+ Susține blogul cu un click la: eMAG - Fashion Days - Finestore - PC Garage +
Deși este unul dintre cele mai mari restaurante din România, ca venituri anuale, Hard Rock Cafe-ul din Herăstrău nu s-a extins niciodată cu încă un local. Mai mult, prin alte capitale am văzut că HRC-urile sunt de obicei în mijlocul orașului, în zone turistice, nu mai la margine precum în București.
Sphera Franchise Group, care în România operează lanțurile KFC, Taco Bell și Pizza Hut, anunță că a preluat drepturile de franciză pentru Hard Rock Cafe pentru România și Moldova și pregătește deschiderea a 5 restaurante noi în următorii ani.
Niciunul nu va fi în București, însă. Este vorba despre Iași, Brașov, Cluj și Timișoara, plus unul în Chișinău. De ce nu și Constanța? Nu știu. Mi-ar fi plăcut să văd unul nou și în București, cred că sunt spații suficiente pe Calea Victoriei și împrejurimi pentru unul central.
Oricum, felicitări și la mai multe. HRC este unul dintre localurile mele preferate, am fost de două ori acolo doar în ultima lună. Recent am descoperit Mac & Cheese de la ei, care este deosebit de bun. Înainte era cam prea picant. Acum chiar și varianta picantă este weak tea, dar sosul de brânză este cremos și gustos ca la americani, iar puiul care vine în el este foarte moale. A devenit unul dintre preparatele mele preferate.
Totuși, restaurantul din Herăstrău nu face parte din aceste drepturi de franciză, fiind deținut de o altă companie. Va rămâne independent în continuare. Este posibil ca cele nou deschise să difere un pic, dar asta mă face și mai curios să descopăr prin ce.
În ce privește veniturile, Termene.ro spune că restaurantul din Herăstrău a avut încasări de 31 de milioane de lei anul trecut și, cu excepția căderii din 2020, veniturile au crescut constant în fiecare an. În 2022 deja depășise cifra de afaceri din 2021, chiar cu mult, și creșterea a continuat în ritm bun.
Și chiar o merită pentru că oamenii de acolo s-au purtat mereu atenÈ›i cu clienÈ›ii lor. Acum vreo 3 ani am făcut acolo moÈ›ul lui Alice È™i a mers totul bine, ba chiar au avut o ofertă foarte competitivă cu restul pieÈ›ei de “fac o masă cu 20 de oameni”, iar de câte ori am mai fost pe acolo au fost mereu de atenÈ›i la detalii È™i servire.
Chiar nu cred că am avut vreodată o experiență proastă. Recent am văzut că prin meniu scrie că iau carnea de vită de la un furnizor românesc, deci au trecut și la aprovizionare locală, ceea ce mi s-a părut din nou de bine.
Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.
Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri
Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.
1 comentariu
16/10/2025 la 1:22 PM
Aaaa…cat din crestere e de la numarul clientilor si cat e de la dublarea preturilor?