un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Muzică pentru citit în metrou

28 Feb 2013  ·

TEHNOLOGIE  ·

3 comentarii

zonga_01În Barcelona, ca și în Londra, majoritatea oamenilor ascultă muzică în metrou, în timp ce joacă ceva simpluț pe ecran. În Paris, anul trecut, fenomenul mi s-a părut dus la nivel de modă, de “personal statement”, căștile fiind un accesoriu definitoriu pentru stilul personal. Mai multe modele și culori și stiluri ca în capitala Franței n-am văzut.

Metroul și muzica de pe telefon merg împreună, cum zicea chiar Frank Sinatra, ca să păstrăm domeniul, “like horse and carriage”. Nu mă mir deci că Vodafone a anunțat acum lansarea unei colecții digitale de muzică pentru cei ce călătoresc cu metroul, numită Zonga Music Space, ce se anunță și cu un eveniment interesant în stația de metrou Piața Victoriei 2.

Fiind prin Zonga, e de fapt disponibilă tuturor celor ce folosesc serviciul de streaming, după cum v-ați prins probabil. Eu de exemplu ascult muzică prin Zonga pentru că nu am melodii în memoria laptopului și de obicei fac asta în bucătărie, pentru a crea o atmosferă potrivită. Mă apuc de gătit doar dacă-mi pui Bonnie Tyler – Holding Out For a Hero).

Zonga Music Space vine cu câteva playlist-uri cu nume atrăgător: “Muzică de stat pe net”; “Muzică pentru citit în metrou”; “Muzica Zilei”; “Muzică pentru o zi ploioasă”; “Muzică pentru luni dimineața”; “Muzică de ascultat în drum spre casă”; “Muzică de învățat”; “Muzică de mers cu bicicleta” și încă multe altele pe atât. (culmea, “muzică pentru gătit” nu este în listă). Vei vedea coduri QR pe pereți, le scanezi cu telefonul și gata, accesezi playlist-ul respectiv.

zonga_02Nu știu ce melodii vor conține aceste playlist-uri, nu am putut afla, dar abia aștept să descopăr titlurile. Principalul lucru care-mi place la radio-uri (și deci la extensia lor online, servicii precum Zonga) este că descopăr melodii noi; mă satur să le ascult pe aceleași ale mele și uneori e chiar plăcut să preia altcineva controlul și să-ți arate piese noi de la artiști de care altfel, cu urechile virtual închise, n-aș fi aflat niciodată.

Pentru a asculta Zonga pe mobil ai nevoie de aplicația lor de smartphone pentru Android, iPhone sau Nokia, iar traficul făcut pe net este gratuit pentru utilizatorii Vodafone, indiferent de pachetul de servicii ales.

Vineri, 1 martie, la ora 16 are lansarea acestei platforme în stația de metrou Piața Victoriei 2. Vor cânta live trupele Breeze și Tooftaff, iar Cabral este prezentatorul evenimentului. Playlist-urile vor fi afișate pe pereții stației, iar acest sistem va fi extins la 18 alte stații, unde va exista o “melodia zilei” pe care o poți asculta prin scanarea cu telefonul mobil.

    3 comentarii

  1. Cat costa un abonament la Zonga? Ca presupun ca nu se ofera gratis.

      (Citează)

    • Well, prin Vodafone costă 1,99 euro/lună acces nelimitat de pe PC și 5 ore de pe mobil, iar pentru 2,99 euro pe lună ai nelimitat și de pe mobil. Traficul de date făcut pe Zonga este gratuit dacă ești utilizator Vodafone. Dacă nu mă înșel, câteva luni sunt gratuite la început.

      Există și abonamente de telefonie cu Zonga nelimitat inclus pentru PC și Mobil. E o opțiune pentru cartele la 7 euro/ lună care îți oferă 4500 minute VDF, 100 minute naționale și 75 MB trafic pe mobil, plus Zonga. Mai multe detalii la https://www.vodafone.ro/zonga

      Dacă vrei doar Zonga, poți sa te înregistrezi și primele 6 luni e gratis pentru 20 de ore pe luna sau poți plăti 3 și respectiv 5 euro pe luna pentru nelimitat, fără reclame, fără și respectiv cu acces de pe mobil. Nu știu dacă traficul ar fi gratuit în acest caz. http://ajutor.zonga.ro/knowledgebase/articles/49922-ce-functionalitati-au-fiecare-din-planurile-zonga-

        (Citează)

  2. Aplicatia de android e un dezastru total care porneste singura melodia la care ai dat pause cu 4 ore in urma.

    Am ascultat la metrou muzica prin aplicatia zonga si la birou a inceput sa cante singur telefonul pe masa.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus