+ Susține blogul cu un click la: eMAG - Fashion Days - Finestore - PC Garage - Flip - Best Value +
11 Dec 2025 ·
Nu glumesc, nu e clickbait. Chiar este în meniu:
Alături de sânge înghețat de rață, de altfel. Data viitoare poate chiar luăm penisul de vită și zic asta pentru că va exista cu siguranță o dată viitoare. Am mâncat foarte bine la Shuyu și experiența la masă a fost inedită, având în vedere că-ți gătești singur supa.
Shuyu este un restaurant deschis de foarte mulți ani pe Șoseaua Fundeni, la baza pasajului suprateran peste șinele de tren de acolo. Restaurantul este chiar mare și, când am fost noi, era 90% plin și așa a rămas în cele 2-3 ore cât am stat acolo. Pare foarte popular, cum și știam de altfel că este.
Au în meniu diverse preparate tipice restaurantelor chinezești. Am luat o vită pe plită încinsă și a fost foarte bună.
La Shuyu, însă, te duci pentru hot pot. Fiecare masă are un aragaz la ea, iar când comanzi un hot pot, îți este adusă la masă o oală imensă cu supă în ea. În cazul nostru, am luat hot pot-ul dual, supă normală într-o parte, supă extra-picantă în partea cealaltă.
Apoi trebuie să mai comanzi din meniu ingredientele pe care le vei pune în această supă la fiert. Poți alege penis de vită sau sânge înghețat de rață, dacă asta dorești, dar poți lua și carne “normală” de miel, vită sau porc, vreo 5 tipuri de ciuperci, vreo 10 tipuri de legume și câteva tipuri de tăiței. Noi am luat carne de vită “fulg de nea”, care arată ca un carpaccio, carne de porc deja gătită, noodles lați, ciuperci brune, ridichi și altele.
Am mai luat și gheare dezosate de pui, adică pielea de pe picioare de pui sau găină sau ce-o fi. N-am mai mâncat așa ceva de când eram mic și mai tăia bunică-mea câte o găină. Au fost excelente. Am mai luat și urechi de porc.
Aceste ingrediente sunt aduse crude sau parțial gătite, în vase individuale. Aragazul este pornit și supa începe rapid să fiarbă. Tu pui în ea ingredientele pe care le dorești și trebuie să le lași câteva minute să se gătească. La masă îți sunt aduse boluri și linguri și polonice cu care să scoți supă în propria farfurie și să o mănânci. Shuyu este un restaurant unde mănânci foarte multă supă.
Cel mai bine este să mergeți acolo în minim 4 persoane ca să puteți lua mai multe ingrediente de pus în hot pot și să împărțiți astfel costul.
Noi nu am pus toate acele ingrediente de la început, ci câte un pic din fiecare, ca să vedem de gust capătă. Trebuie totuși un pic de ordine pe acolo, că dacă adăugați periodic noi ingrediente, nu veți ști exact care este bine gătit și care nu. Nu-i un capăt de țară.
Supa este nelimitată, apropo. Din când în când vine cineva cu un mare ibric și îți adaugă bază de supă în oală. Practic masa se termină când ai consumat ingredientele comandate sau când, după vreo 4 boluri de supă, efectiv nu mai poți mânca supă și nu mai vrei să o vezi în fața ta vreo lună de zile.
A fost foarte bună. Dacă ar fi să schimb ceva data viitoare, aș lua mai multe tipuri de ciuperci și legume, că dau un gust foarte bun preparatului final.
Supa picantă este foarte picantă. De fapt baza de supă este aceeași, dar în acea jumătate a oalei pun niște ardei foarte iute și alte condimente și iese o supă picantă de nivel “pentru profesioniști”. Mie mi s-a părut dificil de mâncat doar acea supă, se lasă cu lacrimi, așa că după o vreme am început să o prepar, în sensul că puneam 75% supă non-picantă și 25% picantă în bolul meu și urmarea a fost că tot am plâns, dar mai puțin.
Dacă nu vă place mâncarea foarte picantă, nu are rost să luați hotpot-ul dual, ci unul standard. Mai au în meniu și unele deja preparate, bănuiesc eu, plus grătar coreean, că tot la masă pe aragaz se face și acela.
Băuturile au prețuri decente. Bere draft 12 lei, o sticlă de Solo Quinta alb este 150 de lei, ceea ce nu-i foarte mult față de cât costă în magazin. Servirea este foarte rapidă, au adus prompt totul.
Am văzut că tocmai deschid prin București unul sau două alte restaurante, inclusiv lângă Berăria H. Acela are peking duck în nume, nu hot pot. Nu știu nimic despre ele.
Shuyu Hot Pot se află pe Șoseaua Fundeni 204 București, are program până la ora 22. Parcare găsiți chiar în curtea lor, sunt vreo 10 locuri, sau pe străduțele din jur.
Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.
Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri
Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.
7 comentarii
11/12/2025 la 2:09 PM
le-ai dat si bani pentru ca ti-ai gatit singur?
11/12/2025 la 2:35 PM
Ce comentariu bazat, fix de român neaoș care știe el mai bine.
11/12/2025 la 2:52 PM
Redneck-ul n-a auzit de hot pot.
11/12/2025 la 3:22 PM
de la olandezu talpa iute si deea deprimata nu aveam mari asteptari oricum.
11/12/2025 la 3:48 PM
Nu. Le-a dat bani pentru ingrediente, băuturi, chiria locației, aprovizionare, curent, salarii la ospătari și tot așa.
11/12/2025 la 3:53 PM
e deja deschis unul nou in floreasca, pe banul antonache
11/12/2025 la 5:19 PM
Eram curios de costul final. Bine, nu ca as astepta raspuns la comentariu :D
In Suedia e unu misto. Costa cam 180-200lei/persoana, dar e la modul “mananci cat vrei”. Practic platesti numai partea de carne. Ciuperci, creveti, scoici…astea sunt la liber.
Si da. Platesti sa iti gatesti tu. De fapt, “gatitul” inseamna sa iti lasi acolo chestia pe care o mananci pana e gata. Si o mananci calda mereu