astfel de strategii lipsite de fair-play. Riști să trezești proverbialul gigant, unul care are bugete mari și avocați mulți.

    11 comentarii

  1. Cabral a facut comenzi de acolo si totul a fost ok. deci totul e ok si aia nu fac nasoale!!!1

      (Citează)

    • @Teniescu: nu știu ce să zic, personal n-am comandat niciodată.

      E drept că nici n-aș comanda chit că ar fi mai ieftin. Am citit pe net atâtea chestii nasoale încât îi voi evita pe viitor. Vezi la Zoso posturile despre un iPad si comentariile http://www.zoso.ro/?s=cel.ro

        (Citează)

  2. eu am luat 2-3 produse de la cel.ro si nu au fost probleme

      (Citează)

  3. Hai ca o spun eu ca sa nu se mai obseasca cel.ro: “In baza la ce ai tras aceasta concluzie? sau doar pentru ca emag sponsorizeaza blogul poti sa spui mizerii despre concurenta…” ?

      (Citează)

    • @Dan: aia sună a scuză de 2 lei. Întâi pentru că Altex chiar are prețurile cele mai bune la foarte multe produse.

      În al doilea rând, îmi închipui că sloganul e cu steluță și se referă la cel mai mic preț din magazine comparabile. Să nu uităm că au zeci de magazine mari deschise și au intrat binișor și pe online acum (au zilnic pe Facebook niște oferte bune de tot). La ce regie și costuri lunare au, stau foarte bine.

        (Citează)

  4. Ei nu sunt penibili pentru ca tu ai banner de la emag. Da, suna logic.

      (Citează)

  5. @nwradu: am luat doar o tasta de la ei, m-am tot uitat de laptop si altele dar mi-a fost frica sa iau sau sa recomand.

    @Revo: da’ tu ai citit postul vreun pic?

      (Citează)

  6. Cel.ro face spam? Hai ma, Cabral zice ca e cusher, io zic sa-l credem pe el. Sa va povestesc cum am stat cu un HDD pe garantie 3 saptamani la ei, desi legea zice 14 zile? m? Mai ca imi vine sa scriu din nou pe blog doar ca sa ii iau pe astia la lupa [anagrama].
    @Revo: am vazut ce ai facut acolo. Nice trolling, sir.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus