un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Cum mi s-a părut Super Bowl 2024

13 Feb 2024  ·

GÂNDURI  ·

5 comentarii

Articolul conține spoilere, desigur, deci evitați-l în caz că n-ați văzut meciul.

Kansas City Chiefs vs San Francisco 49ers. Meciul a fost mediocru. Nu rău, dar nici memorabil decât poate prin finalul său, care a fost palpitant.

De fapt, în prima jumătate nu s-a întâmplat mai nimic. Chiefs n-au jucat mai nimic, nu le ieșeau pasele, nu se lega un atac de durată. Nici SF n-a făcut ceva memorabil, dar măcar păreau că-și doresc mai mult victoria. Prima repriză s-a terminat 0-0, iar la mijlocul meciului scorul a fost 10-3 pentru SF, cu doar un singur touchdown în prima jumătate.

Ceva s-a zis bine la vestiare, în pauză, pentru că Chiefs au ieșit cu poftă mai mare de joc și în a treia repriză au dat un gol și un touchdown, scorul devenit 13-10 în favoarea lor cu doar 15 minute rămase de joc.

SF a reușit după aceea un touchdown și aici mie mi s-a părut momentul de cotitură pentru soarta partidei. Touchdown-ul valorează 6 puncte. Echipa are dreptul la încă un șut pentru un punct adițional, iar SF n-a reușit golul, mingea fiind interceptată în zbor de apărare, ceea ce nu se întâmplă prea des. Acel punct suplimentar este de obicei o formalitate, majoritatea pleacă după un touchdown cu 7 puncte în plus.

Scorul era 16-13 pentru SF. Nici o echipă nu a mai reușit vreun touchdown în timpul regulamentar de joc, dar Kansas a dat două goluri și SF încă unul, așa că timpul regulamentar de joc s-a încheiat 19-19. Dacă SF n-ar fi ratat acel punct suplimentar, ar fi câștigat meciul cu 20-19, dar n-a fost să fie.

În prelungiri, SF a reușit un gol, dar Kansas au atacat și au cucerit terenul pas cu pas, deși mai erau puține secunde de joc la dispoziție. În ultimele secunde, Mahomes a dat o pasă bună unui jucător care scăpase nemarcat în terenul țintă al adversarilor, un touchdown ușor. End of game, Kansas câștigă cu 25 la 22.

Nu este nimic palpitant în ce am scris mai sus. Trebuia să vedeți meciul pentru a simți un pic de adrenalină, să vedeți cum trec secundele pe măsură ce echipele se așează din nou pentru grămadă și să te întrebi ce vor face. Mai erau doar câteva secunde când Mahomes probabil a decis să încerce un touchdown pentru victorie, nu doar un gol care ar fi readus egalitatea pe tabelă. Și schema de final a fost bună, atacantul acela liber de fapt s-a ascuns după niște coechipieri și a indus apărarea în eroare. N-a fost noroc acolo.

Mahomes a jucat bine. N-a început bine, dar apoi a arătat de ce are contractul acela de sute de milioane de dolari cu o pasă perfectă la distanță. M-am uitat pe statistici, i-au ieșit 34 din cele 46 de pase și de asemenea el singur a câștigat 66 de yarzi cu mingea în mână, ceea ce-l face al doilea jucător de pe teren la acest capitol, deși, în general, fundașii pasează mingea, nu aleargă așa des cu ea.

Mi-a părut însă rău de San Francisco 49ers, care o mare parte din joc au părut echipa mai bună. Scorul final spune altceva, însă, iar punctele lui Kansas au fost făcute pe meritul lor, nu din vreo greșeală a 49ers.

Kansas a câștigat 3 din cele mai recente 5 Super Bowl-uri și a pierdut unul, cel jucat în 2021.

Puteți vedea pe YouTube rezumatul partidei, iar spectacolul de la pauză poate fi văzut aici. Nu le pot pune în site.

    5 comentarii

  1. Mie mi s-a parut bizar cum s-a rățoit Travis Kelce la antrenor. Imi dau seama ca “the stakes are high”, dar aiurea sa nu te poti controla intr-un mediu televizat, cand toti sunt cu ochii pe tine.

      (Citează)

  2. Spune dupa mine: quarterback nu e fundas! Quarterback nu e fundas! Quarterback nu e fundas!

      (Citează)

    • Google translate zice ca e un caz de balbaiala, in rest daca scrii ce zici tu ca nu e el zice ca e, acuma no… si daca esti gata poate ne spui si ce e, totusi

        (Citează)

    • @Corcoran, am fazut ca in majoritatea cazurilor, cand nu se foloseste termenul de quarterback, in romana se traduce prin fundas.
      Ai tu alta varianta de traducere mai potrivita?

      Poate s-ar potrivi si termenul de conducator de joc, dar ar fi ceva destul de generic.

        (Citează)

    • @AndreiG

      Conducator de joc, da. Coordonator.

      Orice numai fundas nu. Mai ales ca de cele mai multe ori E APARAT EL de fundasii lui, ca sa poata pasa, deci fundas sub nici o forma.

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus