un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Un streamer de Twitch băga furculițe în prăjitoare de pâine, în caz că vă întrebați ce mai este rău prin social media

29 Jan 2024  ·

TEHNOLOGIE  ·

30 comentarii

Dar nu doar că făcea streaming și arăta cum înfige furculițe în rezistențele electrice din prăjitoare de pâine. Nu, omul se prefăcea și că se electrocutează și că face pe el, ca să fie spectacolul complet.

Twitch l-a blocat timp de 30 de zile.

Ca să fie clar, era fake. Omul se prefăcea că se electrocutează. Dar câți copii văd asta pe Internet, nu știu că este fake și vor să încerce și ei ca să tremure și ei un pic și să vadă dacă trebuie să-și schimbe chiloții sau nu? Câți oameni care nu știu cum funcționează curentul electric și la ce pericol se expun dacă fac și ei ceva asemănător?

Vedeți, oamenii ăștia care fac streaming de astfel de lucruri se pricep suficient de bine încât să nu se expună ei unor pericole. Dacă te pricepi la algoritmi și știi ce s-ar viraliza, te duce mintea să înțelegi că nu e bine să bagi furculița la curent electric. Problema este de partea cealaltă a ecranului.

Internetul, astăzi. Parcă nu în direcția aceasta te așteptai să evolueze lucrurile acum 20 de ani, nu? Parcă visai la ceva mai… Star Trek despre viitorul netului.

sursa: Futurism.

    30 comentarii

  1. Păcănele reloaded

      (Citează)

  2. Vezi si partea buna: unii oameni mari oricum bagau furculita sau cutitul in prajitor ca sa agate painea ce nu se lasa scoasa, poate ei daca vad ca curentul face buba, inceteaza cu obiceiul asta.

      (Citează)

  3. Imagineaza-ti ca pe langa idiotul ala care baga furculita in prajitoarele de paine mai sunt si genul asta de oameni care se joaca cu cuvintele in perioada de pandemie doar ca sa isi ia banii de la philips.

    https://imgur.com/o3lGi6r

      (Citează)

    • Nu cred ca lua bani de la Philips. Se vede clar in captura ca la articol scrie “tehnologie” si nu “publicitate”.
      Hahaha.
      De parca filtrarea aerului e ceva ce numai Philips o poate face. Ca dificultate intre trimitirea omului pe Luna si calatoria cu viteze mai mari ca lumina este filtrarea aerului.

        (Citează)

    • Cum ai așteptat tu cuminte 4 ani de zile că sa ii tragi o palmă morală proprietarului blogului.

        (Citează)

    • @M V P: In nici un articol publicitar platit nu o sa vezi pomenit numele vreunui concurent. Acolo scrie clar si despre Xiaomi ca sunt foarte bune.
      In review-ul original, publicat in 25 februarie 2020 (primul caz de covid confirmat in Romania a fost a doua zi; ar putea fi o coincidenta, sau nu) scrie:

      filtrează particule PM2.5 (fum de țigară, praf foarte fin), alergeni, compuși organici volatili, bacterii și virusuri.

      Orice filtru HEPA poate retine virusuri si bacterii.

      HEPA filters capture pollen, dirt, dust, moisture, bacteria (0.2–2.0 μm), virus (0.02–0.3 μm), and submicron liquid aerosol (0.02–0.5 μm). Some microorganisms, for example, Aspergillus niger, Penicillium citrinum, Staphylococcus epidermidis, and Bacillus subtilis are captured by HEPA filters with photocatalytic oxidation (PCO). A HEPA filter is also able to capture some viruses and bacteria which are ≤0.3 μm

      O chestie pe care n-am stiut-o nici eu pana azi, si pe care nu stiu daca Radu o stia cand a scris articolul, e ca raportarea standard pentru filtre e de tipul “retine 99.7% din particulele de 0,x microni”, unde 0.x e diametrul care trece cel mai usor, de aia (presupun) Radu zice

      filtrează 99,9 % din particulele de 0,003 um (de 800 de ori mai mici decât PM2,5) – atenție, 0,003 microni, nu 0,3 microni ca multe altele din piață.

      Cele multe alte marci din piata raporteaza 99,7% din 0.3 μm si atat, dar conform mai multor surse, pentru filtrele HEPA

      the filtration efficiency increasing for particle diameters both less than and greater than 0.3 μm.

      99.9% e mai bun ca 99.7%, 0.003 e mai mic decat 0.3. Restul e marketing.

        (Citează)

    • Nu era publicitate.

        (Citează)

  4. Eu zic sa o punem de un astfel de experiment: conductivitatea corpului uman este mult mai slaba (deci rezistenta mult mai mare) decat cea a rezistentei din prajitor. Putin probabil sa te curentezi; sa te arzi, da. Deci, cum e, experimentam asta? Voluntari?

      (Citează)

    • Nu știu cum arată rezistența dintr-un prăjitor de pâine, că n-am avut niciodată unul, dar mă gândesc că dacă reușești să rupi firul cu furculița și apoi să atingi partea cu faza a acestuia atunci ai șanse mari să organizezi o degustare de colivă în cinstea propriei persoane.

        (Citează)

    • ov1d1u:
      Nu știu cum arată rezistența dintr-un prăjitor de pâine, că n-am avut niciodată unul, dar mă gândesc că dacă reușești să rupi firul cu furculița și apoi să atingi partea cu faza a acestuia atunci ai șanse mari să organizezi o degustare de colivă în cinstea propriei persoane.

      ov1d1u: să atingi partea cu faza a acestuia

      considerand ca ai furculita intr-o singura mana si ca prajitorul e in bucatarie.. probabil ca diferentialul din tabloul electric ar trebui sa nu te lase sa ajungi chiar la coliva.

        (Citează)

    • Dacă atingi rezistențele fix în aceeași parte cu faza, s-ar putea să fie să fie ok. Dacă atingi una spre fază și cealaltă spre nul, s-ar putea să nu mai conteze rezistența mai mare a corpului. FYI rezistența firului încălzit e mult mai mare ca rezistența la rece și ai acolo practic un gradient de tensiuni. Și dacă atingi ambele fire spre fază, câțiva milimetri mai la stânga sau dreapta și s-ar putea să ai destui volți pentru un stop cardiac.

        (Citează)

    • Au sigurante toasterele, tre’ sa te chinui mult sa patesti ceva grav de la ele.

        (Citează)

    • john2381: probabil ca diferentialul din tabloul electric ar trebui sa nu te lase sa ajungi chiar la coliva

      Aș fi curios de o statistică legat de câți oameni au diferențială. Eu când le recomand unora să-și pună așa ceva se uită la mine de parcă le-aș recomanda vreun teleportor.

        (Citează)

    • Boris:
      Au sigurante toasterele, tre’ sa te chinui mult sa patesti ceva grav de la ele.

      Nu aș vrea să pariez pe asta. De asemenea, depinde de situație. Siguranța respectivă protejează toasterul de un supracurent, nu de situația în care curentul începe să se scurgă prin tine. De asemenea, poate nu este un supracurent, dar chiar și cel normal poate fi letal la 230V.

        (Citează)

  5. M V P:
    Imagineaza-ti ca pe langa idiotul ala care baga furculita in prajitoarele de paine mai sunt si genul asta de oameni care se joaca cu cuvintele in perioada de pandemie doar ca sa isi ia banii de la philips.

    https://imgur.com/o3lGi6r

    :))))))))))))))))))))))))))))))

      (Citează)

  6. Ăla a făcut la mișto, ăsta aici chiar bubuie chestii https://www.youtube.com/@ElectroBOOM/videos. Mă mir cum de încă mai există pe Youtube. Dar na, cât timp e acceptat și are 6 milioane de abonați făcând pe maimuța în priză e clar că o să apară și clone.

      (Citează)

    • Electroboom e chiar educativ. Eu il am chiar salvat in youtube, la canale favorite.

        (Citează)

    • Mehdi face lucrurile alea intenționat și cu scop educațional. Deși e drept că era să moară o dată, după cum a recunoscut-o singur, când a doborât peste el o așa-numită “Jacob’s ladder”.

        (Citează)

    • Nu ține la mine teatrul ieftin care-l joacă. E inginer așa că știe foarte bine ce face dar tot se curentează/arde/explodează așa “din întâmplare”.

        (Citează)

    • Da, e show acolo. Adică este și educativ, dar se curentează sau se preface pentru show.

        (Citează)

  7. nea_caisă:
    Dacă atingi rezistențele fix în aceeași parte cu faza, s-ar putea să fie să fie ok. Dacă atingi una spre fază și cealaltă spre nul, s-ar putea să nu mai conteze rezistența mai mare a corpului. FYI rezistența firului încălzit e mult mai mare ca rezistența la rece și ai acolo practic un gradient de tensiuni. Și dacă atingi ambele fire spre fază, câțiva milimetri mai la stânga sau dreapta și s-ar putea să ai destui volți pentru un stop cardiac.

    Vrei sa zici “gradient de potential”, adica tensiune (intre capetele rezistentei). U, care este I*R. Daca tu atingi cu o mana un capat, cu cealalta celalalt capat, atunci te pui in paralel cu rezistenta. Daca rezistenta corpului e mult mai mare (sa zicem 100x) decat rezistenta prajitorului, atunci prin tine va trece un curent de 100x mai mic. Asta la aceeasi diferenta de potential intre capete.
    Dar da, daca intrerupi rezistenta prajitorului si atingi faza, atunci s-ar putea sa te curentezi, mai ales daca esti descult :).

      (Citează)

    • Octav: Daca tu atingi cu o mana un capat, cu cealalta celalalt capat, atunci te pui in paralel cu rezistenta. Daca rezistenta corpului e mult mai mare (sa zicem 100x) decat rezistenta prajitorului, atunci prin tine va trece un curent de 100x mai mic. Asta la aceeasi diferenta de potential intre capete.

      La 230V dacă te pui în paralel cu rezistența aia, mori. Nu te prăjești neapărat ca-n filme dar curentul e destul cât să-ți destabilizeze ritmul cardiac.

      Octav:
      Dar da, daca intrerupi rezistenta prajitorului si atingi faza, atunci s-ar putea sa te curentezi, mai ales daca esti descult :).

      E vorba de altceva aici, nu trebuie neapărat să întrerupi rezistența. Dacă ai două prăjitoare și atingi rezistența unuia cu o mână la un capăt spre fază și celălalt prăjitor, cu cealaltă mână, la capătul rezistenței spre nul, creezi un circuit prin tine și mori. Și siguranța diferențială din casă nu o să sară neapărat pentru că ești între fază și nul.

        (Citează)

  8. De ce promovam non valori?

      (Citează)

  9. Ionete:
    Cum ai așteptat tu cuminte 4 ani de zile că sa ii tragi o palmă morală proprietarului blogului.

    cateodata am impresia ca nwradu (sau familia) isi comenteaza la postari sub alte nume.

    anyway, ori folosesti diacritice, ori nu.

      (Citează)

    • Si eu cateodata am impresia ca esti un postac obosit.

      E posibil sa ne inselam uneori, nu stiu daca amandoi.

        (Citează)

  10. Colo ala am vazut ca tot face live in timp ce joaca pacanele…

      (Citează)

    • Platformele au reguli diferite pentru streaming de operațiuni ce îți pot pune în pericol viața și pentru păcănele. Nocive și alea, dar în alt mod.

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus