un blog de Radu Dumitru

+ Susține blogul cu un click la: eMAG - Fashion Days - Finestore - Dyson - PC Garage +

Motorola Razr 60 Ultra, cel mai performant pliabil de până acum, a fost lansat oficial în România

30 Apr 2025  ·

TEHNOLOGIE  ·

Spune-ți părerea

Motorola a lansat ieri oficial noul Razr 60 Ultra în România, alături de Edge 60 Pro, care este un mid-range spre high foarte bine făcut. Telefoanele se găsesc până pe 8 mai în exclusivitate la Vodafone.

Razr 60 Ultra este cel mai performant pliabil de tip flip pe care-l puteți cumpăra în acest moment. Chiar are de toate la bord, fiind un pliabil fără compromisuri: arată bine, are chipset Snapdragon 8 Elite și include 16 GB RAM cu 512 GB stocare, camere de 50 megapixeli, un ecran extrem de luminos cu refresh la 165 Hz, încărcare rapidă, ba chiar Motorola include și o husă premium în pachet.

Specificații:

  • ecran pliabil de 7 inci, LTPO AMOLED la 165 Hz, compatibil Dolby Vision, rezoluție 1.224 x 2.912 px, luminozitate peak 4.500 nits
  • ecran exterior 4 inci, tot LTPO AMOLED la 165 Hz, luminozitate maximă 3.000 nits, 1.272 x 1.080 px compatibil Dolby Vision
  • chipset Snapdragon 8 Elite cu 16 GB RAM și 512 GB stocare internă
  • baterie 4.700 mAh, încărcare pe fir la 68W, wireless la 30W, reverse wired 5W
  • Wi-Fi 7, cititor amprente pe lateral, difuzoare stereo

După cum puteți vedea, specificațiile sunt la nivel cu cele mai bune flagship-uri ale momentului. Ecranul interior urcă la 4.500 nits și nu țin minte să fi auzit de vreunul mai luminos în peak brightness. Până și cel exterior urcă la 3.000 nits, ceea ce înseamnă că va fi foarte vizibil în soare, exact ceea ce contează pentru acel cover screen.

Procesorul este de top, Razr 60 Ultra include mai mult RAM decât unele flagship-uri lansate în acest an (de exemplu, Samsung S25 și chiar și S25 Ultra, care doar pe 1 TB are 16 GB RAM), iar acumulatorul are o capacitate mare pentru un pliabil de acest tip.

Inclusiv camerele sunt bune în specificații:

  • principala are 50 Mpx f/1,8 OIS
  • ultrawide de 50 Mpx f/2,0
  • camera de selfie are tot 50 Mpx f/2.0

De ce au mai pus cameră selfie tot de 50 Mpx, deși pe un astfel de telefon poți să te fotografiezi foarte simplu cu camera principală, ajutat de ecranul cover? Nu știu, dar cum spuneam, toate specificațiile sunt de top.

Telefonul și arată bine. Ecranul cover ocupă toată jumătatea frontală, inclusiv în jurul celor două camere, cum ne-am obișnuit deja de la Motorola. Este foarte bine îmbinat, iar cuta ecranului pliabil este puțin vizibilă, cel puțin pe un telefon nou.

Razr 60 Ultra este disponibil în mai multe culori, de fapt variante de material ar trebui spus. Există cea care imită aspectul de lemn, de exemplu, dar mi-a plăcut mult varianta verde, care are pe spate un material numit Alcantara.

Acest material este unul sintetic, foarte popular în industria auto pe mașini de lux deoarece imită foarte bine pielea întoarsă. Mie mi s-a părut că Moto Razr 60 Ultra în varianta Alcantara nu are nevoie de husă, materialul acela protejând bine carcasa de zgârieturi și asigurând o priză foarte bună în mână.

Husa inclusă de Motorola în pachet este însă una premium, ar costa sute de lei separat. Este mereu în culoarea pe care o alegeți pentru telefon și este grosuță, plăcută la atingere și ca aspect, plus că vine cu un mâner de mari dimensiuni care face telefonul foarte ușor de extras din buzunar sau poșetă. Fiind un pliabil, ocupă de fapt puțin spațiu în buzunar, iar un “mâner” de care să-l tragi afară este binevenit.

Puteți citi un review text amplu pe GSMarena și iată și unul video, care explică și funcțiile AI integrate de Motorola:

Mai jos vedeți căștile Moto Buds Loop, care sunt de tip open-ear. Casca nu intră în ureche, ci plutește ușor în afara ei. Motorola le-a făcut pe cele bej să semene cu bijuterii și bănuiesc că sunt deci adresate femeilor, dar există și o variantă verde.

Dacă vreți să vedeți de unde s-a pornit, la lansare au adus și un model Razr vechi, Razr V3i lansat în 2005. Dacă vreți să vedeți cum arăta un telefon de atunci, iată-l mai jos. Printre specificațiile notabile se găsește “sunet polifonic”, că asta era ceva important atunci. Ecranul este unul de 176 x 220 pixeli, dar avea și un mic ecran exterior. Procesorul nici nu contează, iar memoria internă era de 10 MB.

Acest model V3i a fost un upgrade pentru clasicul Razr V3. S-a trecut de la o cameră de 640 x 480 pixeli la una de 1280 x 960 pixeli, o rezoluție de patru ori mai mare, dar filmarea a rămas aceeași. Telefonul filma în 176 x 144 pixeli la 10 sau 15 fps.

Și nici măcar nu s-a pornit de aici în lumea telefoanelor. 2005 era un an în care telefoanele mobile ajunseseră la maturitate înainte de venirea smartphone-urilor. Primul iPhone urma să apară în 2007, iar HC Dream în 2009. Nu eram așa departe de aceste momente.

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus