un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Măcar nu va fi Firea primar (plus sondaj: cu cine ați vota voi la primăria?)

19 Mar 2024  ·

GÂNDURI  ·

43 comentarii

Candidatul comun al PSD și PNL la Primăria Capitalei este medicul Cătălin Cîrstoiu. Acesta va fi prezentat oficial miercuri, într-o conferință comună, de liderii celor două partide. Gabriela Firea va candida la europarlamentare, dar va coordona, alături de Sebastian Burduja, campania pentru alegerile locale de la București. (Biziday).

Acesta este Cîrstoiu:

N-am auzit niciodată de respectivul domn. Tot Biziday zice:

În vârstă de 50 de ani, Cătălin Florin Cîrstoiu este profesor universitar doctor și medic ortoped, de opt ani decan al Facultății de Medicină din cadrul UMF Carol Davila, din București, iar din timpul pandemiei conduce și Spitalul Universitar de Urgență (în fruntea căruia a mai fost, ca director medical, timp de șapte ani, până în 2016). Tatăl său, Ion Cîrstoiu, a fost deputat de Argeș din partea PD și un apropiat al fostului președinte, Traian Băsescu. Acesta din urmă este, de altfel, și nașul de cununie al actualului candidat la Primăria Capitalei. Dar Cătălin Cîrstoiu nu a mai avut anterior activitate politică și nu a făcut parte din niciun partid.

Soția sa, medicul Monica Cîrstoiu, este șefa clinicii de Obstetrică-Ginecologie, tot la Spitalul Universitar de Urgență București.

Prin urmare, vestea bună este că am scăpat de pericolul ca Firea să redevină primar. Ne-a ajuns un mandat. A falimentat orașul, și-a numit rudele și apropiații în toate companiile posibile, apoi a vrut să cumpere voturi cu vouchere de vacanță, vouchere de bonă, vouchere de benzină pentru mers la școală și multe altele.

Firea nu pare că mai vrea să fie nici senator, ca în prezent. Foarte bine, nu mai strică țara nici de acolo. Ducă-se la Parlamentul European, să strice de acolo toată Europa dacă poate, dar pe europeni îi duce mintea mai mult și nu cred baliverne populiste.

Cîrstoiu, realist vorbind, nu are șanse. Nu știe nimeni cine este. Pare uns cu alifie politică. Personal m-am săturat de doctori la primărie, în special de unii veniți de la Universitar. Statistic vorbind, 100% dintre ei au fugit apoi din țară, fiind căutați de justiție.

Nicușor Dan pare a avea, deci, o cale mai ușoară către un alt mandat. Singurul care i-ar putea strica planurile ar fi Piedone, care și-a anunțat recent intrarea în cursă și este și favorit în sondaje. Sondajele, însă, nu reprezintă bine realitatea din teren și câtă ură poate fi împotriva lui Piedone.

Chiar și așa, mi se pare un eșec politic al lui Dan de a nu mai fi sprijinit de PNL. Omul a fost instrumental în lansarea USR. USR l-a susținut necondiționat o vreme. Înainte de alegerile anterioare, s-a dat cu PNL-ul, dar nu de tot, iar PNL nu l-a susținut decât cu jumătate de gură, iar acum nici măcar cu atât. Asta va însemna un consiliu local care-i va fi adversar, dar asta este viața.

Cu cine ați vota la primăria generală?

(vedeți direct rezultatele)

Loading ... Loading ...

    43 comentarii

  1. Pfoai cati oameni cu handicap mintal votanti AUR pe aici…

      (Citează)

    • Ăia care votează Piedone sunt mai răsăriți, nu?

        (Citează)

    • e clar, nu se pot compara cu votantii superiori ai lui nicusor…

        (Citează)

    • Cred că se poate și fără jigniri. Esența unei democrații este să poți vota cu cine vrei tu fără public shaming sau explicatii.

      O exprimare de tipul “uite de ce să nu votezi cu AUR” este mai constructivă decât “ăia care votează AUR sunt proști”.

        (Citează)

  2. Ma amuz aducandu-mi aminte cand scriam acum vreo luna-doua ca Firea nu va fi candidata, cum comentau unii pe aici ca ce vorbesti domle, a votat-o organizatia PSD Bucurestii, subordonatii ei, nu se poate sa nu fie ea. :))

    Oricum eu nu ma bucur.
    1. Firea ar fi scos la vot oameni care altfel nu ar fi votat. Special ca sa voteze anti-Firea. F probabil pe Dan. Si cel mai probabil la consiliu nu ar fi votat PSDNL. Asa, in absenta ei, voturile pt Dan si USR etc, vor fi mai putine, ca vor fi destui care nu se vor obosi sa iasa la vot.
    2. S-au scremut mult si pana la urma au gasit omul care sa ia cat mai putine voturi de la Piedone.

    Se va juca f strans intre Dan si Piedone, amandoi pe la 30 si un pic. Probabil mana-moarta ala va fi cu un procent sub 20%. Restul, auristi, sosocisti.

    Cheia alegerilor va fi numarul de votanti PNL care vor vota Dan in loc de Carstoiu. Nehotaratii/neinteresatii vor sta cel mai probabil acasa. Piedone nu este atat de urat precum Firea a.i. sa mobilizeze un puternic vot-anti.

      (Citează)

    • Eu sunt unul din aia care ar fi votat nicusor daca candida duamna. Asa probabil nu votez la pmb. Cu dl doctor n-am cum sa votez, cand nevasta-sa ia 1000 lei consultatie 15 min la privat in care practic nu iti spune nimic, iar la suub unde e sefa de sectie da doar in ziua de salariu.

        (Citează)

    • boris:
      Eu sunt unul din aia care ar fi votat nicusor daca candida duamna. Asa probabil nu votez la pmb. Cu dl doctor n-am cum sa votez, cand nevasta-sa ia 1000 lei consultatie 15 min la privat in care practic nu iti spune nimic, iar la suub unde e sefa de sectie da doar in ziua de salariu.

      ma intreb daca dl doctor rezista fara o vizita dna pana macar dupa vot

        (Citează)

    • Morrissey: Cheia alegerilor va fi numarul de votanti PNL care vor vota Dan in loc de Carstoiu. Nehotaratii/neinteresatii vor sta cel mai probabil acasa. Piedone nu este atat de urat precum Firea a.i. sa mobilizeze un puternic vot-anti.

      Cred că ai rezumat bine înainte. Primarul va fi decis de prezența la vot și de ce tip de votant alege să stea acasă.

        (Citează)

  3. La consiliu general psd+pnl conform tuturor sondajelor o sa ia majoritatea. Asa ca nicusor sau ba, o sa fie tot o râcâială permanenta intre el si consilieri.
    Cat despre primar, nu-l vad bine pa nicusor daca piedone ramane in cursa pana la final.
    Sa nu uitam ca piedone e omu varanului. Si chiar daca pusl ala e un partid mic, cei mai mari sforari au provenit din astfel de partide. Si sa nu uitam de unpr de unde erau oprea, marian sarbu si altii, care trag multe sfori.

      (Citează)

  4. Nu sunt din București și mă interesează destul de puțin cine va fi primar general. În schimb, din ce văd, contează destul de puțin cine e primar general. Cred ca mai relevant este cine iese la sectoare, ca și președintele care conteaza prea puțin. Important este cine guvernează… Sper totuși să iasă oricine altcineva în afară de Nicușor sau Firea care nu au făcut nimic când au avut ocazia…

      (Citează)

    • De unde stii ce a facut si ce nu Nicusor Dan daca nu esti din Bucuresti ?

        (Citează)

    • Ionut:
      De unde stii ce a facut si ce nu Nicusor Dan daca nu esti din Bucuresti ?

      I-au spus oamenii binevoitori de pe Antene și România TV probabil. Ca să-l preferi pe Piedone („oricine altcineva”) lui Nicușor, trebuie să fii special de-a dreptul.

        (Citează)

    • Se vede că nu ești din București și nu te interesează cine iese primar dar să nu iasă Nicușor.

        (Citează)

    • “De unde stii ce a facut si ce nu Nicusor Dan daca nu esti din Bucuresti ?”

      Chiar daca nu locuiesc aici(desi am multi prieteni care imi povestesc cum sta treaba cu caldura si apa calda) tranzitez destul de des(aeroport de legatura sau cu masina). Lucrurile esentiale pt dezvoltarea unei capitale: transportul in comun, infrastructura(piste de bicicleta, pasaje pietonale, sali de sport, inot, parcari civilizate etc), indiferenta autoritatilor(politia locala, rutiera, etc) se pot observa din avion ca stagneaza sau fac pasi mult prea mici comparativ cu alte capitale aflate in contexte asemantoare(Warsow).

      “I-au spus oamenii binevoitori de pe Antene și România TV probabil. Ca să-l preferi pe Piedone („oricine altcineva”) lui Nicușor, trebuie să fii special de-a dreptul.”

      Nu am zis nimic de Piedone. Sper sa nu iasa nici el pt ca sectorul 5 nu e cine stie ce emblema, dar intr-adevar l-as pozitiona mai sus decat Nicusor. Ar trebui sa apreciezi efortul depus pt ca ti-am raspuns desi nivelul tau de intelgenta e clar destul de jos. Argumentele tale se opresc la: Antena 3 si RTV. Atat poti…

      “Se vede că nu ești din București și nu te interesează cine iese primar dar să nu iasă Nicușor.”

      Da, nu sunt din Bucuresti si nu ma afecteaza direct cine iese. Nici nu pot sa influentez in vreun fel alegerile, so, I don’t give a fuk…

        (Citează)

    • “I-au spus oamenii binevoitori de pe Antene și România TV probabil.”

      Toti astia care comentati online sau gandati astfel, ar trebui sa va dati 2 palme, va puneti gandurile in ordine, si vedeti cum evitati propozitia de mai sus in fata parintilor si buncilor vostri. Altfel la anul o sa primiti pe Sosoaca presedinte si o sa aveti nevoie de pasaport si viza ca sa mai mergeti la schi in Austria sau la plaja in Grecia. Think about this… Iesiti din bula voastra si ganditi asa cum gandesc cei care se uita la Antene si RTV…

        (Citează)

    • Da prietenii aia ai tai care stau in București nu ți-au și povestit cate șantiere pentru schimbarea tevilor de căldură exista prin București ? Nu de alta dar eu cel puțin în ultimă vreme m am plictisit de cate șantiere apar. Sa ii întrebi și despre asta.

        (Citează)

    • Cătălin Tănase

      20/03/2024 la 7:54 AM

      Dane, păi e logic să nu prea fie apă și căldură când se lucrează la infrastructura de distribuție, nu crezi?

      Tu ești ca ăia care zic ca șoseaua are gropi, dar apoi te plângi ca au închis circulația să o repare

        (Citează)

    • @Dan

      „Sper totuși să iasă oricine altcineva în afară de Nicușor sau Firea”. „Nu am zis nimic de Piedone. Sper sa nu iasa nici el pt ca sectorul 5 nu e cine stie ce emblema, dar intr-adevar l-as pozitiona mai sus decat Nicusor.”

      Privire inteligentă, dar dificultăți în exprimare. Se mai întâmplă. Să rezum: „Oricine altcineva. Dar nu Piedone. Dar parcă totuși Piedone ar fi mai bun ca Nicușor”. Rămâne cum am zis.

      „Ar trebui sa apreciezi efortul depus pt ca ti-am raspuns desi nivelul tau de intelgenta e clar destul de jos. Argumentele tale se opresc la: Antena 3 si RTV. Atat poti…”

      În traducere: „Piedone e o opțiune mai bună ca Nicușor Dan. Nu, n-am fost influențat de nimeni. Așa sunt eu.” Nu zic că sunt cine știe ce flacără a inteligenței, că nu-s, dar când mă uit la tine mă gândesc că se putea și mai rău.

      „Toti astia care comentati online sau gandati astfel, ar trebui sa va dati 2 palme, va puneti gandurile in ordine, si vedeti cum evitati propozitia de mai sus in fata parintilor si buncilor vostri.Altfel la anul o sa primiti pe Sosoaca presedinte …”

      Mulțumesc de idee, dar nu. Evit cu totul rudele imbecile, nu evit propoziții în fața lor.

        (Citează)

    • “ Mulțumesc de idee, dar nu. Evit cu totul rudele imbecile, nu evit propoziții în fața lor.”

      Fix de-asta am ajuns să discutăm acum de AUR si Sosoaca. Dacă tu eviți rudele alea nu ajuți în profilarea unei direcții de creștere a societății. Fix pe același principiu mizează și USR; adică ‘evita’ un anumit segment preponderent al populației atunci când își prezintă planurile guvernamentale sau când se exprimă mulțimii. În politică trebuie să fi curva până treci puntea și USR încă nu a învățat din experiențele trecute.

        (Citează)

    • Ca un scurt rezumat, primarul general este foarte important. Omul de acolo se ocupă de finanțele orașului, termoficare, traficul pe arterele principale, transportul în comun, promovarea orașului, mersul economiei sale, decizii care ne afectează pe toți indiferent de sector (parcări, poluare etc).

      Primarii de sector de fapt pun panseluțe, asfaltează, fac treabă printre blocuri. Sunt importanți pentru ce ai în jurul casei, dar per total prefer oricând un primar general bun și unul de sector prost.

        (Citează)

  5. Un Oprescu 2.0. Nu comentez partea de finante dubioase sunt sigur ca o sa apara multe articole cu asta.

    Am o gramada de prieteni doctori care au interactionat cu el, fie ca profesor sau colegi de munca. Omu este o scursura de om, injoseste studentii la curs, injura rezidentii din spital si colegi doctori.

    Daca te uiti pe CV-ul lui a ajuns in functii inalte foarte rapid cam in acelasi timp cu ascensiunea in partid.

      (Citează)

    • Nu aveam nicio indoiala. Desi nu-l cunosc personal, cunosc specia.
      Auzi ca e doctor care de la nivelul ala vrea sa intre in politica, te uiti la fata lui, la numele sustinatorilor sai si-l asezi cu toata increderea pe raftul cu canalii.

      Alalalt contracandidat a furat, a omorat, daaaar a si facut (nu conteaza ce, bun/rau, util/inutil)! Si la roman ii place cand primarele se ocupa, e pe santier, masoara unghiul, cantareste sacul de ciment, numara muncitorii si roabele, stie chestii si controleaza chestii cu intransigenta dom’le! Nu conteaza ca n-are nicio strategie, ca nu stie Luni ce trebuie sa se intample Joi, ca-l doare la bashketzi de lege si de cum se foloseste ea in avantajul cetateanului, nu nene!
      Ia rade-i cetateanului 7ha de spatii verzi si da-i inapoi 100 locuri de parcare si 5 km de trotuare de 80cm delimitate de mii de borduri noi schimbate a 7a oara, transforma-i sectorul intr-o favela irespirabila cu o spoiala kitsch pe deasupra si o sa vezi ce fericit e si cat de voios te realege.

      Probabil o sa castige Nicusor dar daca ramane in continuare singurul din sapte care trage in directia corecta, nu putem avea asteptari pentru schimbari de anvergura.

        (Citează)

  6. Radu , esti sigur ca cei care voteaza aur sau Piedone te citesc incat sa aiba relevanta sondajul tau ?

      (Citează)

    • Eu nici macar nu sunt din Bucuresti si am votat aici. Ce probleme au unii…

        (Citează)

    • Ionut:
      Radu , esti sigur ca cei care voteaza aur sau Piedone te citesc incat sa aiba relevanta sondajul tau ?

      Sondajul este relevant aici pe blog. Aflăm cu toții ce preferințe au cititorii acestui blog, cum percep candidații. Nu zic niciodată că ar fi mai bun decât sondajele oficiale.

        (Citează)

  7. daca vom avea un puscarias in fotoliul de primar, atunci orasul asta chiar isi merita soarta

      (Citează)

  8. Piedone il mănâncă pe cristoiu. Nicușor câștigă. In ciuda mafiei din primărie, Nicușor dan a facut de 10x cat firea. Dl. doctor vine dintr-un sistem sanitar nenorocit si urât de oameni.

      (Citează)

    • Vezi totuși că Piedone avea mult în fața lui Nicușor în scenariile de până acum, iar cu Cîrstoiu, vorba cuiva de mai sus, probabil stă și mai bine în sondaje. Probabil vor apărea în curând unele oficiale.

      Nicușor Dan poate câștiga cu o mobilizare bună la vot a bucureștenilor. Altfel, dacă bucureștenii decid că nu le pasă cine câștigă între Dan sau Piedone și nu se prezintă, e posibil să iasă Piedone.

        (Citează)

  9. Nu credeam că o sa ajungem să ne fie frică că Piedone vă fi primar general. Un om care are o parte din vina Colectiv. Care face tot felul de șmecherii și circ.

    In rest, stilul este exact Firea. Fini și cunoștințele la toate nivelurile din primărie.

    Mă întreb dacă PSD îl pregătește pe Cîrstoiu pentru alegerile de peste 4 ani, de fapt.

      (Citează)

    • Nu cred. Mie mi se pare că PSD a renunțat de fapt la primărie punându-l pe Cîrstoiu în cursă. Poate are un viitor politic pe la minister sau în Senat, dar la PMB nu cred că ar putea avea vreodată șanse.

      Oprescu a câștigat pentru că venea după câțiva ani în care era carismatic prin interviuri despre sistemul medical, părea ăla care-l pune la punct, măcar la Universitar acolo. A candidat ca independent, dacă țin bine minte.

        (Citează)

  10. Este siderant cum autorul moral al incendiului de la Colectiv si gasit vinovat de justitie pentru zecile de morti are sanse reale sa fie pus in functie si mai sus decat era cand a comis crimele.

    Firea este o scursura pe care o stim de la Antena 1 cum mintea ca nu sunt romani la coada sa voteze in Londra pe care nu o crezi nici cand iti spune ca apa e uda.

    Mostenitorul lui Oprescu vrea la primarie, nu inteleg cum poti fi atat de habarnist si rupt de lume incat sa iti gasesti un candidat identic cu alt incompetent si infractor notoriu.

    Nicușor Dan, un autist, un gangav care nu stie sa comunice si nici sa isi ia oameni care sa il invete sau sa vorbeasca pentru el, ramane singura optiune care nu este mizerabila.

      (Citează)

  11. Piedone o sa marjeze si pa faptu ca fio-so e candidat la 5. O baga p-aia: io la general ala mic la 5, facem Las Vegas din capitala. Plus ca parte din primarii actuali de la sectoare (negoita si baluta) deja inclina catre piedone. Era aseara negoita la antene si spunea ca el ar merge pe mana lu piedone.
    Daca pârnăiașu de puedone asta ramane pe baricade, nicusor e in corzi rau.

      (Citează)

  12. statistic vorbind.. nu prea putem vorbi statistic la volumele astea :)

      (Citează)

  13. Se pare ca scursurile din coalitia lu” peste joaca la fenta si merg de facto pe mana puscariasului si din pacate multi oameni care se uita la televiziunile ce promoveaza ideea conspiratiei mondiale vor vota cu el. Sunt curios ce procent va lua Haur pe capitala. Cine ii voteaza in capitala e clar ca o fac ca un vot de blam. Din punctul meu de vedere actualul primar este singura optiune viabila pentru Bucuresti mai ales ca a inceput sa puna in aplicare multe planuri de remodelare si ajustare a intregului oras. Sa nu uitam si ca a schimbat mai multe conducte termice in 4 ani fata de toti primarii din ultimii 30 de ani la un loc. A fost singurul care a avut curajul cera plata pentru parcari in centrul orasului si nu numai. A oprit mafia imobiliara chiar daca asta poate arata acum ca un haos in care sunt multe constructii incepute ce nu mai pot fi finalizate. Cei care au bagat bani in aceste constructii care isi bat joc de aspectul orasului si o logica urbana a orasului abia asteapta sa plece Nicusor sa isi continue investitiile in mod haotic fara un plan urbanistic bine gandit.

      (Citează)

  14. Dan:
    “I-au spus oamenii binevoitori de pe Antene și România TV probabil.”

    Toti astia care comentati online sau gandati astfel, ar trebui sa va dati 2 palme, va puneti gandurile in ordine, si vedeti cum evitati propozitia de mai sus in fata parintilor si buncilor vostri. Altfel la anul o sa primiti pe Sosoaca presedinte si o sa aveti nevoie de pasaport si viza ca sa mai mergeti la schi in Austria sau la plaja in Grecia. Think about this… Iesiti din bula voastra si ganditi asa cum gandesc cei care se uita la Antene si RTV…

    Din fericire pentru noi nu avem așa părinți si bunici idioți … mno, ce să zic, îmi pare tare rău pentru tine!

      (Citează)

  15. Mi se pare surprinzator cum multi il vedeti pe Nicusor Dan deja ca ia al doilea mandat. Din punctul meu de vedere fix candidatura lu neica nimeni Cirstoiu ala e un semnal de alarma ca urmeaz o manevra gen Vadim 2000 sau Oprescu 2008.

    Si nu, nu Cirstoiu e Oprescu(el e Diaconescu din 2008) ci Piedone care va fi sustinut din umbra de Firea/PSD Bucuresti sau ce alte grupari interne se mai aliaza. PSD nu putea sa vina cu Firea candidat si nu din cauza ca ar fi o rampa de lansare pentru cotroceni sau mai stiu eu ce. Firea are problema cu azilele si ar fi erodat mult din electoratul batran ce voteaza PSD. In plus, in cazul in care PSD ar fi venit cu Firea asa si PNL isi impingeau favoritul, pe Burduja ala la inaintare.

    Ati uitat declaratia lu Piedone din 2023 cand zicea ca o sustine pe Firea la primarie ca la un an distanta sa isi schimbe declaratia dupa o intalnire cu Ciolacu “„Cu tot respectul, eu nu pot sa o susțin pentru că orice cal devine gloabă”? Am uitat se pare.

    @nwradu ” Omul a fost instrumental în lansarea USR. USR l-a susținut necondiționat o vreme. Înainte de alegerile anterioare, s-a dat cu PNL-ul, dar nu de tot,”.

    Iar uitam detalii de dragul povestii. Nicusor a fost fortat sa plece din USR din cauza pozitionarii lui la referendumu familiei (bine, nu intram acum in discutie ca USR se aliaza cu PMP si Tomac care a fost de 10 ori mai vocal decat Nicusor pe aceasta tema), apoi USR incerca sa il impinga Vlad Voiculescu la PMB si Nicusor a fost mai rapid si a obtinut sprijinu PNL astfel incat i-a obligat si pe USR sa il sustina.

      (Citează)

    • Ai prezentat foarte bine situația, așa este. Chiar este un pericol ca Piedone să ajungă primar și apoi să fie omul PSD-ului.

      Mulțumesc și pentru precizările legate de USR, uitasem o parte din istoria aceea.

        (Citează)

  16. Sondajul asta covarsitor pro-Nicusor Dan reflecta bula acestui blog. Cu toate opiniile pro si contra la absolut orice subiect oricat de mic, tot o bula suntem impreuna :D

      (Citează)

    • Exact asta voiam sa zic. Intrebarile astea sunt ca si panourile USR de la Aurel Vlaicu: vinde zarzavat la gradinari, preaching to the choire.
      Ps: am votat AURaici :))

        (Citează)

  17. PartidulSpecialiiRomânia

    20/03/2024 la 6:15 PM

    Bulă primar!

      (Citează)

  18. nwradu:
    Cred că se poate și fără jigniri. Esența unei democrații este să poți vota cu cine vrei tu fără public shaming sau explicatii.

    O exprimare de tipul “uite de ce să nu votezi cu AUR” este mai constructivă decât “ăia care votează AUR sunt proști”.

    Da, sau cum să îi spui prostului că e prost dar fără să îi că e prost.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus