+ Susține blogul cu un click la: eMAG - Fashion Days - Finestore - Dyson - PC Garage +
Piastri a câștigat din nou în fața lui Norris și și-a extins avansul în clasamentul general. Are 4 victorii în acest sezon, în timp ce Norris și Verstappen doar câte una. În acest moment, ar trebui să fie pilotul principal al echipei McLaren.
Weekendul din Miami a avut multe momente interesante, precum calificarea lui Antonelli în pole-position pentru cursa de Sprint, desfășurată ulterior pe ploaie.
Trei știri am văzut în această perioadă. Cadillac și-a lansat oficial în Miami echipa de Formula 1, arătând un logo și mult optimism pentru viitor. Încă nu au piloți semnați, dar se zvonește că Perez ar putea fi unul dintre ei.
A început construcția și la circuitul din Madrid, construit la marginea orașului. Va fi un circuit modern și destul de tehnic, dar să vedem în ce an se va concura pentru prima oară și aici.
În ultimul rând, echipa Alpine a anunțat că îl susține în continuare pe Doohan cel puțin până la cursa de la Imola, după zvonuri că va fi înlocuit în curând de Colapinto. Doohan a abandonat apoi în cursa din Miami și cred că scaunul îi este serios amenințat.
Ar mai fi și că parada piloților, cea dinainte de cursă, s-a făcut cu monoposturi LEGO de Formula 1, mașini aproape full-size și dotate cu motoare, în care piloții au stat și au dat un tur de circuit.
Aici surpriza a fost calificarea în pole a lui Antonelli. Din păcate, debutantul nu a putut confirma și în Sprint această plasare bună, pierzând câteva locuri chiar în primele viraje.
Sprintul a fost mai palpitant decât cursa mare. A început pe ploaie, cu anvelope de circuit ud, iar Leclerc a lovit peretele în timp ce se ducea spre grila de start. Au fost și alte mici incidente pe circuit, iar când acesta s-a uscat au început schimburile de pneuri. Hamilton a schimbat excelent, printre primii, ceea ce i-a permis să urce apoi în clasament până pe locul 3.
Poate că părea ciudat că se schimbau anvelope în turul 12 din 18. Nu rezistau acele anvelope de ploaie încă 6 tururi pe uscat? Din ce știu eu, sunt mult mai lente pe uscat, așa că un pilot cu slickuri poate fi avantajat chiar și după ce pierde timpul făcând schimbarea respectivă. Probabil matematica spune că dacă schimbi cu măcar 6 tururi înainte, câștigi mai mult timp chiar și cu trecerea pe la boxe. A urmat o perioadă de schimburi, inclusiv un mic acroșaj Verstappen cu Antonelli la boxe, iar la final Sprintul s-a încheiat cu victoria lui Norris.
Uitați-vă la rezumatul Sprintului pentru acel acroșaj al lui Verstappen, pe care echipa l-a scos de la boxe foarte periculos. A primit 10 secunde de penalizare pentru asta, ceea ce l-a scos din puncte.
În calificările pentru cursa mare s-a impus Verstappen, urmat de Norris și de Antonelli. Piastri urma să plece de pe 4. Ambele Williams au intrat în top 10, iar Hamilton s-a calificat abia pe locul 12.
Remarcabil pentru mine în această cursă a fost avansul pe care McLaren l-a luat față de următorii clasați. Au fost 33 de secunde diferență între cele două McLaren și locul 3, la final.
Cursa nu a avut multe momente cheie. Verstappen a condus inițial, iar Norris a greșit ușor la start și a pierdut câteva locuri. De-a lungul cursei, însă, 1️⃣Piastri a trecut pe primul loc și apoi în doar câteva tururi a băgat 10 secunde avans față de Verstappen, care ulterior a fost depășit și de 2️⃣Norris.
4️⃣Verstappen a pierdut și locul 3 în favoarea lui 3️⃣Russell, iar 5️⃣Albon a terminat pe locul 5 după o cursă bună și constantă. Antonelli a demonstrat din nou că este cel mai bun debutant, terminând pe locul 6, în timp ce ceilalți patru debutanți au abandonat.
Remarcabil a fost scandalul intern de la Ferrari. Hamilton s-a enervat și a avut replici tăioase pe radio pentru că voia să fie lăsat să treacă de Leclerc. A trecut, dar se vedea de atunci că nu are un ritm mult mai bun. Hamilton era pe anvelope Medium și Leclerc pe Harduri, cu vechime similară, și deci era de așteptat ca Medium-urile lui Hamilton să se tocească mai repede și Leclerc să redevină pilotul mai rapid după câteva tururi. Un pic înainte de final, Leclerc a trecut din nou în fața lui Hamilton – dar cei doi se luptau pentru locurile 7 și 8 și nu contau prea mult.
Williams a avut un weekend foarte bun. Sainz era chiar să-l depășească pe Hamilton în ultimul tur și, probabil dacă mai avea unul la dispoziție, ar fi făcut asta. Priviți aici rezumatul cursei.
The Good:
The Bad:
Piastri nu are un avans însemnat, iar Norris îi suflă în ceafă. Totuși, cu 4 victorii în curse în acest sezon, este oficial favorit la titlul mondial. McLaren a anunțat că cei doi piloți sunt liberi să se întreacă între ei. Problema lui Norris este că Piastri pare în ultima perioadă a fi mai calm și mai rapid pe circuit.
Și Russell îi suflă în spate lui Verstappen, deși n-ai zice că Russell se remarcă pe circuit prin ceva anume. Este constant și ia puncte. Pariez tot pe VER pentru locul 3.
În clasamentul echipelor, McLaren ia avans tot mai mare. Este uimitor și cum Ferrari, cu doi piloți capabili, nu poate trece de Red Bull, unde Verstappen duce în continuare aproape singur tot efortul.
Williams se conturează tot mai bine pe locul 5. Sainz pare că a intrat în mână la echipă și a învățat monopostul.
Este titlul garantat pentru McLaren? Nu. A zis-o și Zak Brown după Miami: anul trecut McLaren era pe locul 3 în clasament în acest moment și au încheiat pe locul 1 la final, iar echipa care era pe locul 1 la Miami a terminat pe locul 3.
Următoarea cursă: Emilia-Romagna, pe circuitul de la Imola, pe 18 mai de la ora 16. Încep cursele desfășurate în Europa.
Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.
Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri
Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.
Alătură-te discuției, lasă un mesaj