un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Știrile zilei despre tehnologie – 22 aprilie 2024

22 Apr 2024  ·

ȘTIRI  ·

14 comentarii

Știri din România:

Cele mai importante știri:

Altele:

    14 comentarii

  1. cred ca e prematur sa zici ca un tip de produs n-are sanse bazat pe o implementare. multi probabil au zis ca tel mobile nu au sanse cand au vazut prototipul de 5 kile de la motorola. sa nu mai zic de povestea cu pc-ul. modurile in care interactionam cu tehnologia se schimba pe masura ce aceasta evolueaza si un dispozitiv in mod real hands free poate sa aiba succes in viitor

      (Citează)

    • M-am uitat la ăia de când au apărut. Sunt efectiv doar o interfață spre API-ul de la OpenAI. Atât.

      Pot face așa ceva în maxim 1-2 săptămâni. Am aici un M5Stack, îi pun cameră și microfon, (îmi lipsește proiectorul) forwardez totul la OpenAI și am un prototip funcțional.

      Ei au luat componentele și făcut integrarea/miniaturizarea. Am un coleg care face PCB-uri custom cu ce vrei tu, mi-a zis că se pot integra acele piese nu-i ia mai mult de 2-3 săptămâni să-mi facă un PCB, doar să-i zic ce piese vreau, sau ce funcționalitate, că știe ce piese să folosească. Pui un FPGA și aia e.

      Chiar NU e un produs revoluționar cu nimic, e un microfon/display cu difuzor care e hard-locked spre api-ul open ai. Nimic deosebit.

        (Citează)

  2. Review-uri negative pentru pinul de la Humane AI existau pe youtube cu mult înainte de aș spune părerea și MKBHD, doar că el are mai mulți următori și recenziile lui sunt cât de cât oneste.

      (Citează)

  3. Nu e temporar magazinul din TM, am vorbit cu ei in ziua deschiderii, e temporara doar locatia pana e gata showroom-ul propriu :)

    Si in Ro deja a scazut pretul la model 3 zilele trecute

      (Citează)

  4. Vad ca Model 3 SR e 41k EUR. Acum 2-3 saptamani parca era 43k daca nu ma insel.

      (Citează)

  5. Ideea în sine l-a făcut pe MKBHD să facă un video strict legat de subiectul ăsta. El spune că recenziile nu distrug o companie, ci produsele proaste o distrug. Are parțial dreptate, dar el are sute de mii de vizualizări într-o zi proastă, față de ceilalți de pe YouTube pe care i-a mai prezentat el, așa că impactul unei recenzii pe canalul lui e mai mare, indiferent de momentul când apare. Cred că și-a dat seama că recenziile lui pot face rău și a încercat să se scuze prin video care pare filmat ad-hoc. Eu aș spune că deciziile proaste distrug o companie, dar și că recenziile negative au impactul lui. Nu l-am văzut vreodată pe MKBHD să se scuze atât de mult.

    Idee de dispozitive gen AI helper ca cele prezentate nu e rea, dar până acum nici un produs n-a fost bun, pe lângă faptul că prețul e mult prea mare, comparabil cu un telefon midrange și serviciile n-au fost gândite bine. Însă trebuie să realizăm că AI-ul știe doar ce-i prezentăm noi. Un prieten a scris ceva frumos despre AI: AI-ul știe doar ce am văzut noi și am ne-am gândit noi să descriem în cuvinte.

      (Citează)

  6. D’asta s-a ajuns ca fiecare companie ce scoate un produs sa se laude ca produsul lor e cel mai bun/tare/performant/etc, ca majoritatea “influencerilor” spun doar de bine, iar motivele pentru care fac asta sunt multe.

    Foarte bine ca sunt oameni ce zic verde in fata si daca un produs e de cacat pai atunci sa stie lumea. Nu ca stai, ca inca nu e varianta finala (la ce plm l-ati mai scos pe piata daca nu e finala?), sau mai stiu eu ce motive.

      (Citează)

    • Exact. S-au obișnuit companiile să facă beta-testing pe banii utilizatorilor și când nu mai merge treaba fac scandal că mâr, că hâr.

        (Citează)

    • sa te plangi cand cineva zice ca produsul tau e prost facut si nu isi face treaba dar tu ceri 700 de dolari si abonament de 24 dolari/luna. e penibil si ma minunez cum sunt unii care considera ca un review care spune adevarul nu e ok, ca nu se face sa spui lucuri nedragute. tembeli total

        (Citează)

    • Aveți dreptate, asta am spus și eu mai sus, deciziile proaste distrug companii. Decizia de a scoate pe piață un produs incomplet, cu probleme este o alegere proastă, evident. Problema este că în acele companii lucrează oameni care-și pierd locul de muncă din motive independente de voința lor. Cred că asta l-a pus în alertă puțin pe MKBHD, să fie considerat responsabil de pierderea locului de muncă a oamenilor din acele companii.

        (Citează)

    • @Mihai, poate că unii își pierd locurile de muncă din cauza unui review real, dar dacă toți youtuberii ar lăuda aceasta minune de dispozitiv, ar fi și mai mulți care ar plăti aproape 1000 de dolari pentru o porcărie.

        (Citează)

  7. La incarcatorul ala Emag a pus specificatiile de la alt produs ( Dual SIM, memorie interna 1 Gb etc). Oricum nu vad cati ar da 500 lei pe un incarcator de telefon, fie el si wireless de 80W. In afara de Radu, bineinteles :)

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus