un blog de Radu Dumitru

+ Susține blogul cu un click la: eMAG - Fashion Days - Finestore - Dyson - PC Garage +

Samsung S25 Edge, telefonul de doar 5,8 mm grosime, a fost lansat oficial

13 May 2025  ·

TEHNOLOGIE  ·

12 comentarii

După toate leak-urile despre Samsung Galaxy S25 Edge a venit rândul lansării oficiale și acum aflăm toate detaliile despre acest telefon super-subțire. Va fi o modă, cel puțin în acest an, cu telefoane ultraslim, un model iPhone 17 Air fiind așteptat și de la Apple.

S25 Edge are 5,8 mm grosime, ignorând zona camerelor foto, două la număr. Zona aceea nu poate avea tot 5,8 mm și de fapt nici nu vrem asta. O cameră bună are senzor mai mare și deci un obiectiv mai gros peste el și asta adaugă la grosimea minimă necesară modulului foto.

Lăsând deci asta la o parte, avem un telefon foarte subțire la 5,8 mm. Este cam cât ai nevoie pentru a avea un port USB-C în partea de jos și încă 1,5 mm deasupra și dedesubtul său ca să-i asigure rezistență și ca să ai cum să-l prinzi de carcasă. Abia aștept un teardown ca să văd interiorul, de altfel.

Prin comparație, alte telefoane au următoarele dimensiuni:

  • Galaxy S25: 7,2 mm
  • Galaxy S25 Ultra: 8,2 mm
  • Galaxy Z Flip6: 6,9 mm
  • iPhone 16: 7,8 mm
  • Oppo Find X8 Ultra: 8,8 mm
  • Xiaomi 15: 8,1 mm

Telefoanele mai performante (variante  Ultra, Pro etc) sunt de obicei mai grosuțe decât cele standard, apropo. Singurele dispozitive mai subțiri de astăzi sunt pliabilele (Huawei Mate X6 are 4,6 mm, Mate XT are 4,8 mm), dar un pliabil are două părți și deci poți distribui pe o suprafață mai mare componentele interne și în special bateria. La fel și pe tablete, de altfel, unde este suprafață mare pe care să distribui o baterie subțire.

Samsung S25 Edge are specificații bune, fiind plasat undeva între S25 Plus și Ultra în această privință:

  • ecran de 6,7 inci, rezoluție 1440 x 3120 px, Dynamic AMOLED 2X, refresh variabil 120 Hz, Gorilla Glass Ceramic 2
  • Snapdragon 8 Elite for Galaxy cu 12 GB RAM și 256/512 GB stocare
  • baterie 3.900 mAh, încărcare la 25W pe fir, wireless 15W
  • 158,2 x 75,6 x 5,8 mm, 163 grame, ramă din titan, Gorilla Glass Victus 2 pe spate, carcasă IP68

Sistemul de camere foto-video include:

  • principală de 200 Mpx, f/1,7, OIS
  • ultrawide de 12 Mpx, f/2,2, macro
  • selfie de 12 Mpx, f/2,2

Software-ul pare identic cu cel de pe S25 Ultra, având OneUI 7 cu toate funcțiile AI complexe de la Samsung, inclusiv integrarea cu Gemini.

Hardware foarte bun, chiar peste așteptările mele, în special pe procesor și camera foto.

Mie acest telefonul mi se pare unul fashion. Îl iei pentru că este foarte subțire și arată bine. Mi se pare, de altfel, un telefon căruia nu vrei să-i pui husă pentru că asta îi elimină din farmec și, de altfel, din motivul pentru care îl cumperi.

Eram convins că acei clienți care vor un astfel de telefon nu sunt musai interesați și de cel mai rapid chipset al momentului și că un mid-range de top ar putea fi la fel de ușor acceptat de piață, dar ar veni cu avantajul unei răciri mai bune. Apreciez că Samsung nu a făcut compromisuri în acest aspect.

Camera foto pare cea de pe S25 Ultra, o altă veste bună.

Compromisul serios s-a făcut la baterie. Mă așteptam să o țină peste pragul psihologic de 4000 mAh, dar are 3900 mAh. Probabil va fi un telefon de o zi, iar dacă-l folosești mai intens, pe după-amiaza trebuie să-l încarci.

Prețul: 1.249 de euro pentru 256 GB și 1.369 euro pentru 512 GB. România nu este printre țările de lansare, cel puțin nu momentan, dar telefonul va fi vândut în vestul Europei și deci va putea fi obținut, dacă cineva vrea musai.

    12 comentarii

  1. Fara o husa din cauza modulului de camere o sa joace pe masa, am aceeasi problema cu un honor la care trebuia sa ii gasesc o husa care aduce totul la nivelul camerelor… treaba destul de grea, pentru ca chinezii au decis sa mai puna silicon si la camere pe huse….. dar la samsung ma gandesc ca o sa fie huse oficiale bune.

    Anyway pe scurt, daca ii pui o husa sa scapi de problema, care mai e rostul sa fie de 5.8mm ?

      (Citează)

    • Cătălin Tănase

      13/05/2025 la 2:48 PM

      “Anyway pe scurt, daca ii pui o husa sa scapi de problema, care mai e rostul sa fie de 5.8mm ?”

      Simplu: un telefon subțire cu husă e oricum mai subțire decât un telefon normal cu husă. Că ăla care pune husă pe telefon, o face și pe ăla subțire, și pe ăla normal. Nu e evident? :)

        (Citează)

  2. Nobody asked for this

      (Citează)

  3. Samsung Muchie

      (Citează)

  4. Sorin:
    Nobody asked for this

    Hm, Samsung testeaza miniaturizarea unor tehnologii existente.
    Pe urmatoarele modele, vor folosi ce invata acum.

      (Citează)

  5. Sorin:
    De ce, au nevoie de spatiu sa puna la loc mufa de casti si cardul SD?

    Ai nevoie de spatiu pentru orice: baterie mai mare, difuzor mai mare, racire mai mare. Poate vin cu elemente noi pe care alti producatori nu le-au pus in telefoane…

      (Citează)

  6. Preturile la telefoane si nu numai au luat-o efectiv razna. Global.

      (Citează)

  7. “O cameră bună are senzor mai mare și deci un obiectiv mai gros peste el și asta adaugă la grosimea minimă necesară modulului foto.”
    Corect, doar ca se vede si in poze ca lentila la camere e minuscula (=senzor mic) iar restul e plastic. Camerele ar putea fi lejer la jumatate dimensiune dar nu ar mai da bine la marketing

      (Citează)

    • Nu te supara, dar care ar fi logica sa te lauzi cu cel mai subtire telefon, dar sa pui intentionat un modul de camere gros?

      Samsung Edge nu a fost marketat ca un “camera phone”. Cei care sunt pasionati de fotografie probabil ca oricum o sa-l evite pentru ca are doar doua camere.

        (Citează)

  8. Andrei Serbanescu

    13/05/2025 la 8:07 PM

    Dr Love:
    Depinde. De exemplu, eu fac baniipe un tel din asta in doua zile.

    Asta nu înseamnă că nu au luat-o razna..

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus