un blog de Radu Dumitru

+ Susține blogul cu un click la: eMAG - Fashion Days - Finestore - Dyson - PC Garage +

Nothing Phone 3: evoluție bună către flagship, dar asimetria aceea a camerelor de pe spate…

8 Jul 2025  ·

GÂNDURI  ·

5 comentarii

Noul Nothing Phone 3 pare un telefon ciudat. Îmi place ce face compania, în sensul că măcar aduce pe piață telefoane inedite, diferite de toate celelalte, iar asta sigur atrage niște clienți.

Un test mare pentru Nothing vine acum. Phone 3 este primul lor flagship și face trecerea de la telefoane mult mai ieftine spre nivelul de preț de 4.250 de lei, cu cât listează eMAG noul Phone 3. Acum doi ani, Nothing Phone 2 s-a lansat pe la 3.200 de lei, iar în 2024 Nothing a lansat doar modele de 1700-2000 de lei.

(eMAG, care este partenerul oficial în România, a listat și căștile Headphones 1. Au aspect inedit, ANC și autonomie mare, dar din ce-am văzut pe la străinii care le-au testat, sunetul ar fi mai bun pe Sony 1000XM5, care costă la fel. Design-ul este principalul avantaj al Nothing).

Îmi place că Phone 3 renunță la acele lumini Glyph de pe spate. Cât să mai tragă de ele? Nu poți lansa un telefon care doar le pune în altă formă și să spui că asta este noutatea. Nothing Phone 3 vine în schimb cu ceva numit Glyph Matrix, un afișaj circular, în colț pe spate, care poate arăta tot felul de simboluri, logo-uri, mesaje și alte informații.

Nothing dă diverse exemple mai jos, iar în principiu poți vedea acolo mici widgeturi, precum un cronometru, vreun mesaj particularizat, ora, nivelul bateriei, timer pentru camera foto, poate și logo-ul aplicației de la care a venit o notificare.

Toate acestea sunt dezvoltate de Nothing. Un lucru aș vrea să fie clar: deși Nothing pune la dispoziție un API, eu nu cred că vreun dezvoltator 3rd party de aplicații va face vreo integrare cu această interfață Glyph Matrix. Nu văd, de exemplu, pe programatorii Uber sau Wolt dezvoltând așa ceva pentru un telefon care are totuși o cotă infimă de piață, în loc să îmbunătățească vreo funcție utilă tuturor din aplicația lor mamă.

Uitați-vă cât de puține aplicații au totuși integrare cu Dynamic Island sau Live Activities pe iPhone, deși baza instalată de utilizatori care au cel mai recent iOS depășește 1,4 miliarde de oameni.

Oricum, aspectul de spate transparent și interfața Glyph Matrix sunt diferențiatori clari, care fac telefonul unic în piață. Nothing își respectă brandul creat în ultimii ani.

Asimetria camerelor foto mă deranjează însă vizual. Știu că poziția lor depinde de organizarea internă a telefonului, dar na… cum să-ți iasă așa?

Specificațiile sunt de asemenea bune:

  • ecran de 6,67 inci, 1.280 x 2.800 px, 120 Hz adaptiv, luminozitate tipică 800 nits, high 1600 nits și peak 4500 nits.
  • Snapdragon 8s Gen 4 cu 12 sau 16 GB RAM și 256 sau 512 GB stocare internă
  • camera principală 50 Mpx f/1,68 OIS, ultrawide  50 Mpx f/2,2, zoom optic 3x 50 Mpx f/2,68 OIS, plus selfie camera tot de 50 Mpx
  • baterie Si/C de 5.150 mAh, 65W fir, 15W wireless, reverse charging
  • difuzoare stereo, Wi-Fi 7, Bluetooth 6, senzor de amprentă sub ecran,
  • IP68, 161 x 76 x 9 mm

Practic, doar chipsetul nu este un Snapdragon 8 Elite, ci versiunea ușor inferioară a acestuia, care s-a numit 8s Gen 4. Va fi un impact de performanță în benchmark-uri, dar în utilizare normală, în aplicații și jocuri, totul ar trebui să funcționeze fără probleme, mai ales cu atâta RAM la bord.

Telefonul vine și cu 5 ani de upgrade-uri de Android și 7 ani de update-uri de securitate, considerând desigur că și compania Nothing va ține atât de mult.

Prețul, însă, nu face vreo favoare. Nu primiți toate cele de mai sus la vreun preț mult mai mic decât al concurenței, de exemplu. Nothing Phone 3 cu 12+256 costă 4.250 lei la lansare, cel 16+512 GB costă 4.750 de lei. Samsung S25 Plus, OnePlus 13, Honor Magic7 Pro costă tot atât în mod uzual sau la mici oferte. Samsung S25 Ultra este 4.950 de lei la PC Garage în prezent.

Practic, Nothing Phone 3 devine un flagship ca și restul, dar cu un afișaj micuț și pe spate și acel design industrial.

    5 comentarii

  1. Daca una din cele 2 camere de jos era oleaca mai sus si mai la dreapta era perfect. Chiar era deosebit.

      (Citează)

  2. Alea nu sunt specificații de flagship.
    Apoi aceeași tactică au avut-o și cu OnePlus, adună clienții și apoi crește prețurile. Pentru ce? Tehnologia e aceeași iar software -ul e din ce in ce mai prost.

      (Citează)

  3. Am Nothing Phone 3a, de la lansare (ai zis ca faci review…) si sunt super multumit de el. Imi plac Glyph lights, mi-ar fi placut sa existe in continuare ceva, pe langa matrix.

    Din pacate pentru Nothing receptia pare sa fie mai degraba negativa din cauza designului si a pretului. Din fericire pentru noi inseamna ca probabil vom putea sa il cumparam cu discount semnificativ, in urmatoarele luni.

      (Citează)

    • Am Nothing Phone 1 cam de la început. Încă se ține bine, cu ai săi 12GB de RAM și 256GB storage. Nu vad de ce să-l schimb, excepția poate niște camere foto mai bune. Gliph-ul de pe spate e demențial la atras privirile copiilor, am cele mai bune foto cu copii când vinde vorba de asa ceva.

      De 15 zile mi-am luat un 3a PRO ca să vad cumme cu zoom-ul optic: mâine-l returnez. Sunt complet dezamăgit de
      1) camerele foto. Eram la plaja, ziua în amiaza mare, și când încercăm sa fac poze spre mare cu 1-2 subiecți, fie camera wide fie camera normala, efectiv stătea și 2-3 secunde sa facă ceva pana sa declanșeze. Am dat și restart, am încercat mai multe chestii. Tot am ratat cadre în câteva ocazii. Tind sa cred ca are legatura modul HDR care se activa automat la fiecare deblocare și n-am găsit să-l dezactivez automat. În lumina mai slaba, n-am avut probleme.
      2) buton suplimentar ala de AI. Am numai screenshot-uri salvate aiurea absolut degeaba. Nici nu-l poți dezactiva.

      Eu sunt super mulțumit de Nothing OS. Urmatorul telefon mi-l iau cu 512GB. La prețul actual Nothing Phone 3, e mult prea premium fata de ce livrează. Probabil o sa aleg ceva în jurul Crăciunului.

      A doua faza e ca am citit ca nimeni nu are voie sa spună ceva legat de calitatea din camere pana în 15 Iulie, când încep efectiv livrările. E ciudata abordarea lor aici, și nu vreau sa fie cobai pe banii mei.

        (Citează)

  4. Am asteptat luni bune lansarea asta si sunt total dezamagit. Am avut in teste 2a si mi-a placut maxim pentru un telefon de 400 euro. Am avut si ceasul lor Cmf watch si iarasi am fost impresionat. Detin si CMF buds pro 1 si 2 si sunt dementiale pe sunet. Din pacate design-ul acestui telefon e in gard complet. Primul era mult mai fain. Cine isi doreste bulinele alea aruncate asa, ma dor ochii.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus