un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Articole interesante de citit astăzi – 25 februarie 2024

25 Feb 2024  ·

GÂNDURI  ·

25 comentarii

Avengers: Kang Dynasty va fi redenumit. Este probabil ca personajul negativ să nu mai fie Kang, după ce Marvels a rupt legăturile cu actorul care-l juca, ulterior condamnării acestuia pentru violență.

Americanii au găsit un picior de om în metroul din New York. Nimeni nu știe de unde a apărut și al cui este.

În San Francisco, unde a cincea parte din locuitori sunt de origine chineză, candidații la funcții publice își iau și nume chinezești și apar pe buletinele de vot cu ele. Kamala Harris a fost Ho Gam-lai, “Congratulate Brocade Beautiful.”

Când nu mai ai probleme în viață: ieșenii vandalizează sculptura unei hidre expuse în Iași de Luna Sculptorilor Români. Mă rog, o doamnă indignată pare că încearcă să o zgârie, dar na…

Un copil de 16 ani din Oklahoma a murit după ce a fost bătut de colegii de școală. Se identifica non-binary. La asta duce tot discursul anti-LGBTQ+ din prezent; refuz să cred că, fără astfel de factori externi, copiii ajung să urască și să omoare alți copii.

Fiul fostului CEO al YouTube a murit de o supradoză de droguri la Universitatea Berkeley. Treaba asta arată din nou că drogurile pot face victime oriunde. Dacă citiți articolul, veți vedea că întreaga familie avea tot felul de business-uri high-tech și educație de top.

Un automat de cafea brew, cu râșnire pe loc. Unde mănânci un knafeh bun în București. Cum arată o vizită prin Turkmenistan, una dintre ultimele țări aflate sub dictatură.

Un studiu spune că prea multe proteine duc la arteroscleroză. Scade elasticitatea arterelor și devine mai ușor să se înfunde.

Alabama decide că embrionii au aceleași drepturi ca și copiii. Un spital a încetat să mai facă fertilizări in-vitro după această decizie. Tot în Alabama este interzis și avortul, indiferent de circumstanțe, chiar și în caz de viol sau incest.

Regula de decluttering 90/90.

Rețete mexicane cu 5 ingrediente:

Fotografii frumoase de natură.

Ce ceasuri de lux au mai purtat vedetele.

Locuri populare de filmat prin lume.

    25 comentarii

  1. Despre Vice
    https://pluralistic.net/2024/02/24/anti-posse/#when-you-absolutely-positively-dont-give-a-solitary-single-fuck

    Din care am aflat ceva ce nu știam: strategia Facebook “pivot to video” https://en.wikipedia.org/wiki/Pivot_to_video

    “Vice was one of the most enthusiastic marks for Facebook’s infamous “pivot to video” – in which Zuckerberg destroyed half of media by tricking them into thinking that the public was clamoring for video content, based on fraudulent viewing numbers”

      (Citează)

  2. De unde știi ca cei care au descoperit un picior de om în metroul din New York sunt americani?

      (Citează)

    • :) Cum spui că ești analfabet funcțional fară să spui că ești analfabet funcțional

        (Citează)

    • Cum spui, Cristinele?

        (Citează)

    • nashu_mare: sunt americani?

      daca noi aici pe blog suntem obisnuiti cu sinonimele “speciale” alese de radu pentru comunicare.. ma gandesc ca tie ar trebui sa iti fie (chiar mai) evident de atat.
      exprimarea e “americanii” cu sensul de entitatea de grup, specific reprezentata de autoritatile lor, deci e destul de aproape, indiferent de nationalitatea indivizilor care au facut efectiv descoperirea :)

        (Citează)

  3. “refuz să cred că, fără astfel de factori externi, copiii ajung să urască și să omoare alți copii.”

    Lol, tu ai trecut prin clasele 5-8? De omorat nu, dar de ura da, se poate fara nici un factor extern.

      (Citează)

    • Interesant ca au fost mai multi shutteri lgbt in ultimul timp in USA. presa nu scrie, Radu nu află.

        (Citează)

    • Toate cazurile de copii cu probleme de genul ăsta pe care le-am văzut eu au fost victime ale unui mediu foarte toxic acasă, deci factori externi. Copii nu sunt răi out of the blue

        (Citează)

  4. O stire din tech de acum cateva zile. GeminiAI a avut un success enorm pe tweeter. Nu a fost nici o aurpriza, doar o confirmare a unor conspirații.

      (Citează)

  5. Sigur …că discursul antiLGBT e baiul , nu faptul că din dorința de a fi special te declari discriminat.
    + Violența nu vine de la discursuri de genul, ci de la faptul că până și copiii sunt răi..

    Iar că sa fiu corect nici nu le face un mare serviciu faptul că sunt reprezentați de tipi ca Dylan mulvaney…
    Condamn violenta, cred că cei cu probleme care nu își pot hotărî tendințele ar trebui sa meargă la un psiholog , dar hai sa nu facem în SUA un nazism inventat,..

      (Citează)

    • În SUA se intersectează mai multe tipuri de extremism. Cei cărora nu le mai ajung literele alfabetului pentru toate aberațiile de le au în cap și țin morțiș să-i convingă pe toți că asta-i normalitatea și trebuie inculcată tuturor începând cu grădinița. Și cei care se îmbată cu poezii ce țin vag de creștinism, varianta visată de pastorii locali, au impresia cu Trump e darul lui Dumnezeu pogorât pentru păcătoși și s-ar întoarce oricând în mentalitatea de acum 2-3 secole. Cei ce propagă „vina omului alb” și cei ce au impresia că orice nu e alb e inferior.

      Partea proastă e că bucătăria lor internă a ajuns să fumege în politica externă, ceea ce e mult mai grav.

        (Citează)

  6. Ok, eu sunt curios cand vor fi trasi la raspundere asociatiile care imping copiii sa isi schimbe sexul, care atunci cand devin mari si isi dau seama ca de fapt nu sunt transexuali si se sinucid in proportie de 40% fiindca nu mai e nici o cale sa devina normali.

      (Citează)

  7. mac gregor:
    Ok, eu sunt curios cand vor fi trasi la raspundere asociatiile care imping copiii sa isi schimbe sexul, care atunci cand devin mari si isi dau seama ca de fapt nu sunt transexuali si se sinucid in proportie de 40% fiindca nu mai e nici o cale sa devina normali.

    nu i spune lui Radu asta….ii “hate speech” pt el adevarul

      (Citează)

  8. Apropo de propaganda de toate felurile, in special cea woke, ai avut o știre ieri legată de AI-ul Google de generare de imagini.
    La un prompt de genul “1943 german soldier” , a generat imagini cu un bărbat de culoare și cu o femeie asiatică.

      (Citează)

    • la un prompt cu Founding Fathers i-a făcut pe toți ultra bronzați. Era setat codul să adauge diversity obligatoriu indiferent de cerință și să refuze orice cerere de white only. Au inchis opțiunea. Interesant ca AI nu mai stie ca a putut genera imagini.

        (Citează)

  9. cred ca suntem trecuti de multa vreme de problema discursului anti care genereaza violente.
    acum avem problema discursului agresiv pentru “corectitudine politica” de toate felurile care genereaza reactii adverse in oameni altfel toleranti si fara probleme de diversitate.

    “pe vremea mea” la scoala foloseam o gramada de porecle si apelative impreuna cu colegii si nimeni nu le considera mai mult decat cel mult o tachinare, iar la finalul zilei eram si ramaneam prieteni.
    diferenta era ca stiam cu totii cand acealsi cuvant e o tachinare sau o insulta / agresiune si le tratam ca atare.
    cred ca discernamantul un skill tot mai rar / greu de dobandit si asta ne dauneaza tuturor.

      (Citează)

    • Da da da. Atata agresivitate in promovarea unei corectitudini politice penibile ca este pur si simplu gretos. Ne mai intrebam dc are Simion sau Trump alegatori. Pai de aia.

        (Citează)

  10. Ce are atat de special aparatul ala de cafea? Adica nu l-as folosi nici daca l-as primi gratis.

      (Citează)

    • Si mie mi s-a parut ca este un aparat care complica procesul de a face o cafea. Si in plus te obliga sa cumperi capsule cu cafea boabe de la ei.

        (Citează)

  11. Sper ca acel kunefe este la fel de bun ca la mama lui acasa, la un mester cofetar palestinian in Nazareth si de unde am plecat de fiecare data cu burta si cu sacosa pline, merita cei 110km de la tel aviv.

    Am mai mancat bun si in cartierul beit hanina in ierusalim, dar parca mai bun cel din nazareth.

    Un detaliu: nu am intalnit nicaieri kunefe servit cu inghetata. Dar pentru un plus de savoare se poate adauga (nu in reteta originala ci in cea arabeasca si turceasca) kaimak. Dar caloriile se ridica la … cub.

    Cand voi trece prin RO am sa-l incerc si pe asta, sunt curios cat e de bun si de ce costa triplu decat la mama lui.

      (Citează)

  12. “[..]una dintre ultimele țări aflate sub dictatură”

    Mmmkkkaaaaayyyy

      (Citează)

  13. Regula aia cu 90/90 mi se pare o tampenie. Sa spunem ca eu vreau sa fac ordine in sifonier undeva prin Iulie. Si ma uit si vad hainele de ski pe care nu le-am folosit in ultimele 90 de zile si nici nu le voi folosi in urmatoarele 90 de zile. Ce fac cu ele, le arunc?
    Apoi trec si aranjez debaraua unde gasesc becurile si decoratiunile de Craciun. Ramane aceeasi intrebare, le pastrez sau le arunc?

      (Citează)

  14. L-au bătut pentru ca era defect la cap sau pentru ca le scotea ochii cu asta?

    Si a murit acasă, după ce a fost la spital iar aia nu l-au tratat corect. Deci a murit după ce a fost bătut, da, dar a murit a doua zi din cauza sistemului medical incompetent.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus