un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Greu sa gasesti o husa buna

7 Mar 2011  ·

GÂNDURI  ·

10 comentarii

Când am luat Desire Z-ul am zis să dau nişte bani şi pe o husă marfă. Ceva din piele bună, cu un aspect plăcut şi cu o baretă din aceea care să te ajute să scoţi telefonul din husă. Nu mă deranjează să fie una scumpă pentru că mi se pare păcat ca un smartphone de 2400 de lei să fie ținut în vreo cârpă ieftină. Pare simplu, dar nu e aşa.

OK, de unde iau o husă? Am intrat pe principalele magazine online de la noi, la secţiunea huse. O mie de modele. Un milion de modele. N-au filtrare după huse tip “pouch”, de care căutam eu. Partea cea mai nasoală este că nici un astfel de magazin nu mă lasa să văd toate husele disponibile pentru un anumit model de telefon (în cazul meu Desire Z), ci au filtrare după producătorul respectivului accesoriu. De ce m-ar interesa pe mine să văd, pe rând, ce huse sunt disponibile de la producători precum Celly, Prestigio, Tonino, Bugatti, Momax sau Oxo, în loc să văd direct toate husele, indiferent de producător, care se potrivesc la telefonul meu?

Ştiu explicaţia. Interfaţa magazinului online e gândită ca să ofere filtrare după producătorul produsului, nu după telefonul pentru care se potriveşte. Nu-mi pasă! Vrei să cumpăr huse de la tine? Vrei să vinzi huse şi alte accesorii de telefoane? Modifică site-ul, modifică filtrarea, fă o secţiune specială, fă o bază de date separată. Nu-mi pasă cum faci, dar fă-o să meargă şi să pot alege “eu am Desire Z, vreau să văd toate accesoriile disponibile pentru aşa ceva”. Ah, şi nu-mi spuneţi că husa se potriveşte modelului A7272, că nu le ştiu numele de cod. Ah, şi spuneţi-mi toate modelele pe care se potriveşte respectivul accesoriu, nu doar cel principal. De exemplu eu pentru Desire foloseam o husă făcută pentru Omnia II, că dimensiunile sunt la fel. Un cablu de date HTC original merge la orice telefon cu micro-USB, că e un standard clar definit. Scrie asta în magazinul online? Nu. Investiţi în oameni care să completeze cu toate informaţiile necesare descrierea respectivelor produse şi pun pariu că vor creşte vânzările!

Un sistem mult mai uman am găsit pe HusePiele.ro. Acolo am zis ce telefon am şi site-ul mi-a arătat husele disponibile, exact aşa cum vroiam. Problema cu HusePiele.ro este că niciodată n-am găsit acolo o husă care să-mi placă. Or fi bune, dar toate par vechi. Avea bunicul meu un compas pe care-l ţinea într-o husă de piele maro cu clapetă precum cea care mi se propunea pentru Desire Z. Nu așa ceva caut.

În final am luat o husă originală pentru Desire Z de la Vodafone. Scrie HTC pe ea, are baretă să tragi telefonul afară, dar e făcută dintr-un material cam nasol. Acum mai îmi trebuie o folie de protecție ecran.

    10 comentarii

  1. sunt multe siteuri care nu au imaginatie de filtrari. asta e! eu renunt si caut altundeva, de ce sa imi pierd timpul pe siteul lor?oricum la noi in Ro nu intereseaza pe nimeni idei originale despre cum sa faci vanzari! daca nu respecti asa zisa regula a lor de marketing sau mai stiu eu ce, nu esti de-al lor. vezi promovarea unor pachete turistice, unde nu poti selecta tipul de hotel sau zona turistica unde vreau eu sa ajung…

      (Citează)

  2. Pentru folie poti incerca la screenprotector.ro, eu de acolo am luat pentru ultimele 7-8 telefoane + pentru multi prieteni :), si calitatea e foarte buna. A, si sa il stapanesti sanatos!

      (Citează)

  3. Eu mi-am imbracat tot telefonul cu un StealthGuard (similar Invisible Shield) si ti-l pot recomanda cu caldura. Idem pentru Invisible Shield, care macar se gaseste in Romania. Am folia pe telefon de vreo doua luni si, chiar daca il frec f mult si il tin direct in buzunar, nu a inceput sa se ridice niciun colt (problema comuna la foliile care acopera tot telefonul). Are o aderenta mai buna in mana, dar totodata iti aluneca foarte bine degetul pe ecran – suna ciudat, dar dupa ce il probezi iti dai seama ca e chiar mai ok decat ecranul original si e si mai putin predispus urmelor de grasime.

    Sa il stapanesti sanatos :) Daca Vodafone RO vinde tot Z nebranduit, vezi ca a aparut update la 1.82, care poate fi totusi usor rootat in caz de nevoie :D

    P.S. ai putea pls sa iti pui un plugin de wordpress care da avertismentul de required fields fara sa reincarce pagina? :D

      (Citează)

    • Nu cred ca e modificat de Vodafone pentru ca imi zice ca e un update oficial disponibil, ceva cu o imbunatatire de camera. Inca nu l-am pus. Da-mi o sugestie de plugin, ca nu stiu nici unul.

        (Citează)

  4. incearca si aici: http://www.gsmnet.ro/

      (Citează)

  5. Iti recomand iShield Alien Surface, e cea mai performanta de pe piata… da, costa mai mult ca restul, insa ai acoperirea completa si nicio alta folie nu-ti ofera o astlfel de acoperire + garantia pe viata. Daca vrei ceva profi, iti recomand iShield cu caldura.

      (Citează)

  6. Huse si folii la preturi mici cu livrare rapida puteti gasi pe http://www.cell-case.net
    Va asteptam :)
    P.S. Montajul foliilor este gratuit.

      (Citează)

  7. Accesorii gsm poti gasi si la Gsm2000.ro si sunt ok ca si pret.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus