un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Live blogging #IE9Camp

30 Jun 2011  ·

TEHNOLOGIE  ·

1 comentariu

OK, sunt la #IE9Camp şi au început prezentările Microsoft. Momentan vorbeşte Tudor, iar prima parte prezintă ce s-a făcut, cum stăm în acest moment şi ce anume cere Internetul în acest moment. Mai jos sunt idei reţinute în timpul prezentării. Daţi refresh pentru noutăţi.

13:30 – s-a terminat, detalii în alte posturi viitoare.

13:23 – SkyDrive oferă 25GB spaţiu de stocare gratuit, iar mărimea maximă de fişier este de 100 MB. Clar renunţ la DropBox. Nu neapărat pt spaţiu, dar pentru că SkyDrive se integrează bine cu Office Web, Explorer şi restul.

13:16 – SkyDrive e mişto, cred că renunţ la Dropbox şi mă bazez pe el. Interfaţa pare mult mai bună, îţi arată mult mai bine informaţiile, fotografiile şi documentele.

13:11 – noul Hotmail arată ca Outlook sau OWA, permite drag&drop de mesaje, e integrat cu SkyDrive, permite chat chiar şi cu cei din Facebook.

13:04 – galeria foto din Windows Live permite editarea avansată de fotografii, tag-uirea persoanelor, recunoaştere facială etc.

12:55 – Tudor ne arată Windows Live Messenger şi cât de mişto e integrat cu Facebook. Programul ăsta chiar e super tare.

12:52 – poţi adăuga folderele SkyDrive direct în Explorer. Foloseşti o şmecherie găsită de cineva, dar merge.

12:50 – s-a relansat Skydrive, serviciul de stocare online al Microsoft, un fişier poate avea până la 100 MB (de la 5 MB cât era) şi alte noutăţi. SkyDrive e integrat în tot Windows Live.

11:45 – Windows Live Photo Gallery pare foarte util pentru organizarea de fotografii. Poţi inclusiv să schimbi capul cuiva cu cel din alte fotografie, în caz că ţi-a ieşit cu ochii închişi într-o imagine. De Ce l-a numit mai tare decât orice alt program de pe piaţă. Şi e gratuit.

Dan şi Vali

Dan şi Vali

12:42 – ce vrea lumea de la computer.

12:38 – reluăm. Vorbim despre Windows Live. Eu folosesc Windows Live Messenger, mi se pare cel mai bun client pentru Facebook.

12:14 – pauză 10 minute. Toaletă here I come!

12:11 – am mai zis de Search cu tasta slash (/), că eu aşa folosesc, şi de redesenarea butonului Back, care momentan pare tăiat cu foarfeca în partea de jos.

11:58 – facem o listă de sugestii pentru IE10 şi ce-am vrea de la el. Eu am propus să apară titlul tab-ului curent în titlul ferestrei. S-a mai zis de task manager pentru tab-uri; opţiune de click dreapta şi pin site to taskbar; instalare simplificată; Internet Explorer pentru Mac.

11:52 – Mozilla poate face push pe ideea că a apărut un nou Firefox şi te invită să-ţi faci update. Microsoft nu poate face asta deoarece pe segmentul business oamenii folosesc IE ca aplicaţie (în ERP-uri, de exemplu) şi le-ar strica muncă. Pentru organizaţii Microsoft pune la dispoziţie medii de test şi toate informaţiile necesare pentru migrarea aplicaţiilor care se bazează pe browser.

Pare o idee nasoală pentru utilizatorul obişnuit, dar astfel de suport asigură pentru Microsoft prezența pe segmentul business, în timp ce alţii nu depun eforturi aici.

11:50 – au fost campanii cu Yahoo şi Windows Live, iar site-uri partenere IE9 sunt realitatea.net, cinemagia.ro, hotnews.ro, softpedia.com. Au fost cam 500k downloaduri într-un timp foarte scurt.

11:42 – vorbim de campania de la RoBlogFest 2011, în care am participat şi eu. Cu toţi haterii din lume, important rămâne awareness-ul şi buzz-ul creat despre produs.

11:34 – dintre campanii: Piticu în San Francisco la lansare, RoNewMedia, parteneriat cu Inna.

11:33 – altă prezentare. Campanii IE/MSFT în ultimul an şi rezultatele lor. Prezintă tot Tudor Galoş.

11:26 – de multă vreme zic că voi implementa şi eu jump-lists. Acum, cu nouă temă, cred că o voi face.

11:25 – IE10 e mai rapid decât ultimele Chrome şi Firefox în testul cu peştii de pe TestDrive. Indiferent pe care îl porneşti primul, care ocupă întâi placă video, unde e hostat testul etc.

11:21 – acum vedem Internet Explorer 10, o versiune platform preview 2. Au un demo mişto cu licurici acceleraţi grafici. Îl puteţi încerca de pe ie.microsoft.com/testdrive/.

11:20 – alte site foarte mişto în HTML 5, benzi desenate cu Tron la http://disneydigitalbooks.go.com/tron/

11:13 – Pe director.bonjovi.com poţi construi tu videoclipul folosind imaginile de la toate camerele cu care s-a înregistrat. E mişto, jucaţi-vă cu el.

11:07 – toate informaţiile necesare pentru această customizare sunt pe BuildMyPinnedSite.com. E vorba de câteva linii de cod adăugate prin header, nimic complicat. Puteţi vedea acolo şi nişte beneficii trase din statisticile Microsoft (care, apropo, sunt auditate şi verificate, nu scoase din burtă – cine ştie cum se lucrează la acel nivel înţelege asta).

11:03 – Realitatea.net are implementate jump-lists pentru secţiunile de ştiri şi customizare de culori. Cinemagia.ro are “Ultimele noutăţi” şi “Secţiuni” puse aşa.

11:02 – demonstrăm ce poate face IE9 pe site-ul realitatea.net. Piticu ar fi mândru!

10:58 – Microsoft este în W3C şi în grupul de dezvoltare HTML5, împreună cu mulţi alţi membri.

10:49 – m-am uitat pe statisticile nwradu.ro. 18% din cei ce folosesc Internet Explorer au versiunea 9.

10:48 – IE9 e gândit să fie foarte configurabil de către organizaţii/sysadmini, inclusiv personalizare şi culori. Mişto asta.

10:43 – Jump list-urile şi punerea site-ului în taskbar-ul WIndows 7 te pot ajuta să câştigi trafic suplimentar, să recomanzi anumite posturi, să informezi despre update-uri şi să promovezi mai bine anumite campanii. Am scris aici despre jump lists.

10:36 – “Kinect a revoluţionat ideea de interacţiune în gaming.”. Adevărat, pot spune toţi cei care l-au încercat. O astfel de interacţiune se poate integra în mult mai multe domenii IT&C, poate chiar browsing.

10:35 – Tudor spune că scena unei piese trebuie să permită jucarea acesteia, dar nu să distragă atenţia de la ea. Similar, browserul trebuie să îţi ofere un acces la Internet şi toate tipurile acestuia de media, dar un acces cât mai simplu, eficient şi transparent.

    1 comentariu

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus