un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Știrile zilei despre tehnologie – 21 mai 2024

21 May 2024  ·

ȘTIRI  ·

8 comentarii

Știri din România:

Cele mai importante știri:

Altele:

Pe lângă: Hermes va deschide un magazin în România.

  8 comentarii

 1. Presimt un nou bendgate la Apple. Mai trist e ca papagalii de la Samsung o sa ii urmeze aproape sigur.

    (Citează)

 2. „Cineva a încercat să fure un Cybertruck” – ai și zile mai proaste.

    (Citează)

 3. In nici un caz Boeing nu spumega. Au un backlog de 5070 bucati! Nu de comenzi duc lipsa. Problema e ca acum sufla si in iaurt si au dublat sau chiar triplat in unele cazuri controlul de calitate si asta se reflecta automat in timp mai lung de fabricatie. Stiu asta din interior, de la prieteni care lucreaza acolo. Unul din ei chiar a lucrat la avionul acela care si-a pierdut usa in zbor, nu demult!

    (Citează)

  • Boeing spumega nu pentru ca pierde comenzi ci pentru ca pierde cota de piata si pozitia de lider. Iar problema lor e structurala, nu e suficient sa “dublezi controlul de calitate”. Trebuie sa dai afara si sa inlocuiesti majoritatea managerilor, apoi sa petreci ceva timp schimband cultura companiei. Si toate astea intr-o lume in care pretul actiunii si “shareholder value” sunt cel mai important lucru.

   Boeing e intr-un rahat destul de mare, pentru ca dureaza mult sa-si rezolve problema, iar piata cere rezultate rapide.

     (Citează)

  • Alea 5070 de comenzi sunt deja luate, trebuie comenzi noi. Airbus are 8600 în backlog (primul rezultat pe google pentru airbus aircraft orders backlog) + comenzi noi în continuare.

   Aici e diferența. Și acel backlog e cu 2 tăișuri pentru că dacă avionul nu e livrat până la data specificată în contract, se poate pierde, deci nu e neaparat un sale 100%.

   Boeing e în rahat masiv, oricât ar încerca să o drege.

   Ai dreptate, americanii acum suflă și-n iaurt, și din ce am înțeles FAA acum îi belesc maxim la certificări pentru că i-au făcut de râs prin acele leaks și riscă un faliment.

   Dar…evident, Boeing nu va da niciodată faliment pentru că este companie strategică, și atunci statul federal are în calcul câți bani trebuie să plătească din taxpayer money ca să salveze o companie percepută ca fiind foarte coruptă, ceea ce nu e chiar ușor de făcut, va deveni muniție politică în congres.

     (Citează)

  • Boeing spumega ca ii mor angajatii si nu se stie de ce.

     (Citează)

 4. adica bug-ul de la apple era ca readucea fotografiile sterse inapoi pe telefon dar nu ca fotografiile sterse nu erau de fapt sterse?

    (Citează)

  • Clar asta era problema. Ca doar nu ne imaginam ca vreuna dintre informatiile stocate in Cloud sunt sterse vreodata?

     (Citează)

  Alătură-te discuției, lasă un mesaj

  E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

  Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


  Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.  Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

  Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

  Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus